![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Oh, cat imi place topicul asta!
Suntem ignoranti pentru ca asa am ales sa fim. Indiferent cine ce ar zice si ce tapi ispasitori am gasi, adevarul este unul singur: TOT dar absolut TOT ce se numeste viata noastra, a fiecaruia dintre noi, este o banala chestiune de alegere... Banala, in sensul ca nu necesita nu stiu ce algoritmi complicati. Aleg una sau alta. Dar, foarte dificil de executat. Exista o inertie a fiintei umane, care o tine in loc, si oricat de greu i-ar fi in locul in care se afla, gaseste mult mai greu sa se mute de acolo. Este mult mai usor sa stau pe margine si sa critic tot ce intra campul meu vizual, aratand cu degetul si judecand, bagand in cutii prestabilite de societate, cu etichete precise ... E foarte greu sa fac ceva ... E greu sa dau o mana de ajutor, e greu sa fiu voluntar in viata altora si in viata comunitatii (pentru ca am stabilit ca absolut totul trebuie sa aiba un pret), e greu sa fac eu cel mai mic efort, e greu sa fiu cinstit cu mine insumi ... Ne uitam in sus si dam vina pe partide, uitand de fapt ca ei sunt oglinda noastra, a celor multi: indiferenti, superficiali, egocentristi, cautatori de scurtaturi. Boala neamului asta se numeste "miserupism". Pentru ca ni se rupe. De orice. Mai putin de noi - dar intr-un mod complet bolnav pentru existenta individuala. Si se intampla pentru ca nu stim cine suntem cu adevarat. Ne-am pierdut identitatea reala, am ratacit scopul pentru care am fost creati. Acesta este singurul care poate sa ne dea o motivatie reala pentru a trai altfel. Nu-l avem si de aceea suntem atat de ignoranti... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar oare e cauza sau efect? Sau ambele? Si totusi fara "miserupism" o buna parte din oameni risca sa ajunga la balamuc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbesc de perspectiva in viitor... Stiu, o sa-mi ziceti ca nu ne lasa pe noi Dumnezeu. Dar degeaba te rogi intruna sa treci un examen daca nu pui si tu mana nitel sa mai citesti, sa mai inveti. Si noi nu prea punem mana. Intai trebuie sa faca si omul ce poate si apoi vine binecuvantarea, nu? Last edited by bmadalin; 10.12.2009 at 20:34:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea mea este ca daca il vad fie ca pe o cauza, fie ca pe un efect, atunci ii dau putere asupra mea. Daca inteleg ca este doar alegerea mea, atunci mai am o sansa cu viata mea... O viata centrata pe principii si nu pe alte lucruri labile ma ajuta sa nu intru la balamuc. Credinta ma ridica si ma duce mai departe, de fiecare data cand am cazut. Si ai dreptate ... Trebuie sa ne facem partea noastra, dincolo de rugaciuni ... Exista un mare adevar in urmatoarea afirmatie: fa tot ce iti sta in putinta, si apoi lasa-L pe Dumnezeu sa faca restul...! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt doar niste animale, si locul lor nu este pe strada. In plus chiar nu inteleg simpatia pe care o au unii oameni fatza de un caine ranit, cand oamenii care trec prin accidente de obicei au parte de indiferenta in cel mai bun caz, iar in cele mai rele, in loc de o mangaiere sau de o mana de ajutor afirmatii gen "prostu' nu s-a asiguraaaaat!!!"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Simpatie pentru o fiinta in durere? Poate ca oamenii sufera pentru o fiinta ranita pt ca cine are dragoste, iubeste si oamenii si toata creatia lui Dumnezeu? Si apoi daca mergem pe rationamentul tau nu ar trebui sa intelegem nici pe oamenii care au simpatie fata de accidentati, ca aia poate scapa, da' muribunzii sunt si mai <<simpatici>>. Scuze ca am fost rautacios, dar m-a deranjat ideia ta. Last edited by bmadalin; 10.12.2009 at 21:53:05. |
|
|||
|
|||
![]()
SIMPATÍE, simpatii, s.f. 1. Atracție, înclinare, afinitate pe care cineva o simte față de o persoană sau pe care o inspiră cuiva; afecțiune; p. ext. obiectul acestui sentiment. ♦ Aprobare; atașament; devotament. 2. (Fam.) Persoană față de care cineva simte afecțiune sau dragoste. 3. (Med.) Legătură, raport dintre (două) organe simetrice care face ca, atunci când unul este afectat, să sufere și celălalt. Ochii sunt organe care se îmbolnăvesc prin simpatie. – Din fr. sympathie, lat. sympathia.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de IoanSoleriu, 23 Jul 2004 | Greșeală de tipar Parerea mea (se pare ca am tare multe pareri ) :) este ca, de-a lungul drumului pe care-l parcurgem, ar trebui sa invatam sa ascultam atent ce anume vrea sa spuna celalalt. E un exercitiu care tine doar de noi si care ar putea imbunatati substantial relatiile cu cei din jurul nostru. Si asta pentru ca se poate intampla ca o afirmatie sa poata fi privita diferit, si desi enuntul este acelasi, mesajul perceput sa difere substantial. De exemplu, din postarea lui andreicozia, eu am inteles altceva : ca, decat sa stam sa privim lucrurile din jurul nostru, blamandu-le si nefacand nimic cu privire la ceea ce ne nemultumeste, am putea face ceva care sa fie constructiv, si urmeaza exemplul lui cu cainii si ghena de gunoi. Asta am inteles eu, si din punctul meu de vedere, ii dau dreptate. Inteleg si punctul de vedere al lui the fallen. Noi oamenii am devenit foarte insensibili unii cu altii. Ne este tot mai greu sa ne raportam la cei din jurul nostru, si exageram de multe ori cu grija fata de alte fiinte decat cele umane. Cunosc pe cineva care a luat decizia sa se retraga din lume, pentru ca are convingerea ca lumea nu merita atentia si efortul ei, in schimb salveaza orice pisica vagaboanda care ii iese in cale. Apoi, simpatie, inseamna foarte multe lucruri. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt trei cauze cauze: necinstea, lenea si lipsa de experienta.
Necinstea (hotia, înselarea etc) atrage atât mânia lui Dumnezeu cât si dezordinea si saracia. Lenea aduce saracie si mizerie. Nu avem experienta lucrului bine facut fiindca suntem o natiune fara un trecut de viata urbana, cum au avut vesticii si alte popoare, nu avem experienta traiului în comun decât de câteva generatii. Sa speram ca ne vom mai cizela cu timpul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar Plecand de la definitia ignorantei, parerea mea este ca necinstea, lenea si lipsa de experienta sunt urmarile nu cauza ignorantei. Nu inteleg sensul urmatoarei fraze: "Nu avem experienta lucrului bine facut fiindca suntem o natiune fara un trecut de viata urbana, cum au avut vesticii si alte popoare, nu avem experienta traiului în comun decât de câteva generatii. Sa speram ca ne vom mai cizela cu timpul" Vrei, te rog, sa detaliezi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Treaba e ca greu scapa omul din astea. Ca se tin ca umbra de om. Si iar, nu stiu daca sunt cauze sau efecte. Eu recunosc ca sunt cam lenes. Necinstit sper sa nu, si experienta mai am. Si lenea e efect. Da cum sa nu te lenevesti daca in tara asta si ca muncesti muuuuult, si ca muncesti putin e cam la fel? Ca sa nu zic fix la fel. Mai bine stai de-o parte, bei un ceai, citesti o carte... Si te lenevesti. Hai sa-ti zic o treaba. Am zis ca dupa orele de serviciu ca nu-mi place sa stau degeama sa-mi deschid o afacere. M-am chinuit eu cam 1 an de zile, in care am prdus intr-un an aprox 20.000 ron. Dupa serviciu, unu singur. Am muncit ca un catel, da mi-a placut. Dar, 500 ron x 12 luni = contabila 1500 ron impozit forfetar impozit pe salariu minim obligat 500 ron x 4 luni TVA din 20.000 este 4000 RON Iata asadar dupa 200 mil cum am ramas cu 80 mil in firma. Scoatem impzitul pe dividente si asa imi raman mie 65. O sa ziceti super tare!!! Esti bogat, ai 65 mil. Dar cat m-a costat alergarea un an dupa clienti? benzina, etc.... Deci ca sa muncesti extra serviciu sa faci ceva: super greu. Nu zic imposibil, dar suuuper greu daca vrei sa fi corect. Cunosc oameni care fac afaceri cu statul si zic: lumea e puturoasa, nu vrea sa munceasca. Da tu cat il platesti prietene? pai 20 mil. mmm! Si cat costa costumul tau? pai 70 mil. Da, intr-adevar, puturosi oameni.... Ca sa tragi si sa muncesti pentru altii 12 ore pe zi? E la fel ca vopsitul ghenei cum zicea cineva mai sus. Chiar schimba ceva? Am prieteni care au muncit la corporatii 12 ore pe zi, zilnic de cativa ani, si eu intre timp am schimbat 3 joburi. Si am ajuns mai bine. Daca te duci la munca sa faci un ban sa-ti intreti familia, macar fi optim: timp / remuneratie, calitate. Daca vrei sa faci voluntariat, fa-o pt un orfelinat pt un azil nu pt alte corporatii care incearca sa-ti mai spele si creieri pe deasupra. Parerea mea... Asa ca lenea poate fi si un efect. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
de ce exista atat de multe razboaie? | victortiti89 | Generalitati | 5 | 20.06.2011 18:15:33 |
Teoria relativitatii: cu cat locuiesti mai sus cu atat mai repede imbatranesti | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 10 | 26.09.2010 22:56:20 |
Sa minti nu e chiar atat de rau | absolutep0wer | Generalitati | 19 | 19.07.2010 12:20:52 |
Iadul este atat de aproape de noi! | Ioan_Ciobota | Generalitati | 15 | 20.04.2008 18:33:21 |
...un sfat...doar atat!! | ionita | Rugaciuni | 11 | 17.11.2007 20:59:43 |
|