![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite ce raspund eu la inteventia ta : - la primul aliniat : am mai scris ca o slujba se implineste (se savirseste) exact cum spune tipicul bisericesc (ca de aceea este o carte si o disciplina teologica distincta !) si molitfelnicul .Altfel nu . Sfintii parinti au atras atentia cu seriozitate asupra acestui lucru iar in zilele noastre lucrarile sf. Lavrentie al Cernigovului spune raspicat : ,,...vai de cei care adauga sau scurteaza din slujbele bisericii" si si argumenteaza ,in principal fiind vorba de mindrie si hula impotriva D.Sf. Asa ca numai dumneata sora din realitatea de sub ochii tai intelegi Hary... pt. ca mai intii de toate ai in fire raul simt al tagaduirii socotind sfintii parinti asemeni lui Galileo, Newtton, Descartes,Nils Bohr, Einstein etc. Sau probabil ca pe acestia ii respecti fara tagaduiala pt.ca sunt oameni de stiinta . Fa cum crezi de cuviinta ! - la al doilea aliniat : in primul si in primul rind nu sti cine sunt nasii si ce obligatii le revin cu diferentele de rigoare dintre cei de la botez si cei de la cununie . Pune mina si citeste cu seriozitate tot ce gasesti , chiar si pe net, despre botez si abia apoi fa-ti pareri personale.Nasii nu sunt nici pe departe martori ! sau doar martori ! Mai apoi am si aratat ,in functie de importanta , impedimentele asupra tainei de greselile facute cu ingaduiala sau cu participarea preotului , tu doar asta (adica ce postezi) ai inteles? Ce zici, dupa parerea ta, nu ar fi mai potrivit ca la botez sa nu mai desbracam copilul sau chiar adultul pt. a nu raci , pt. a nu face tevatura unui copil de ,,casa" mare si tot asa din cine stie cite considerente altele si doar sa-l stropesca preotul cu putina apa sfintita ,la fel cu cea din cristelnita mare ,dintro canuta ...si gata ! Tu chiar ai citit, te-ai documentat bine ce insemneaza apa cristelnitei, cufundarea intreita in ea si de ce se face asa? Sau ai pofta doar sa-ti expui judecatile tale si sa fi agresiva si nepoliticoasa, motiv pt. care te si evit ? Sa nu intelegi ca vreau sa te afrontez sau sa te pun la punct, nu asta doresc ci doar ti-am spus clar, negru pe alb, cam cum faci tu, din punctele mele de vedere si referitor la persoana mea. Cind nu intelegi lucrurile magistrale (mai mari ca acestea pe pamint si in cer nu exista !) despre ortodoxie imagineaza-ti de fiecare data ca trebuie sa faci un tratament si in loc sa fie aplicat corect si complet ,la locul si la timpul precis se aplica dupa ureche sau mai bine zis cu diferite greseli mai mici sau mai mari . Care crezi ca este efectul lui in cazul acesta si care crezi ca este beneficiul ? Cind iti propun exermple ,pai ti le propun ca sa reflectezi la ele si nu ca sa le desconsideri sau sa treci in viteza peste ele ! Ia sa te gindesti si la acest aspect, desigur daca si ai pofta si bunavointa daca nu ... considera ca nici nu am zis nimic !! - la ultimul aliniat: intelege ca nu am nimic cu purgatoriul . Nici nu cred cu adevarat ca ar exista ... Pt. ortodoxi ,oamenii adormiti sunt doar de 2 categorii : mintuiti si nemintuiti . Cind esti mintuit , la vremea adormirii si nu alta data, mergi fara nici o opreliste in rai , ceilalti in iad . Cei care erau in curs de implinire a canonului pt. pacate si au adormit merg in iad si stau acolo pe vecie sau sunt scosi de slujbele bisericii singura care mai poate scoate suflete adormite din iad si nu facerea canonului tau in continuare pina la terminare te va scoate . Sunt puzderie de carti si de filade despre morti, despre sufletul lor si despre locul rinduit lor, in cultul ortodox, dar probabil ca acuma unde esti nu mai gasesti iar cind erai in tara nu te interesa subiectul sau ... cea mai rea situatie,tu nu crezi ceea ce citesti si auzi ci doar ceea ce verei tu . In cazul acesta ramii tu cu ideile tale atita timp cit voiesti sau cit vrea ispititorul sa fi legata cu propriile tale socoteli ignorindu-le pe cele oficiale . Este doar treaba si alegera ta ! Deci pe viitor te rog sa cauti sa intelegi ceea ce postez , desigur, din nou, doar daca si vrei , sau sa incetezi cu pareri privitoare la mine . Nu sufar de nevorbire , nici nu ma arde in suflet ,,lupta dreapta" a polemicii . Sunt pe forum pt. a lua cunostiinta de experienta altora din vietuirea lor corecta de ortodoxi (ceea ce nu se poate vedea in totdeauna) sau de a marturisi drept ortodoxia , lucru mai vizibil, dar nu si din alte motive . Pt. a-mi face prieteni si si insasi notiunea de ,,prietenie" este necesar si altceva , mult mai consistent pe care netul ca posibilitate nu o ofera . Dupa parerea mea ,aici imi fac doar simpatizanti si cunoscuti . Pt. prietenie este necesara vederea si vietuirea fata catre fata , adica sa te vezi si sa discuti mult inafara scrisului cel putin din cind in cind ! Dumnezeu sa ne ierte si sa ne binecuvinteze pe tine si si pe mine !... sau daca eu gresesc mai mult , sa ma ierte mai intii si mai mult pe mine si apoi si pe tine ! Spor binecubintat in continuare ! Last edited by zaharia_2009; 10.12.2009 at 11:45:08. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare | mihaela_0508 | Intrebari utilizatori | 4 | 03.05.2010 16:52:16 |
despre cartile din care se canta slujba | NiCcoleta | Despre Utrenie | 6 | 21.03.2010 17:54:22 |
PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 14:04:20 |
|