![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Interesant e faptul că oamenii fac tot ce nu a cerut Hristos în detrimentul implinirii prouncilor Lui explicite...
|
|
||||
|
||||
![]()
acum,ca vezi ca avem dreptate,incepi sa spui ca n-am respecta poruncile.Respectate sau nu,Nasterea se sarbatoreste.
|
|
||||
|
||||
![]()
dar dc nu cinstesti si sambata,si Duminica?dc,ca sa cinstiti sambata,ati scos de tot Duminica?
|
|
|||
|
|||
![]()
S-o scoatem de unde? Ea (duminica) n-a fost niciodată în Legea lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa Inaltarea Mantuitorului ce crestini au cinstit Sabatul...tot nu mi-ai raspuns? Cine a cinstit Sabatul in secolele de dinaintea lui White? |
|
||||
|
||||
![]()
Sabatul a fost pentru poporul evreu, dar nu ti se pare ciudat ca Legea Noua a venit pentru toata lumea si pentru mantuirea ei....si deci Sabatul face parte astfel din Legea Veche a poporului iudeu???
Ce alte popoare tineau Sabatul in afara de evrei?... Ce inseamna pentru tine Legea noua care s-a vestit lumii intregi totusi, lege careia iudeii nu s-au supus si pe care nu au primit-o? Edit: "Noi serbam Duminica fiindca este adevarata zi de odihna, prin a doua creatie a lumii pe care a facut-o Mantuitorul prin Invierea Sa, in ziua intai a saptamanii ( adica Duminica ) : " Drept aceea s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu " ( Evrei 4, 9 ). Noi serbam Duminica pentru ca in aceasta zi a inviat Mantuitorul Iisus Hristos : " Dis-de-dimineata, in prima zi a saptamanii " ( Marcu 16, 12 ). Duminica S-a pogorat Duhul Sfant peste Apostoli : " Cand a sosit ziua Cincizecimii " ( Faptele Apostolilor 2, 1 ). Duminica, Sfantul Ioan Evanghelistul a scris cartea Apocalipsei : " Am fost in duh in zi de Duminica ( ziua Domnului ) si am auzit in urma mea un glas mare de trambita care-mi zicea : Ce vezi scrie in carte " ( Apocalipsa 1, 10-11 ). Si tot Duminica se adunau primii crestini la frangerea painii, adica la Sfanta Liturghie : " In ziua intai a saptamanii, adunandu-ne noi sa frangem painea ... " ( Faptele Apostolilor 20, 7 ). Deci se cuvine sa serbam Duminica in locul sambetei, pentru ca, prin Hristos cel Inviat in ziua Duminicii, s-a savarsit a doua creatie a lumii, o noua iesire din robia pacatului, deci o noua zi de odihna." preluat din Scurt catehism Trice tu citesti Biblia sau te faci ca o citesti si spui de fapt numai ce a spus si instituit White? Faptul ca White nu a inteles Biblia, denota ca a fost un prooroc mincinos, fara nicio legatura cu Biserica Adevarata, ea nu stia ce traditie au crestinii dupa Inaltarea Mantuitorului...iti dai seama? Ce fel de crestina era ea, singura pe pamant, restul crestinilor oare nu sunt mai importanti decat inventia ei? Last edited by AndruscaCIM; 05.12.2009 at 15:03:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creștinii erau de un singur fel și toți păzeau sâmbăta, cel puțin în primul secol al erei creștine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce crestini au serbat Sabatul pana la White? |
|
||||
|
||||
![]()
In Biblie e scris de nenumarate ori,in legatura cu evenimente crestine:"in prima zi a saptamanii".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|