![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Mi-a placut o vorba care spune ca atunci cand pleci la drum
sa arunci trei priviri: una in sus sa vezi tinta, alta in jos sa-ti amintesti ce esti si ultima in jur sa vezi cu cine te insotesti.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Toata viata este o lupta. Cat traieste, nimeni nu este mantuit. Si sfintii, pe patul mortii, se temeau de iad. De ce? Pentru ca s-au luptat, dar nu au avut siguranta ca Dumnezeu le-a primit jertfa.
La Avva Sisoe, citim in Pateric: "Se spunea despre avva Sisoe, ca atunci cand era sa se savarseasca, sezand parintii langa dansul, a stralucit fata lui ca soarele. Si le-a zis lor : iata avva Antonie a venit ! Si dupa putin, a zis : iata ceata proorocilor a venit ! Si iarasi fata lui, mai mult a stralucit. Si a zis : iata ceata apostotilor a venit. Si s-a indoit fata lui iarasi. Si se parea, ca si cum el ar fi vorbit cu cineva si s-au rugat batranii de el zicand : cu cine vorbesti, parinte ? Iar el a zis : iata, ingerii au venit sa ma ia si ma rog sa fiu lasat sa ma pocaiesc putin. Si i-au zis lui batranii : nu ai trebuinta sa te pocaiesti, parinte. Si le-a zis lor batranul : cu adevarat, nu ma stiu pe mine sa fi pus inceput. Atunci au cunoscut toti ca este desavarsit. Si iarasi, de naprasna s-a facut fata lui ca soarele si s-au temut toti. El le-a zis lor : vedeti, Domnul a venit. Iar Domnul a zis : aduceti-mi pe vasul pustiului ! Si indata si-a dat duhul. Si s-a facut ca un fulger si s-a umplut toata casa ( locul ) de buna mireasma." Insa, sfintii au tinut mintea in iad si nu au deznadajduit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Drumul spre calugarie | antoniap | Calugarul | 237 | 02.02.2016 11:06:30 |
Drumul spre rai | spre_rasarit | Generalitati | 7 | 06.12.2011 18:53:28 |
Drumul Crucii | moshu | Generalitati | 10 | 01.04.2010 13:18:58 |
Drumul eternitatii | silverstar | Generalitati | 9 | 11.11.2008 23:03:05 |
DRUMUL CRUCII | icamilin | Rugaciuni | 1 | 05.11.2007 20:52:58 |
|