Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2009, 18:44:28
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
"Crapari de cap" si batai administrate de ortodocsi (in frunte cu liderii) celor din alte culte, au existat (au aparut si articole in presa vremii). Nu-ti fa iluzii. Unii ortodocsi (ca si catolicii din vechime) au nevoie doar de conjuncturi favorabile si vor fi gata sa-si arata credinta cu ciomagul.
Asta este, sectarii nu au ce cauta unde nu sunt doriti...si atunci isi asuma riscurile!
Vechi 08.12.2009, 19:02:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Asta este, sectarii nu au ce cauta unde nu sunt doriti...si atunci isi asuma riscurile!
Ei isi asuma riscurile cu bucurie, dar cei ce ii lovesc fara temei vor fi nevoiti sa isi asume consecintele.

Ce avantaj crezi tu ca poate avea cineva incat sa moara pentru a aduce oameni la cultul lui? Tu ai muri pentru asta? Numai daca exista o credinta mai mare poti muri pentru ca ai facut binele.
Vechi 08.12.2009, 19:35:12
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ei isi asuma riscurile cu bucurie, dar cei ce ii lovesc fara temei vor fi nevoiti sa isi asume consecintele.

Ce avantaj crezi tu ca poate avea cineva incat sa moara pentru a aduce oameni la cultul lui? Tu ai muri pentru asta? Numai daca exista o credinta mai mare poti muri pentru ca ai facut binele.
Nu stiu daca mor cu bucurie sau cum mor de fapt, sincer deci prefer sa nu ma pronunt, tot asa mor si musulmanii care deturneaza avioane sau umbla cu bombe in buzunar, acum fiecare poate avea asemenea manifestari...dar nu toate sunt pe placul lui Dumnezeu! Pot muri si scientologi sau mormoni, de fapt si John Smith a murit chinuit si acum adeptii mormoni afirma ca ei reprezinta probabil credinta Adevarata! Joanna Cuthbert a murit linistita si de batranete parca, dar mie mi se pareau odioase profetiile ei si ereziile in care a condus atatia oameni, la fel ca si John Smith care a avut nesansa de a muri chinuit...asa ca nu cred ca faptul ca iti iei o bata in cap datorita ereziei inseamna credinta adevarata, pana la urma ceea ce conteaza de fapt este daca ai Credinta Adevarata lasata de Dumnezeu pe pamant si nu traiesti de fapt in amagire!

Nu cred ca aceasta atitudine inseamna misionarism, Cuvantul lui Dumnezeu nu se predica cu insistenta, se predica celui care urechi de auzit si inima deschisa...in rest crestinii au murit chiar daca se ascundeau, dar cu precadere pentru ca atunci cand erau intrebati daca sunt crestini, alegeau sa nu se lepede de Hristos...deci asta e cu totul altceva!

Ti-am mai spus opinia mea, misionarismul nu inseamna sa insisti si sa provoci oameni prin erezia pe care vrei sa o propovaduiesti, si acestea pot fi semnale de alarma...cati din cei care dau nas in nas cu aceasta erezie sunt deschisi sa auda mai multe despre ea...si cati o catalogheaza de la inceputul ei drept erezie si secta!!

Deja nu mai este propovaduit Cuvantul lui Dumnezeu, este doar ceva ce intra in contradictie cu Adevarul cunoscut de crestinii in fata carora pretinzi ca ei traiesc de fapt o minciuna de 2000 de ani!

E altceva, e o jignire imbracata in blana de oaie...si nu misionarism!

Sunt multe secte ucigase si culte pentru care oamenii au fost dispusi sa moara, sa se sinucida chiar...sa inteleg ca au fost credinciosi si Dumnezeu s-a bucurat pentru gestul si credinta lor?

Astfel eu cred ca noile religii care au tot aparut, dar care au si diparut de-a lungul timpului nu inseamna decat un fenomen care poate reliefa dezvoltarea sau declinul civilizatiei umane..
Vechi 08.12.2009, 20:15:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Oamenii care stau ore in sir la coada la sfantul X nu o fac din dragoste pentru Dumnezeu, ci ca sa li se rezolve lor problemele, cat se poate de rapid si fara pocainta, prea multa. Cei care merg la slujba o pot face pentru Domnul. Insa cel ce moare pentru Dumnezeu o face fie ca i se cere sa se lepede de credinta si sa pacatuiasca, si el nu vrea, fie ca se lupta pentru mantuirea altora.

Vezi tu, una din principalele atributii ale unei biserici e misionarismul , sau prozelitismul, cum spui tu. Hristos a poruncit "Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile". BO si-a cam pierdut latura misionara. Construiesc catedrale si biserici frumoase, traiesc intr-o autosatisfactie, preotul are doar o functie in speta ceremoniala , nu mai lupta pentru enoriasi ca un pastor pentru oile sale. In golul care s-a creat a trebuit sa vina sectantii sa lupte si pentru tarile in care crestinismul nu a ajuns sau se pedepseste cu moartea. Iisus Hristos ne-a poruncit sa grabim venirea Lui ducand Evanghelia la orice popor si orice limba.

Matei 24:14 Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.

Ca sunt si cazuri patologice de fanatism...nu discutam. Au fost intotdeauna. Ce vreau sa scot in evidenta e ca crestinii adevarati nu sunt in tabere separate. Unii fac ceva pentru Dumnezeu, altii altceva. Insa e o greseala daca ne mancam intre noi.

Iar cei ce mor pentru jihad mor pentru ca li se promit 70 de fecioare pe 70 de paturi, fiecare cu cate 70 de cearsafuri... Deci, tot pentru ei fac asta, nu din spirit de sacrificiu.

Last edited by Doriana; 08.12.2009 at 20:18:17.
Vechi 09.12.2009, 17:27:03
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Suna frumos ce spui, daca s-ar petrece lucrurile in mijlocul paganilor. Dar, suna tragic cand cei care-si zic crestini sunt gata sa ucida (chiar si la propriu) pentru credinta lor.

Hristos ne-a invatat sa murim pentru credinta noastra, aducandu-i pe altii la mantuire.

Pe voi cine v-a invatat sa ucideti?
Vechi 09.12.2009, 17:37:20
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Suna frumos ce spui, daca s-ar petrece lucrurile in mijlocul paganilor. Dar, suna tragic cand cei care-si zic crestini sunt gata sa ucida (chiar si la propriu) pentru credinta lor.

Hristos ne-a invatat sa murim pentru credinta noastra, aducandu-i pe altii la mantuire.

Pe voi cine v-a invatat sa ucideti?
Hristos v-a invatat sa ii aduceti pe crestini la mantuire?

Suna tragic, dar suna mai tragic ca sectarii nu au bun simt si nu inteleg ca te duci sa spui Cuvantul lui White la pagani, la canibali oriunde este loc...dar nu Bisericii Adevarate!

Nu ti se pare cam ciudat ca afirmati constant ca ne aduceti la mantuire pe noi aceiasi crestini din primul secol crestin, de ce aceasta incapatanare???...daca ar veni 5 secte intr-un sat cu Adevarul pe dupa lada cu portocale....ti s-ar parea normal ca toti sa afirme acest lucru ca si cum ar fi Adevar si sa fie lasati sa cotropeasca comunitati de crestini? Exista asa ceva in Biblie...de cate Biserici ne vorbeste Mantuitorul?

Daca vedeti ca exista o Biserica Crestina in sat ( orice sat, in intreaga tara), voi ce cautati, sa fiti al 'nspelea cult prin voia lui Dumnezeu si trimisi cu ladite de capsuni asa cum propovaduia Mantuitorul??
Vechi 09.12.2009, 17:45:04
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Sa ucidem?? Doamne fereste...eu m-as distra numai, as scoate o beretta bricheta ca sa vad si eu cati din cei care tot se lauda ca sunt martiri in asteptare chiar sunt dispusi sa moara pentru Adevarul ala in care cred cu atata sfintenie ....apoi fii sigur ca as gasi eu tot felul de metode care v-ar crea un disconfort sporit si constant...nu de alta dar sa testez credinta aia cu care va laudati atat de mult, de parca daca o spuneti cu atata lejeritate chiar sunteti martiri fara moarte martirica!
Vechi 09.12.2009, 18:18:04
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Hristos v-a invatat sa ii aduceti pe crestini la mantuire?

Suna tragic, dar suna mai tragic ca sectarii nu au bun simt si nu inteleg ca te duci sa spui Cuvantul la pagani, la canibali oriunde este loc...dar nu Bisericii Adevarate!
Ceea ce numesti tu "biserica adevarata" lasa oamenii sa mearga spre moartea vesnica. In acea "biserica adevarata" betivul ramane betiv, curvarul ramane curvar, hotul ramane hot, mincinosul ramane mincinos. Iar despre acestia, Cuvantul lui Dumnezeu ne spune in mod categoric ca "nu vor mosteni mparatia lui Dumnezeu"(vezi 1 Corinteni 6:9,10; Apocalipsa 21:8, etc). Pe acestia "biserica adevarata" ii minte ca se pune ea chezas si le rezolva problema (prin tot felul de slujbe care nu schimba omul si-l lasa sa mearga la pieire).

Dragostea lui Hristos nu ne invata sa stam pasivi si sa-i lasam pe oameni in necunostinta. Oamenii au nevoie de Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) "care poate sa dea intelepciunea care duce la mantuire" (2 Timotei 3:16).

Citat:
daca ar veni 5 secte intr-un sat cu Adevarul pe dupa lada cu portocale....
Asta este una din nenumaratele tale rautati. Mie, zgarcitii astia de adventisti, nu mi-au dat nici macar o coaja de portocala.

Citat:
Daca vedeti ca exista o Biserica Crestina in sat ( orice sat, in intreaga tara), voi ce cautati, sa fiti al 'nspelea cult prin voia lui Dumnezeu si trimisi cu ladite de capsuni asa cum propovaduia Mantuitorul??
Care este problema? Cu cat mai multi propovaduitori ai Cuvantului lui Dumnezeu, cu atat mai bine. La tine este o problema pentru ca esti partizana unui cult (ai ceva ce duce spre fanatism religios).

Asta cu capsunile este de la Andrusca citire.

Andrusca, daca vei reusi sa adopti o atitudine mai apropiata de cea crestina as incepe sa cred ca si ortodoxia poate schimba omul, facandu-l placut lui Dumnezeu. Dar pana atunci, sa stii ca dai o marturie rea despre biserica din care faci parte.
Vechi 09.12.2009, 18:56:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce numesti tu "biserica adevarata" lasa oamenii sa mearga spre moartea vesnica. In acea "biserica adevarata" betivul ramane betiv, curvarul ramane curvar, hotul ramane hot, mincinosul ramane mincinos. Iar despre acestia, Cuvantul lui Dumnezeu ne spune in mod categoric ca "nu vor mosteni mparatia lui Dumnezeu"(vezi 1 Corinteni 6:9,10; Apocalipsa 21:8, etc). Pe acestia "biserica adevarata" ii minte ca se pune ea chezas si le rezolva problema (prin tot felul de slujbe care nu schimba omul si-l lasa sa mearga la pieire).

Dragostea lui Hristos nu ne invata sa stam pasivi si sa-i lasam pe oameni in necunostinta. Oamenii au nevoie de Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) "care poate sa dea intelepciunea care duce la mantuire" (2 Timotei 3:16).
Doriana, pentru voi betivii, curvarii si drogatii sunt de fapt victimele slabe asupra carora faceti presiuni si le promiteti marea cu sarea...nu incerca sa te transformi in Maica Tereza, pentru ca lucrurile stau altfel!

Voi daca ati fi atat de puternici in credinta si de jertfelnici ati predica Cuvantul lui Dumnezeu cu mana goala si cu fermitate, nu pe dupa duba cu ajutoare oferite in repetate randuri...asta e altceva, ceva specific sectelor si nu predicarii Cuvantului lui Dumnezeu!

Fii sigura ca toti crestinii se ajuta unii pe altii, exista programe sociale, preoti care se daruiesc total enoriasilor, care ajuta familiile sarace din parohie...ti-am mai spus, de ce mereu tot incerci sa te focusezi pe acei oameni din marea de ortodocsi care nu fac de fapt nici un pas spre Biserica de langa blocul lor?

Voi sunteti insistenti din disperarea ca veti mai castiga un adept, asta e motivatia voastra adevarata...nu incerca sa pui ambele maini pana la coate in punctele nevralgice a unei intregi tari ca sa te scoti tu Maica Tereza sau Pr. Onu din Pitesti care a a oferit sansa persoanelor mute si surde sa auda si sa cunoasca Cuvantul lui Dumnezeu, sa Ii cante si sa Il propovaduiasca!!!

Tu stii aceste cazuri care te fac sa plangi cand vezi ce poate face credinta adevarata si curata, de ce tot bati inspre ajutoarele astea...cand ortodocsii fac atatea lucruri complexe pentru saraci!

Ai vazut pe acest forum ortodocsi care tin post pentru necazurile unor necunoscuti, si cata iubire pot avea pentru ei?

Si in Germania unde sunt adventisti si evanghelisti cu carul cum de explica existenta cersetorilor, betivilor, drogatilor, a adolescentilor care beau de nu mai pot in centrul orasului, care dorm pe scari...oare cum se explica faptul ca adventistii isi vad de cantarile lor si de lectiile de balet grotesc din cadrul campusului si nu ii vad pe cei cativa nevoiasi betivi si cersetori????Cum de exista cersetori, betivi si drogati intr-o tara atat de dezvoltata si atat de puternica in Credinta, cumva au adepti destui...si nu mai conteaza brusc mantuirea aia in care tot bateti xilofonul de mama focului????

Veniti la noi de parca ati fi ingeri luminosi si ne judecati, de ce refuzati sa vedeti Credinta Adevarata, curata si jertfelnica a Ortodocsilor, smerenia si faptele facute in ascuns si fara a cauta marirea si judecata??

Citat:
Asta este una din nenumaratele tale rautati. Mie, zgarcitii astia de adventisti, nu mi-au dat nici macar o coaja de portocala.
Stai tu linistita, nu imi cunosti tu starea materiala...sau mediul in care am trait, asa ca abtine-te de la rautati mai ales in cazul in care nu cunosti asemenea detalii!
Citat:
Care este problema? Cu cat mai multi propovaduitori ai Cuvantului lui Dumnezeu, cu atat mai bine. La tine este o problema pentru ca esti partizana unui cult (ai ceva ce duce spre fanatism religios).

Asta cu capsunile este de la Andrusca citire.

Andrusca, daca vei reusi sa adopti o atitudine mai apropiata de cea crestina as incepe sa cred ca si ortodoxia poate schimba omul, facandu-l placut lui Dumnezeu. Dar pana atunci, sa stii ca dai o marturie rea despre biserica din care faci parte.
Cum cu cati mai multi...cu atat mai bine, cu atat mai multe erezii cu atat mai bine? Doamne fereste...ia-te de mana cu adventistii atunci si cu mormonii sa vedem ce iese...si cu secta aia pe care o contesti si nu vezi nimic de apreciat in modul cum primesc Duhul Sfant!!

Cum sa fie mai bine, poate pentru tine...dar pentru Biserica Ortodoxa acesta este un blestem...si preotii au dreptul sa isi protejeze enoriasii in Credinta cea Adevarata cum pot ei mai bine, de erezie toti Crestinii Adevarati fug si se apara...tu nu poti vedea problema asa, pentru ca esti invatata sa te infiltrezi indiferent de opinia oamenilor, insa noi avem alta mentalitate...deschisa, cinstita si directa, exact opusul!

Ia mai lasa-ma draga cu marturia mea rea, vezi-ti mai bine de obsesia ta legata de marturia buna pentru a face prozelitism...in jurul meu toti sunt crestini, nu trebuie sa imi prind gura cu carlige de urechi si ochii cu scobitoarea ca sa par luminoasa si buna....sunt o eu asa cum pot!!!

La 2 pasi de casa in care stau e o Gemeinde Adventista, dar spre deosebire de tine eu banuiesc ca sunt credinciosi...si nublestemati de Dumnezeu asa cum afirmiti tu despre Ortodocsi (ca doar vorba aia tu esti Sfanta si plina de iubire si dai marturie buna pe placul lui Dumnezeu!)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50