![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusseptimus,Matei a fost martor ocular,el a fost unul din cei 12 ucenici,a auzit el insusi ceea ce a spus Isus,de aceea consider versetul din Luca o completare a celui din Matei.Distrugerea este una vesnica,se vorbeste acolo despre pedeapsa vesnica,deci iadul vesnic.Arata-mi tu unde scrie ca "chinurile nu vor dura pentru eternitate"?Nu iti mai aduc nici un verset ca pana acum ti le-am mai adus si daca atunci nu ai vrut sa le admiti imi voi bate din nou gura degeaba.Apropo,ce spun evreii despre "invierea lui Moise"?
Preamultadezbinare eu nu am vorbit despre 'doctrina raiului si iadului" imediat dupa moarte.Nimeni nu este condamnat fara o judecata.Iadul si raiul sunt locuri unde vor merge oamenii dupa Marea judecata "dupa faptele ce le-au facut in trup".Pana atunci biblia vorbeste despre o Locuinta a mortilor si despre un 'San a lui Avraam". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Maleahi 4:1-3 ,,Căci iată, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toți cei trufași și toți cei răi, vor fi ca miriștea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oștirilor, și nu le va lăsa nici rădăcină nici ramură. Dar pentru voi, cari vă temeți de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, și tămăduirea va fi supt aripile Lui; veți ieși, și veți sări ca vițeii din grajd. Și veți călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenușa supt talpa picioarelor voastre, în ziua pe care o pregătesc Eu, zice Domnul oștirilor." Focul gheenei în final îi va arde pe cei răi transformându-i în cenușă. Aceasta înseamnă pieire, distrugere completă (apollumi), adică nu va mai rămâne nici "rădăcină", nici "ramură" din cei răi (inclusiv Satana), se vor transforma în "cenușă". Astfel rezolvă Dumnezeu problema păcatului. Un Iad care arde în eternitate, înseamnă că Dumnezeu este neputincios în fața păcatului și fumul înnecăcios al păcatului va polua continuu Universul. Despre Moise este scris că a murit în secret, pe munte, fără martori și fără slujbe, că Dumnezeu l-a înmormântat și nimeni, niciodată nu i-a aflat mormântul (Deut. 34:5-6). Ne putem imagina că a fost căutat de rude, de prieteni, dar corpul lui nu s-a găsit. O cheie cu privire la soarta trupului lui Moise se găsește în Epistola lui Iuda (v.9), unde aflăm că Arhanghelul Mihail a venit să-l ia, iar diavolul i se opunea. Singura concluzie logică este că Arhanghelul venise ca să-l învie și să-l ia apoi la cer, ca pe Enoh, iar diavolul se împotrivea, pe motiv că este nevrednic de o asemenea onoare. Episodul apare și într-o povestire tradițională iudaică, despre Înălțarea lui Moise. În orice caz, faptul că Moise a fost trimis la Iisus împreună cu Ilie, despre care știm că era viu, nu murise niciodată, cea mai rezonabilă concluzie, este că și Moise era viu, că fusese într-adevăr înviat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
9. Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" Unde vezi tu ca a venit sa-l ia? Sf Arh. Mihail se certa cu diavolul care voia sa faca in asa fel ca trupul lui Moise sa fie gasit de evrei ca acestia sa-l idolatrizeze, lepadandu-se de Dumnezeu cum au mai facut inainte de atatea ori. Daca Dumnezeu l-ar fi inviat cu trupul pe Moise, ar fi fost logic sa-l invieze si pe Ioan Botezatorul, cel mai mare dintre cei nascuti din femeie cum L-a numit insusi Hristos. Ca sa nu mai vorbim de Apostoli. Dar in acest caz, El ar fi fost nedrept. Last edited by Iustin45; 30.11.2009 at 20:26:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Logica lui Dumnezeu e total diferită de logica lui Iustin45.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci dupa tine i-a inviat doar sufletul . Atunci cum l-or fi recunoscut ? Daca nu avea trup !! :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Văzându-L umblând pe mare, ucenicii s-au înspăimântat, zicând că e nălucă și de frică au strigat." (Matei 14,26) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletul ,dupa mine este o definire a laturii vii a fiintei noastre care are legatura cu ce ne afecteaza si influienteaza dpdv psiho-motor. Cind spui suflet viu ,te raportezi la faptul ca tu trup+suflare(intreaga entitate) ai o traire ,o simtire .Fara trup sau fara suflare ,sufletul nu mai este. Eu nu inteleg ce nu vezi logic aici? Si Matei 10:28 28 Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar cari nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Celce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă. are foarte multa logica . Tu iti poti propune sa ucizi trupul cuiva ,dar ce a reprezentat aceea fiinta(acel suflet) nu o poti omori pt ca ramine partial in memoria ta(de ex.marile personalitati ale lumii). La fel face si Dumnezeu cu noi. El baga in memoria Lui toata trairea si simtamimtele noastre.Pt El noi sintem vii ,buni sau rai . Materia se intoarce de unde a venit. Dupa modul cum am ramas in memoria lui Dumnezeu , noi vom fi chemati la judecata sau nu , in trup la a doua venire cind vor fi cele 2 invieri. Intii a celor neprihaniti ,care au ramas in memoria lui Dumnezeu ca fiind cei buni pentru imparatie , iar apoi vor fi inviati cei rai spre judecata . Pt mine a spune ca doar Dumnezeu e vesnic viu , nu se acorda cu sufletul nemuritor ca entitate separata de trup. Definirea sufletului fara trup nu e logica pt mine si cred ca luind literal din Scriptura pasajele intelegind altfel te duc la concluzii la care ar avea logica inchinarea la sfinti,pe care tu nu o agreezi din cite stiu . |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|