![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca suntem o turma, lareine. Dumnezeu nu vede ortodocsi si sectari, ci crestini sau nu, pocaiti sau razvratiti, mantuiti sau osanditi. Separarea o facem noi, de prea multa dragoste ce avem unii fata de altii. In loc sa raspandim lumina promovam luptele fratricide. Si asta nu-i place lui Dumnezeu.
![]() Andrusca, daca nu crezi tu nu inseamna ca nu e...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Doriana, daca toti suntem crestini si turma lui Christos, de ce a mai fost nevoie sa te botezi inca o data? :) Daca e vorba de a te pocai de pacate, asta o puteai face si in sanul BO, unde se pune foarte mult accent tocmai pe asta, pe pocainta.
Si daca Iisus Christos este pastorul nostru al tuturor, si al ortodocsilor, si al penticostalilor, de ce se spun unii ca l-au gasit pe Christos cand s-au alaturat altor culte, daca el era cu noi toti inca de la inceput? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca mintuirea a fost facuta posibila prin jertfa lui Hristos, insa omul trebuie sa faca ceva pentru a-si insusi aceasta mintuire. Se mai numeste si asemanarea cu Hristos, care nu se obtine vrind si visind. Daca citesti in Matei 25:31-46, vei vedea ca la judecata finala oamenii se vor mintui potrivit cu ce vor fi facut ei insisi, nu la miscarea unei baghete fermecate. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu scrie ca Hristos are mai multe staule , sau ca are mai multe Biserici, ci ca Biserica lui e doar una.
Citeste pilda cu caprele si oile si ai sa vezi care e diferenta dintre capre si oi. Dumneata ti-ai lepadat haina botezului si ai intinat-o de aceia , nu te vezi nici pe tine bine si nici pe altii.Si asta e din cauza mandriei , trandaviei si a ignorantei.Nu cred ca stii ce inseamna a fi crestin.Religia voastra este o ucidere a sufletului si a oricarei manifestari pioase.Sistemul de valori se inlocuieste cu altul si virtutile adevarate cu virtutile false si non-virtutile.De aceia nu te vezi nici pe tine, nici pe altii si nici ce iti zicem noi nu intelegi.Pentru ca ai lepadat haina sfanta a Duhului, si aceasta e pacat. Diferenta dintre capre si oi ,sta nu doar in "a fi" ci mai ales "in a face".De altfel toata Scriptura se rezuma la compasiune si la dragoste.Dragostea si crestinismul adevarat nu se bucura de nedreptate , de neadevar ci se bucura de adevar si de dreptate.De aia eu sau noi(toti cei care procedeaza ca mine intr-un mod mai agresiv si impulsiv) sunt(em) intoleranti fata de minciuna, marturisim credinta cea dreapta si tagaduiesc(im) minciuna.Personal eu am inceput sa fiu din ce in ce mai putin tolerant la minciuni.De aia marturisesc si iti spun ca faci parte dintr-un cult fals, si ca esti amagita.Intoarce-te acasa, caci aici este Adevarul , ortodoxia, in Biserica lui Hristos.Asta nu iti zic sau spun spre raul tau ci spre binele tau.De altfel in dialogul purtat cu tine , nu am vorbit doar de dragul de a ma certa sau vorbi in contradictoriu cu tine, ci deoarece la inceput am crezut ca esti interesata de ortodoxie, si de aia ti-am zis poate prea multe pe care nu le-ai putut digera. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cum as putea explica sa pot fi inteleasa, dar, pe scurt, intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala. De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte. Exista un moment in viata fiecaruia cand se intalneste cu Dumnezeu si constientizeaza asta. Nu te nasti cunoscandu-L. M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni. Danut, nu cred ca esti sincer. Vorbele mari nu pot ascunde ceea ce esti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 16:59:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum ar fi, pentru faptul ca ti s-au spus cred de mai multe ori niste lucruri ar trebui sa meditezi poate la ele, si nu sa le blochezi asa cum o faci, pentru ca stii ca este o vorba " ...cand iti spun doi ca esti beat...ar fi bine sa te indreptezi spre nani!" ![]() Citat:
Noi cinstim oameni care s-au sfintit, care de cele mai multe ori au simtit credinta adevarata, faptul ca ca au ales sa nu mai fie legati de lucrurile banale din lume, renuntand la ea si placerile pe care oamenii de rand nici macar nu isi pot imagina cum ar fi sa le refuze sau sa traiasca fara ele...si sa isi dedice intreaga viata lui Dumnezeu, printr-o jertfa continua. Noi nu inaltam oameni...insa simtim sfintenia din ei, pentru ca ei au fost si sunt o oglinda a credintei adevarate! Cultele au fost infiintate de cate un singur om, pe care voi nu mi se pare normal sa il contestati sau sa pretindeti ca nu mai este luat in considerare..pentru ca este singurul, singurul care a cazut in erezie si si-a dedicat viata tragandu-i si pe altii dupa el, el fiind Traditia voastra, punctul de plecare al cultului vostru si intregii doctrine!!!!!... Noi nu urmam un om, nu urmam oameni, urmam Sfinti care s-au jertfit pentru Credinta Adevarata si au fost invredniciti de Dumnezeu sa ne ajute sa simtim si sa nu ne indepartam de Credinta Adevarata lasata de Mantuitorul pentru mantuirea noastra, deci exact opusul a ceea ce sunteti voi...sectantii, si a ceea ce faceti!!! Last edited by AndruscaCIM; 03.12.2009 at 17:09:03. |
|
||||
|
||||
![]()
Doriana, daca tu consideri ca Dumnezeu este Acelasi atat in bisericile noastre cat si ale voastre, poate vei avea curiozitatea si rabdarea sa citesti cartea unui parinte si filosof care mie imi este foarte drag, si daca arunci o privire aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose vei vedea de ce, pentru ca are o biografie foarte interesanta si este unul dintre cei care a cautat mult timp pana a gasit.
Cartea despre care vorbesc se numeste "Ortodoxia Si Religia Viitorului" si din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie o lectura de capatai atat pentru ortodocsi cat si pentru celelalte denominatiuni crestine si pentru "pagani", mai ales in secolul nostru, pentru ca toti avem cate ceva de invatat din ea. Citat:
Last edited by lareine; 03.12.2009 at 17:12:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si umilul si-a dat seama ca sunt asa numai pentru ca l-am intrebat ce motive avem sa nu intram pe forum? [numai voi imi spuneti ca sunt beata pentru ca nu beau ce beti voi ![]() Dar cei care ne fac prosti, nebuni, demonizati, mincinosi, satane, ce spui, au baut ceva? Sau li se iarta pentru ca sunt ortodocsi? Daca m-ar auzi pastorul meu [sau orice frate] ca fac prost pe cineva nu m-ar lasa necertata.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Parisul a meritat o liturghie (obtinerea tronului Frantei de catre Henry IV de Navarre prin trecerea lui in BC) atunci si trecerea ta la penticostali merita eliberarea de poveri; cel putin pentru o vreme. Numai ca odata cu linistea aparenta si temporara ai preluat si erezia denominatiei plus lepadarea de Biserica lui Hristos si de Tainele acestei Biserici. O apostazie cu pretul linistei sufletesti de moment. Daca "momentul" va tine toata viata ta, te vei pierde. Si nu putem da vina nici pe altii caci la judecata finala fiecare va sta si va da socoteala de ce a crezut si cum a trait; nu vei putea invoca scuza ca in satul tau preotul tinea slujba in slavona (?!) sau ca nu te putea elibera de suferinta sufleteasca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu toti Il urmam contient, din proprie initiativa, de buna voie si nesiliti de nimeni.???? Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|