Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2009, 17:02:07
zxcvbnm zxcvbnm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Am niste nelamuriri, pe care am sa te rog mi le deslusesti: de unde stii ca Dzeu e unic, ca ne-a vorbit vreodata, ca exista o Lege Morala? Ca altfel vad ca in domeniul evolutiei faci apel la dovezi, pe care le aduci in mod corect. Ma gindesc ca stii ceva ce noi nu stim.
Eu cred că omul se poate înțelege (și s-a înțeles) cu Dumnezeu și viceversa prin pantomimă, nu neapărat prin portavoce.

Omul e un fel de Dan Puric mimând pe scenă, iar Dumnezeu descifrează cu gura închisă și aplaudă fără să fie auzit de nervul auditiv.

Și în oglindă: Dumnezeu bate (a bătut) la mașină pe înțelesul rațiunii umane.

Deci ne-a vorbit fără să fi deschis gura, iar noi să fi căscat pavilionul urechii, darămite să scriem după dictare.

Într-adevăr, Topcat, s-ar putea să fie ceva ce eu știu și tu nu.

Mai înainte de asta, să-ți zic ce mi-a fost dat să văd acum 2 zile în Metrou.
O femeie la vreo 40 de ani, cu adidași, blugi, geacă roșie și figură de precupeață ... citea. Dar ce citea ?!

Am fost proiectat în trecut instantaneu.
(dacă ai văzut finalul filmului Ratatouille, când criticul cel mofturos și-a amintit de ziua copilăriei sale când a gustat din prăjitura făcută de șoarece ... )
Așa și eu am văzut cartea mea din raftul de mijloc, cea fără prima copertă, parțial jerpelită, dar care mi se lipise de mână zile în șir acum 10 ani, ediția 1990 și ceva, Humanitas ... “Lacrimi și sfinți”.
Posibil oare ? M-am uitat mai atent și parcă mi s-a părut că prima copertă lipsea la cartea femeii.
Desigur, o iluzie, m-am gândit mai apoi.

Iar acum îți răspund cu citatul preferat din lacrimi & sfinți pentru a înțelege diferența dintre noi.

“Doamne, fără tine sunt nebun și cu tine înnebunesc”.

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49