![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când L-am făcut pe Hristos mincinos? Explică mai întâi acuzația aceasta deosebit de gravă! Tot ce nu se potrivește șablonului tău dogmatic, numești nonsens. Încearcă doar temporar să te desprinzi de prejudecăți și citește Biblia. Până să tot dai temă de casă adventiștilor, treci pe topicul adecvat și recitește postările de acolo. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
merita incercat. http://tornafratre.blogspot.com/2009...-nemurire.html Mi-a placut modul cum ai exprimat invatatura ortodoxa mai sus. in cuvinte simple, lesne de inteles si la obiect. Voi pune textul tau si voi adauga diferentele dintre invataturile bisericilor noastre (cu permisiunea ta): Prima etapa a rasplatirii (judecatii) se revarsa asupra sufletului , si se numeste judecata personala (cercetare).Omul va fi rasplatit (judecat) in functie de faptele sale bune s-au rele (dar si de credinta, neprihanire impartasita si pe baza meritelor lui Isus Hristos).Ca ii este dat omului o data sa moara si apoi vine judecata,dupa cum zice si Scriptura.Judecata personala nu e ultima judecata, si irevocabila (este irevocabila - am vazut mai sus in postari din versetele pe care mi le-ai postat), iar pana la judecata universala mai exista o speranta in mila lui Dumnezeu (nu mai este speranta - cine este drept sa fie drept si mai departe si cine este nedrept va ramane nedrept si mai departe).A doua judecata , care va avea loc la a doua venire a lui Hristos , judecata universala sau Judecata de Apoi va avea consecinta finala si irevocabila si se va rasfrange impreuna atat asupra sufletelor cat si a trupurilor (sufletul la noi este combinatia tarana + suflare de viata - energia de viata care insufleteste materia corporala, tarana).Si Pavel spune ca trupurile acestea stricacioase se vor schimba in trupuri nestricacioase.Si apoi vor merge dreptii la viata vesnica si cei rai la osanda vesnica (de acord) , unde se vor chinui in veci 9pacatul nu va mai exista in univers si cu el nici pacatosii, iar discutiile dintre unii si altii cu atat mai putin - vezi parabola cu sbogatul si saracu Lazar) , dupa cuvintele Scripturii. Hristos spune nu va temeti de cei ce pot sa omoare trupul , temeti-va de cel ce poate sa omoare si trupul si sufletu in Iadl.Asadar Invierea cea de apoi este finala si vesnica.Atunci se vor implini cuvintele "unde este moarte boldul tau" si Invierea reprezinta biruinta finala a lui Hristos si implicit a celor in Hristos asupra Mortii , vrajmasul nostru.Eu va intreb pe voi alta intrebare : De ce mai e nevoie ca sa readuca in fiinta si pe cei rai daca se vor duce tot la osanda?Nu ar fi mai simplu sa ii lase in nefiinta(asta daca nu exista viata dupa moarte) ?[/quote] raspuns: Pentru ca toti si buni si rai sunt morti, ei nu vor fi constienti niciodata altfel, de ce rasplata au primit. Osanda ca si Rasplata Vietii vesnice vor fi date cu adevarat la aceasta inviere.Ei nu sunt in prezent sub aceasta osanda, pentru ca si cei drepti sunt in locuinta mortilor - in mormant - deci nici unii nici altii nu au primit rasplata. O vor primi la inviere, cand Hristos va da tuturor dupa faptele lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Aha, deci crestinii din primul veac erau sectari, caci nu foloseau aceasta denumire...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ok. ma retrag pentru cateva ore sa-mi scot familia la aer curat. Ne auzim in curand. Si sa stiti ca imi face placere!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ok, sa revenim la ale noastre. Sa te fereasca Dumnezeu sa nimeresti intr-o discutie intre femei... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin ce anume este denominatiunea penticostala hulita de exemplu, sau sectele in general???....ele practic nu sunt luate in considerare de fapt si in momentul in care se loveste din directia lor in BO mi se pare normal sa vi se arate punctul de plecare si sa se faca referire la profetul fondator si la profetiile primite, daruri si interpretarea personala a Bibliei..dar atat! Crestinismul a fost hulit intr-adevar, dar nu a pentru ca nu ar fi fost luat in considerare, ci pentru ca intr-adevar reliefa decadenta societatii de atunci care refuza sa primeasca Cuvantul lui Dumnezeu, era o discrepanta enorma....insa lumea a primit in general Cuvantul lui Dumnezeu cu multa caldura sufleteasca! Parte din evrei s-au increstinat pe loc si au crezut in Mantuitorul la fel ca si parte din romani...iar restul istoriei Crestinismului banuiesc ca o cunosti! O data cu Edictul de Milano au incetat persecutiile si Crestinismul a primit libertate...deci din acel punct numai ereziile au fost identificate si taxate dur, pentru ca au incercat constant sa stirbeasca Cuvantul lui Dumnezeu, prin interpretari personale si izolate! Da, si eu cred ca nu au cum si nu pot fi toti profetii care pretind ca sunt profeti si adevarati, pentru ca exista indicii care trimit la concluzia ca s-a produs prea multa dezbinare din cauza precedentului creat constant...si nu as zice ca datorita mesajelor si profetiilor de la Dumnezeu, ci din eroare umana si dorinta de putere, de evidentiere si de scindare a Bisericii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum te intreb eu: unde este David? De asemenea, sunt curios ce vroiai sa demonstrezi prin postarea acestui verset spre discutie. Probabil, tot ceva din fantezia ta teologica. Incearca sa iei in serios Sfanta Scriptura si vei gasi raspunsuri exacte (nefiind nevoie de interpretari). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ideea nu e cum sunt tratati penticostalii, caci uneori sunt vorbiti pe drept, chiar fac lucruri rele, asa cum si in presa se scrie lucruri adevarate despre unii preoti. Nu toti penticostalii sunt profeti sau neprihaniti. Ideea e ca, din cand in cand, Dumnezeu mai trimite pe cate cineva, penticostal sau nu, chiar ortodox uneori, sa va spuna ca ati luat-o pe aratura. Ar trebui tratat cu mai multa atentie si verificat ce spune. Daca nu are dreptate e erezie. Dar daca are? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|