Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2009, 16:05:52
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca l-ai facut si pe Hristos mincinos , ce mare lucru mai e sa-l faci si pe David, nu?

Când L-am făcut pe Hristos mincinos? Explică mai întâi acuzația aceasta deosebit de gravă!

Citat:
Tu realizezi nonsensurile pe care le debitezi?
Tot ce nu se potrivește șablonului tău dogmatic, numești nonsens. Încearcă doar temporar să te desprinzi de prejudecăți și citește Biblia.

Citat:
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea :
Până să tot dai temă de casă adventiștilor, treci pe topicul adecvat și recitește postările de acolo.
Vechi 08.12.2009, 16:06:05
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Hai, ana, zi si tu ceva constructiv si inteligent...stiu ca poti...Daca nu mai zici ortodox devii crestin , nu sectant. Crestinii adevarati nu au zis "ortodox" pana la schisma, mai citeste si tu.

P. S. Valy, tare faza cu animatoarea.
pai pot sa mai zic ceva inteligent cu voi aici? imi place zbaterea asta a voastra, si prin dialogul purtat de voi iese ceea ce vedem cu totii. poate la voi la secta devii crestin, la noi daca nu mai zici ortodox devii sectar. hahahahha, iar am ras... tare mi-e ca-i iau locul andruscai....oricum valy tare rau faza, inteligent si constructiv. esteeeee!!!!
Vechi 08.12.2009, 16:07:12
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Daca tot il aduci atat in discutia pe Florin Laiu , si daca tot "prin el" imi "raspunzi" , adu-l aici ca sa vorbesc cu el direct.

Prima etapa a rasplatirii se revarsa asupra sufletului , si se numeste judecata personala.Omul va fi rasplatit in functie de faptele sale bune s-au rele.Ca ii este dat omului o data sa moara si apoi vine judecata,dupa cum zice si Scriptura.Judecata personala nu e ultima judecata, si irevocabila, iar pana la judecata universala mai exista o speranta in mila lui Dumnezeu.A doua judecata , care va avea loc la a doua venire a lui Hristos , judecata universala sau Judecata de Apoi va avea consecinta finala si irevocabila si se va rasfrange impreuna atat asupra sufletelor cat si a trupurilor.Si Pavel spune ca trupurile acestea stricacioase se vor schimba in trupuri nestricacioase.Si apoi vor merge dreptii la viata vesnica si cei rai la osanda vesnica , unde se vor chinui in veci , dupa cuvintele Scripturii.
Hristos spune nu va temeti de cei ce pot sa omoare trupul , temeti-va de cel ce poate sa omoare si trupul si sufletu in Iadl.Asadar Invierea cea de apoi este finala si vesnica.Atunci se vor implini cuvintele "unde este moarte boldul tau" si Invierea reprezinta biruinta finala a lui Hristos si implicit a celor in Hristos asupra Mortii , vrajmasul nostru.Eu va intreb pe voi alta intrebare : De ce mai e nevoie ca sa readuca in fiinta si pe cei rai daca se vor duce tot la osanda?Nu ar fi mai simplu sa ii lase in nefiinta(asta daca nu exista viata dupa moarte) ?
Ok. Eu cu prof. Florin Laiu nu am nici o relatie. l-am vazut o singura data fata in fata. Ca nu intra d-lui pe aici...nu cred ca pot sa fac nimic. Insa are d-lui un blog special in care se pot adresa intrebari serioase si dupa cum ti-o placea, v-a raspunde dupa cunostintele d-lui.
merita incercat.
http://tornafratre.blogspot.com/2009...-nemurire.html

Mi-a placut modul cum ai exprimat invatatura ortodoxa mai sus. in cuvinte simple, lesne de inteles si la obiect. Voi pune textul tau si voi adauga diferentele dintre invataturile bisericilor noastre (cu permisiunea ta):

Prima etapa a rasplatirii (judecatii) se revarsa asupra sufletului , si se numeste judecata personala (cercetare).Omul va fi rasplatit (judecat) in functie de faptele sale bune s-au rele (dar si de credinta, neprihanire impartasita si pe baza meritelor lui Isus Hristos).Ca ii este dat omului o data sa moara si apoi vine judecata,dupa cum zice si Scriptura.Judecata personala nu e ultima judecata, si irevocabila (este irevocabila - am vazut mai sus in postari din versetele pe care mi le-ai postat), iar pana la judecata universala mai exista o speranta in mila lui Dumnezeu (nu mai este speranta - cine este drept sa fie drept si mai departe si cine este nedrept va ramane nedrept si mai departe).A doua judecata , care va avea loc la a doua venire a lui Hristos , judecata universala sau Judecata de Apoi va avea consecinta finala si irevocabila si se va rasfrange impreuna atat asupra sufletelor cat si a trupurilor (sufletul la noi este combinatia tarana + suflare de viata - energia de viata care insufleteste materia corporala, tarana).Si Pavel spune ca trupurile acestea stricacioase se vor schimba in trupuri nestricacioase.Si apoi vor merge dreptii la viata vesnica si cei rai la osanda vesnica (de acord) , unde se vor chinui in veci 9pacatul nu va mai exista in univers si cu el nici pacatosii, iar discutiile dintre unii si altii cu atat mai putin - vezi parabola cu sbogatul si saracu Lazar) , dupa cuvintele Scripturii.
Hristos spune nu va temeti de cei ce pot sa omoare trupul , temeti-va de cel ce poate sa omoare si trupul si sufletu in Iadl.Asadar Invierea cea de apoi este finala si vesnica.Atunci se vor implini cuvintele "unde este moarte boldul tau" si Invierea reprezinta biruinta finala a lui Hristos si implicit a celor in Hristos asupra Mortii , vrajmasul nostru.Eu va intreb pe voi alta intrebare : De ce mai e nevoie ca sa readuca in fiinta si pe cei rai daca se vor duce tot la osanda?Nu ar fi mai simplu sa ii lase in nefiinta(asta daca nu exista viata dupa moarte) ?[/quote]

raspuns:
Pentru ca toti si buni si rai sunt morti, ei nu vor fi constienti niciodata altfel, de ce rasplata au primit. Osanda ca si Rasplata Vietii vesnice vor fi date cu adevarat la aceasta inviere.Ei nu sunt in prezent sub aceasta osanda, pentru ca si cei drepti sunt in locuinta mortilor - in mormant - deci nici unii nici altii nu au primit rasplata. O vor primi la inviere, cand Hristos va da tuturor dupa faptele lor.
Vechi 08.12.2009, 16:08:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
la noi daca nu mai zici ortodox devii sectar.
Aha, deci crestinii din primul veac erau sectari, caci nu foloseau aceasta denumire... .
Vechi 08.12.2009, 16:23:14
valy72001
Guest

Implicit

Ok. ma retrag pentru cateva ore sa-mi scot familia la aer curat. Ne auzim in curand. Si sa stiti ca imi face placere!
Vechi 08.12.2009, 16:30:32
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
Andrusca animatoarea, animatoarea, animatoaareaaaa.... hahahahahahah... hai ca devine comic, o sa urmaresc sa vad in afara de animatoare ce ai sa ajungi? hahahahah.... ops, taci ca am ras, si rasul e de rau ..offfff..iar am ras. cica sa nu mai zici "ortodox", pai daca nu mai zici devii sectar, logic Andrusca nu te vad bine, ai grija: animatoare, ortodoxa, iti place sa razi, ntz,ntz,ntz.... Noroc cu danut care poate se "inchege" 2 vorbe care pot forma o discutie teologica.... hahaah... danute nici pe tine nu te vad bine.
Daaaa...asta e, animatoare ( imi pare rau ca l-a jignit aici si pe Danut, dar asta e), cosmonauta, desantata, mascota, port haine mulate, lipsita de bun simt, fara minte, inel in ratul porcului (de companie de ar fi macar, nu ar fi chiar atat de rau ) acusica mi se spune ca de fapt nici nu sunt ortodoxa ci scientoloaga...asta e, ce ti-e scris in frunte ti-e pus, dar de catre cine????..asta e intrebarea intrebatoare!...in orice caz eu mai astept "complemente directe"...m-am obisnuit de acum, m-am calit!!!
Vechi 08.12.2009, 16:42:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
( imi pare rau ca l-a jignit aici si pe Danut, dar asta e),
Ba, pe danut l-a laudat ca poate purta o discutie serioasa pe teme biblice. Iar cu fusta mulata te-ai facut tu singura, altii doar au observat.

Ok, sa revenim la ale noastre. Sa te fereasca Dumnezeu sa nimeresti intr-o discutie intre femei... Nu degeaba nu sunt lasate sa predice in biserica...
Vechi 08.12.2009, 16:47:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
E stiut faptul ca profetii nu au disparut, mai exista si astazi . Si pot demonstra asta cu Biblia. Daca ne uitam in vechime, de cate ori aparea un profet arata starea jalnica in care era poporul lui Dumnezeu [ popor ales si cu mare traditie, foarte mandri de ei ] si sfarsea de obicei prin a fi omorat cu pietre sau taiat in doua cu fierastraul, dupa gusturi. Dar el fusese trimis de Dumnezeu.

Cam asa se intampla si cu biserica traditionala. Au fost vremuri tulburi si fara descoperire in intunecatul ev mediu. Acum, cand Dumnezeu trimite prooroci si apostoli si evanghelisti, ca sa arate bisericii ca s-a indepartat de Dumnezeu, au aceeasi soarta ca si in vechime . Numai ca acum nu mai sunt omorati cu pietre, ca e democratie, ci sunt dispretuiti si huliti. Baza increderii bisericii : aceeasi traditie si istorie si "alegere" din partea lui Dumnezeu, care a ucis atati profeti si in vechime.

Nu zic ca fiecare fondator e profet, si ca fiecare profet a spus tot ce a spus ca mesaj din partea Domnului. Spun ca, macar, ar trebui totusi sa ne oprim putin si sa meditam.
Biserica Ortodoxa ti se pare ca nu e hulita cumva, pentru ca mie mi se pare foarte hulita si lovita din multe directii...de altfel ca si BC. Eu insa de celelalte confesiuni nu aud nimic absolut, nici la TV, nici in presa...sunt lasati in pace de nu se vad si isi fac treaba cum vor si in muulta armonie...dar de hulit nicidecum. BO nu a fost de acord cu ereziile si a luptat inca din primele secole constant...dar asta e altceva!

Prin ce anume este denominatiunea penticostala hulita de exemplu, sau sectele in general???....ele practic nu sunt luate in considerare de fapt si in momentul in care se loveste din directia lor in BO mi se pare normal sa vi se arate punctul de plecare si sa se faca referire la profetul fondator si la profetiile primite, daruri si interpretarea personala a Bibliei..dar atat!

Crestinismul a fost hulit intr-adevar, dar nu a pentru ca nu ar fi fost luat in considerare, ci pentru ca intr-adevar reliefa decadenta societatii de atunci care refuza sa primeasca Cuvantul lui Dumnezeu, era o discrepanta enorma....insa lumea a primit in general Cuvantul lui Dumnezeu cu multa caldura sufleteasca! Parte din evrei s-au increstinat pe loc si au crezut in Mantuitorul la fel ca si parte din romani...iar restul istoriei Crestinismului banuiesc ca o cunosti!

O data cu Edictul de Milano au incetat persecutiile si Crestinismul a primit libertate...deci din acel punct numai ereziile au fost identificate si taxate dur, pentru ca au incercat constant sa stirbeasca Cuvantul lui Dumnezeu, prin interpretari personale si izolate!

Da, si eu cred ca nu au cum si nu pot fi toti profetii care pretind ca sunt profeti si adevarati, pentru ca exista indicii care trimit la concluzia ca s-a produs prea multa dezbinare din cauza precedentului creat constant...si nu as zice ca datorita mesajelor si profetiilor de la Dumnezeu, ci din eroare umana si dorinta de putere, de evidentiere si de scindare a Bisericii!
Vechi 08.12.2009, 16:53:06
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea :

David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8
Danut, ce vrei sa demonstrezi cu acest verset? David nu este in iad (este enumerat printre eroii credintei - vezi Evrei 11). David nu este in cer. O spune Sfantul Apostol Petru (lucru pe care nu-l stiai - vezi Fapte cap. 2:29, 34).

Acum te intreb eu: unde este David? De asemenea, sunt curios ce vroiai sa demonstrezi prin postarea acestui verset spre discutie. Probabil, tot ceva din fantezia ta teologica. Incearca sa iei in serios Sfanta Scriptura si vei gasi raspunsuri exacte (nefiind nevoie de interpretari).
Vechi 08.12.2009, 17:02:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Prin ce anume este denominatiunea penticostala hulita de exemplu, sau sectele in general?
Uite, de exemplu, fratele vostru Geony ar putea sa-ti raspunda. El vine pe forum la noi si da tot felul de link-uri compromitatoare catre articole din presa despre ce face cate un penticostal . Chiar tie iti place sa ne batjocoresti cu filmulete de pe you tube si nu ne scoti din sectari eretici. Si asa face aproape fiecare ortodox fanatic, care se crede singur in univers. Ati scos povestea cu isus = magar si alte povesti cu prozelitism si "va stim noi cine sunteti" ca sa aiba lumea ce sa urasca. Sunt sate in care preotul cheama satenii cu bate cand vede vreun grup de pocaiti. Sunt sigura ca daca nu ar fi fost Conventia de la Geneva era mult mai rau de noi.

Dar ideea nu e cum sunt tratati penticostalii, caci uneori sunt vorbiti pe drept, chiar fac lucruri rele, asa cum si in presa se scrie lucruri adevarate despre unii preoti. Nu toti penticostalii sunt profeti sau neprihaniti. Ideea e ca, din cand in cand, Dumnezeu mai trimite pe cate cineva, penticostal sau nu, chiar ortodox uneori, sa va spuna ca ati luat-o pe aratura. Ar trebui tratat cu mai multa atentie si verificat ce spune. Daca nu are dreptate e erezie. Dar daca are?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50