Citat:
În prealabil postat de Danut7
Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu puteam sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.
|
Dar eu nu am zis niciodata ca suntem mantuiti prin nimic. Si aici am zis de vreo 2 ori ca faptele sunt indispensabile. Din discutiile cu ortodocsii mi-am dat seama ca , de fapt, in ce priveste faptele avem aceeasi pozitie, doar ca spusa altfel.
Citat:
Asa este ,dar faptele nu inseamna numai milostenie sau facerea de bine ci si rugaciune ,post ,spovedanie ,impartasanie,pocainta ,participare la sfintele slujbe.
Noi ortodocsii asta numim faptele credintei.
Doamne ajuta !
|
La slujba mergi pentru pacea ta, te spovedesti si te impartasesti tot pentru tine sa fii iertat si sa iti mearga bine. E foarte bine ca le faci, dar cele mai marete sunt faptele de sacrificiu, cand dai cui nu poate sa-ti inapoieze, cand faci bine vrajmasilor tai si renunti la orice pentru a-i face bucurie lui hristos.