![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
RUGACIUNEA ESTE F. IMPORTANTA, DIN PACATE NU MAI AM TIMP PT. RUGACIUNEA DIN CARTI PT. CA AM 2 COPII, DAR INCERC RUGACIUNI SIMPLE PRECUM "DOAMNE MILUIESTE", "MILOSTIV FI MIE PACATOSUL..", PREA SF. NASCATOARE DE DUMNEZEU MILUIESTE -MA, ETC. BUNE SUNT SI ACATISTELE SI PARACLISELE SI MAI ALES PSALTIREA DAR NUMAI CAND AM TIMP.
|
|
|||
|
|||
![]()
si eu sunt casatorita si e adevarat ca sunt multe de facut atunci cand ai copii, dar tocmai dragostea si grija fata de copii mei ( si nu numai) ma indeamna sa plec genunchii la rugaciune acele 10 min,nu spun multe de cele mai multe ori sunt prea obosita sa mai citesc ceva doar stau in genunchi si plang sau spun Doamne Iisuse milueste-ma, dar acea rug scurta imi aduce pace si bucurie, nu citesc mereu acatiste si fugaciune dar pr meu duhovnic m-a invatat sa spun mereu si oriunde as fi ps 50 de aceea cu mila Lui D-zeu si a Maicii Domnului am pace in inima deci se poate...Doamne ajuta si post cu pace si bucurie duhovniceasca
|
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat, Jeny. Nu cantitatea e importanta, ci gandul permanent la Dumnezeu, rugaciunea scurta si deasa.
Post cu bucurie! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca toti cunoasteti povestirea aceea despre cei trei salbatici care spuneau doar "Voi trei, noi trei, miluieste-ne pe noi"
Eu cred ca orice rugaciune o asculta Dumnezeu daca e sincera: si cea citita din carti, si cea din inima ( fiecare face cum poate) si oricum ne-am indrepta spre El, ne vine El in intampinare. Mi s-a intamplat sa ma asculte chiar si cand ma rugam fara credinta! |
|
|||
|
|||
![]()
tocmai am ascultat o conferinta de a pr savatie bastovoi, acolo am auzit un foarte frumos cuvant despre rugaciunea impietrita ( ceea ce spuneam si eu in acest topic, iertare tuturor pt ce am scris acolo..acum am inteles greseala mea) mi-a placut atat de mult ca il voi scrie aici. Cineva a intrebat ce sa facem daca facem rug de dim si cea de seara cu inima impietrita? sa nu ne mai rugam? si pr savatie a spus: E ADEVARAT CA NU SIMTIM NIMIC DACA CITIM, DAR DACA NU CITIM SIMTIM? EI BINE SA CITIM CACI CHIAR DACA NU SIMTIM NOI SIMT DRACII CARE SUNT LANGA NOI DE ACEEA SA CITIM ORICUM RUGACIUNEA. foarte mult mi-a placut acest cuvant Doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
voua vi se intimpla sa aveti perioade cind nu va puteti concentra asupra rugaciunii...sau sa nureusiti sa intelegeti un acatist anume?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu merg pe principiul "acum nu pot sa ma concentrez, asa ca ma rog mai tarziu". Asta fiindca, de cele mai multe ori cred ca gandul asta vine de la diavol, ca sa nu stai la rugaciune. Si daca-l asculti, apoi nu mai gasesti in veac moment sa te poti concentra. Mai fac si altceva cateodata: o zic cu voce tare pana pot sa ma concentrez mai bine. Sau daca e ceva ce cunosc sa cant, o cant, cu riscul ca se sperie ingerii de ce iese...:D Sau poti sa te opresti si sa faci niste metanii, sau sa zici un Cuvine-se sau Psalmul 50 sau rugaciunea inimii...orice ca sa fii atenta. Ce mi se pare important e sa ma rog ca sa ma pot ruga, fiindca pana la urma daca nu ne-ar da Domnul forta si atentie, noi nu am putea sa facem nimic. De aceea, inainte de a incepe o rugaciune e bine sa mai stai putin si sa te rogi ca sa te poti ruga. Iar in rugaciune e foarte important sa intelegi ce spui, deci sa o zici intr-un ritm care sa-ti permita sa o patrunzi. Altfel...vorbe-n vant. Ruga cu folos. Va rog sa nu ma uitati si pe mine in rugaciunile voastre. Am niste momente mai dificile. ??? Elena |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugati-va | Hartford | Umanitare | 41 | 02.11.2012 21:12:06 |
Va rog, rugati-va pt. Andrada | eu-cristina83 | Umanitare | 2 | 01.10.2011 17:43:32 |
cum va rugati voi lui Dumnezeu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 19 | 07.08.2010 00:13:19 |
Rugati-va ptr. mine | T-Bone | Rugaciuni | 10 | 19.08.2007 20:59:18 |
Rugati-va pt. Alexandr| | Alina-Ana_Truta | Umanitare | 4 | 29.07.2007 13:04:26 |
|