[quote=tricesimusquintus;187602]
Citat:
În prealabil postat de anaana71
Cum nu scrie nici ortodox, nu scrie nici adventist de ziua a șaptea. Cele două caracteristici ce reies din titulatura AZȘ le putem întâlni și în Biserica Primară. Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.
Ai dreptate într-o anumită privință. Normal am auzit despre adventism de la un adventist, însă de la acel moment până la luarea deciziei de a mă boteza la adventiști au trecut câțiva ani, vreo doi chiar fără să am vreo legătură cu ei. Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de cauză.
|
ei, totusi scrie "adevarata credinta"

(sa iti mai spun ce inseamna ortodox?), dar traducerea in greaca de la adventist nu o stiu.
hihihihi..parintii deobicei nu te preseaza, de iubita nu stiu, dar np sigur te preseaza, unii sunt ca raia. sunt ferm convinsa ca ai citit biblia si nu Sfanta Scriptura

ideea era sa fi citit tot, nu doar "sola scriptura" ca sa-i intelegi pe ortodoxi. cu siguranta ca "intalnirea" nu a fost una intamplatoare si nici de scurta durata cu adventistii. stau si ma gandesc daca nu te intalneai cu un adventist si era un mormon sau penticostal? acum cred ca ai fi fost mormon sau penticostal

si eu am avut razvratirile mele, intrebarile mele, mi-au iesit in cale fel de fel de np, dar nici unul nu m-a convins, in nici unul nu am vazut licarul credintei, erau foarte documentati, toba de carte, pilde, bla,bla,bla dar seci. chiar ii spuneam preotului din parohia in care locuiesc, ca np stiu foarte multe, stiu biblia pe de rost, se intalnesc mereu, in casele de rugaciuni, pe urma la fiecare acasa, etc... preotul a zambit si a spus: asa sunt ei, foarte zelosi. abia atunci am inteles seceta din sufletul lor. sa nu ma intelegi gresit, sunt ferm convinsa ca multi cred in "adventeism" dar si mai multi incearca sa se autoconvinga ca asta e calea. uite un lucru pe care nu-l face biserica ortodoxa, este spalarea creierului.