Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 17:14:23
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Nu, Anuco, nu e asta. Nu pot sa-ti explic, dar sa te ajute Dumnezeu sa-l [re]-cunosti si tu.

Andrusca, cine crezi ca e atat de redus incat sa creada ca poate face prozelitism pe un forum ortodox? Daca voiam sa fac prozelitism va dadeam ajutoare, bomboane, ceva cat de cat, imi luam o voce blanda si mieroasa, gaseam metode mai practice. Nici macar nu am zis vreodata ca e mai bun cultul meu, desi ma conving de asta pe zi ce trece... sorry...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 17:22:29.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:23:34
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Lol, ce lista mare...
Si umilul si-a dat seama ca sunt asa numai pentru ca l-am intrebat ce motive avem sa nu intram pe forum?
[numai voi imi spuneti ca sunt beata pentru ca nu beau ce beti voi ]
Pai cred ca poti simti o persoana si din cele cateva cuvinte, prin care a ales raspunda...nu, adica unii au aceasta abilitate?
Citat:
Dar cei care ne fac prosti, nebuni, demonizati, mincinosi, satane, ce spui, au baut ceva? Sau li se iarta pentru ca sunt ortodocsi? Daca m-ar auzi pastorul meu [sau orice frate] ca fac prost pe cineva nu m-ar lasa necertata.
Sunt opinii argumentate si trebuie sa le respecti opinia, mai ales ca iti si argumenteaza pe baza celor spuse de voi si a celor vazute in cultul vostru!

Minciuna trebuie sa o depistezi, nesinceritatea la fel, prostia la fel si o simti, nebunii vorbesc ilogic si au mintea umbrita, demonizatii se manifesta ca si penticostalii atunci cand primesc "daruri"...iar daca asta e opinia lor, poti sa le demontezi argumentele prin ceva???

Dar cand i-au spus pastorului ca esti inregistrata pe un forum crestin ortodox pentru a face prozelitism nu ti-a spus opinia lui sincera despre ortodocsi si cum sa faci sa nu iei in considerare argumentele noastre sanatoase???

Nu ti-a spus oare pastorul ca celelalte Biserici nu mai au lumina, sunt blestemate si singura Biserica Adevarata e cea penticostala pentru ca primeste " daruri"...de fapt absolut toti credinciosii sunt atat de credinciosi incat daca ridici tonul putin la ei primesc darul instant si tremurator???

Deci, oare te-ar certa sau te-ar felicita, care este adevarul...fii sincera, incearca!!!!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:23:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Pai si atunci ce cauti aici in fond si la urma urmei?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:26:57
Senior Member

Implicit

Problema e ca judecati omul pe baza basmelor auzite de la diferiti barfitori; singurul lucru cu care v-a deranjat e ca nu e ca voi si asta e suficient pentru a-l uri. Ia o pauza cu prozelitismul, ti-am spus ca sunt fixuri de gandire.

Danut, te repeti. De cate ori sa spun ce caut aici?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:28:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Personal mie nu mi-ai spus niciodata , poate incepi sa-mi spui acum...
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:28:26
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Na ca ne luaram iar la tranta. Doriana, si ceilalti, indiferent de confesiune, cititi daca aveti timp si posibilitati sa va cumparati cartea, "Ortodoxia si religia viitorului" de Seraphim Rose, pentru ca el scrie si explica acolo multe lucruri si mult mai bine decat o facem noi pe forum, cu prea mult patos si nevazand padurea de copaci.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:33:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Personal mie nu mi-ai spus niciodata , poate incepi sa-mi spui acum...
Ti-am spus tie personal aici , dar tu nu prea citesti ce scriu eu.

Lareine, ai dreptate.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:35:36
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala.
in bisericile penticostale se da invatatura dupa care (luam citeva): (a)Cina este simbol, cum NU spune Hristos, (b) spovedania (marturisirea pacatelor catre un altul, dupa cum invata Scriptura) nu se practica, (c) nimeni nu practica dezlegarea pacatelor in cer si pe pamint (dupa cum, iarasi, invata Scriptura), fiecare raminind cu pacatele asupra lor, (d) fiecare interpreteaza Scriptura dupa cum intelege el sau pastorul si asta contrar cu ce ne spune ap. Petru in 2 Petru 1:20, (e) mintuirea este numai prin har si credinta (sola gratia si sola fide) chestiuni ce contrazic textul scris al Scripturii; la fel si sola Scriptura.
In schimb la penticostali intilnesti mare fratie, acest cult devenind un fel de club social in care toti se simt frati unii cu altii si in care toti cred la fel, chestiuni extrem de convenabile si comode.
Spui ca acolo L-ai intilnit pe Hristos?!!
Numai daca-ti spunea, "ce cauti aici fata mea"?!!

Citat:
De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte.
mormonii au intilnit pe Hristos in adunarile lor mormone, iehovistii in adunarile lor iehoviste, simbatarii la simbatari, etc., etc., nu-i asa?!!
Toti np impartiti in sute de denom. np cu invataturi si practica de inchinare diferite intre ei, toti afirma ca L-au intilnit (in denominatia lor np) pe Hristos!
Ai ramas la penticostali pentru ca acolo te-ai simtit tu bine si cineva ti-a luat povara unor suferinte. Pentru o vreme, cel putin. Pina la scadenta.

Citat:
M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni.
fa ce legaminte vrei insa Scriptura vorbeste de o (1) credinta si de un (1) Botez.
Altfel, poti spune ce vrei cui vrei ca tot aia este.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:37:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Dar daca doar Christos mantuieste (ai foarte mare dreptate, nici BO nu crede altceva)
- daca acesta nu se da dupa meritele noastre (din nou, foarte mare dreptate, nici BO nu crede altceva)

Atunci de ce sa mai incercam sa ne indreptam, daca oricum e cadou si nu pentru meritele noastre? (nu ca am avea vreunul)
Foarte bună întrebare... Eu nu am găsit decât un răpuns: din iubire față de un Dumnezeu care a făcut atât de mult pentru noi! E singura "monedă" cu care putem "plăti"- inima întreagă dată lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:37:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Poti sa detaliezi ultimul fragment bolduit?????

Dar parca toti cei care cred in Iisus Hristos si au credinta...se mantuiesc!!!
Imaginea ce ți-ai creat-o despre adventiști este falsă, noi nu spunem că ne mântuim automat dacă credem în Iisus Hristos. Și dracii cred, chiar mai mult decât noi (pentru ei Hristos este o certitudine aș spune chiar științifică) și totuși nu se mântuiesc. Trebuie să ai și dispoziția de. a asculta întocmai de ce spune Hristos, de a trăi în permanență ca în prezența Lui o viață conformă preceptelor Lui morale.

Luând la cunoștință toate aceste lucruri din Sfânta Scriptură, conștiința mea îmi spune că nu aș fi fost mântuit rămânând în continuare în Biserica Ortodoxă. Prea multe lucruri neconforme Scripturii m-ar fi acuzat continuu că nu sunt în grația lui Dumnezeu. Pentru ortodocșii care nu au luat la cunoștință aceste lucruri din varii motive (neavând Scriptură, încrezându-se sincer doar în duhovnic, ori conjucturi istorice nefavorabile), posibil să nu constituie o problemă. Dumnezeu cred că le-a primit închinarea, toată responsabilitatea va cădea asupra părinților lor spirituali.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05