Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2009, 21:24:43
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nu Dumnezeu este cel care aduce raul si nedreptatea, pentru aceasta este responsabil diavolul. Dumnezeu este cel care ingaduie, spre intarirea omului si mantuirea lui, ca diavolul sa primeasca putere aspura noastra.
In Vechiul Testament, este sau nu dumnezeu cel care omoara, personal, oameni? Sau nu?

Iar diavolul isi face de cap doar pentru ca e lasat de dzeu, conform informatiilor crestine.

Citat:
JUCURI DE STRATEGIE?
te provoc eu la alt joc de STRATEGIE
daca accepti provocarea mea ne jucam despre

-Lumina Sfanta,care apare la Invierea .. zici ca nu crezi ce vezi in net...
-norul care vine la sarbatoarea ,,Shimbarea la fata,,in Tabor
-apele Iordanului care isi intorc cursul de Boboteaza
-icoane care plang cu lacrimi de sange...cand uni se bat cum ai citit tu in VT
-preoti care leviteaza...aha ..
si multe altele
ACCEPTI?
Discutabile. Ceva se poate cataloga drept minune atunci cand toate explicatiile posibile au fost inlaturate. Si si atunci, nu e neaparat semn divin, e problema de interpretare.

Arunca un ochi mai sus, la ce am scris despre treaba de la Costesti. In loc sa faca dzeu apele alea sa curga invers o data pe an, nu ar fi fost mai util sa salveze copiii aceia?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 12.12.2009 at 21:26:51.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 09:01:26
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Un Dumnezeu care se ocupa cu aprinderea o data pe an a unor lumanari si intoarcerea cursului unei ape,dar care lasa sa moara zeci de mii de oameni ,mai ales copii din Africa care mor pe capete ,rugandu-se pentru o coaja de paine,merita doua palme peste ceafa.

Fara suparare,dar asa vad eu lucrurile.
Daca tu ai fi Dumnezeu ce ai fi facut?
Eu daca eram Dumnezeu as fi facut lumea asta mult mai buna decat e acuma.NU as fi permis oamenilor sa moara din orice boli mizere.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 15:16:53
toni2009 toni2009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Order66 Vezi mesajul
Un Dumnezeu care se ocupa cu aprinderea o data pe an a unor lumanari si intoarcerea cursului unei ape,dar care lasa sa moara zeci de mii de oameni ,mai ales copii din Africa care mor pe capete ,rugandu-se pentru o coaja de paine,merita doua palme peste ceafa.

Fara suparare,dar asa vad eu lucrurile.
Daca tu ai fi Dumnezeu ce ai fi facut?
Eu daca eram Dumnezeu as fi facut lumea asta mult mai buna decat e acuma.NU as fi permis oamenilor sa moara din orice boli mizere.
Salut. Am avut si eu intrebari, multe chiar, dupa ce am citit Vechiul Testament. Si am cautat raspunsuri. Dupa multe cautari, am ajuns aici:
http://www.perceivingreality.com/
http://shanti-spirit.ro/
si o carte, pentru inceput:
http://shanti-spirit.ro/carti/carti%...nte-simple.pdf

Sper sa-ti fie de folos si sa-ti raspunda la intrebari.
Kavana (Intentie)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 15:31:00
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
In Vechiul Testament, este sau nu dumnezeu cel care omoara, personal, oameni? Sau nu?
In Vechiul Testament, Dumnezeu alege sa ii pedepseasca pe pacatosi, chiar prin intermediul slujitorilor Lui, pentru ca aceasta este Legea Veche. Omul, fiind despartit de Dumnezeu prin caderea lui Adam, avea nevoie de aceasta legatura sub forma unui sistem. Insa noi astazi nu mai traim sub lege, ci sub Adevarul lui Hristos. Hristos a restabilit legatura pierduta de om prin cadere. Dumnezeul Vechiul Testament si al Noului Testament este acelasi. Legatura omului cu El este cea care difera.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 17:04:00
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
In Vechiul Testament, Dumnezeu alege sa ii pedepseasca pe pacatosi, chiar prin intermediul slujitorilor Lui, pentru ca aceasta este Legea Veche.
Bun, si legea asta veche de care vorbesti tu, nu ii lasa unei entitati cu puteri de neimaginat alt refugiu punitiv decat violenta pura? Repet, vorbim despre puteri nelimitate, asupra timpului, spatiului si legilor fizicii. Deci poti crea miliarde de galaxii, fiecare cu sute de mii de stele, dar nu te poti descurca cu cateva milioane de oameni, creati dupa imaginea ta, in alt mod decat a-i omori cu sutele de mii, direct sau prin interpusi. Si cand asta nu e de ajuns, dai drumul la robinet si inunzi soarecii, ca ti-au iesit de sub "lege".

Si legea asta de care vorbesti, cine a inventat-o? Nu cumva aceeasi entitate? Si omniscienta fiind, nu stia ca o sa ajunga intr-un punct in care oamenii se vor indeparta de ea?

Legea s-a schimbat, dar dumnezeu tot ala e. Adica cel despre care ziceti ca e bun, iubitor, etc., e tot ala din VT, care a comis toate atrocitatile alea. A trecut printr-un anger management course? Un om care comite un genocid, si daca ii pare rau dupa aia, tot un criminal ramane. Macar un om e limitat.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 18:06:25
Member

Implicit

Citat:
ACCEPTI?
CUm sa nu?:D
Citat:
-Lumina Sfanta,care apare la Invierea .. zici ca nu crezi ce vezi in net...
Am pus mai sus niste linkuri critice despre lumina sfanta.Daca esti interesat,citeste.

Citat:
-norul care vine la sarbatoarea ,,Shimbarea la fata,,in Tabor
Si cum arata norul ala?
Ma rog,sa zicem ca exista religia n cu simbolul cel mai apreciat literele NGC(cum e la voi crucea).Sa zicem ca 1 milion de oameni se duc pe multele x sa se roage si pe cer apar niste nori in forma de NGC(sansa de a se intampla asta e ridicol de mica,dar se poate intampla ).
E asta o dovada ca religia n e adevarata?

Btw :)
de asta cum iti explici?
http://www.youtube.com/watch?v=KqJKxpNUGZw
http://www.youtube.com/watch?v=lX7Vu...layer_embedded

Cum spuneam,norii pot lua orice forme :)e doar o chestie de probabilitate :)

Citat:
-apele Iordanului care isi intorc cursul de Boboteaza
Dovada?vreau un film cu rezolutie mare si in HQ ca sa vad ceva.

Citat:
-icoane care plang cu lacrimi de sange...cand uni se bat cum ai citit tu in VT
Dovada?

Citat:
-preoti care leviteaza...aha ..
Cu ajutorul magnetismului se pot face ca trennurile alea rapide de care nu n-ai auzit sa "pluteasca" deasupra sinelor cu 5 cm.Astfel prinde viteze "up to 400 KM/H"

Si btw,nimic nu poate fi categorisit drept minune.Cand un om de stiinta normal vede ca un fenomen nu are o explicatie,atunci fenomenul ala e un mister (inca!) nedezlegat.
Cand un om religios vede ceva iesit din comun,gata,dumnezeu a facut-o!!
Si ignora explicatiile logice.
Ca in cazul cu lumina sfanta si fosforul alb.

Si ma rog,de ce zici lucrurile astea pe un ton superior?
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 18:33:17
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Order66 Vezi mesajul
tie ti se pare normal sa postezi asa ceva pe un forum ortodox? de respect si bun simt ai auzit? ca de buna crestere nici nu mai intreb..
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 18:38:37
Member

Implicit

Am fost prea direct.Sorry.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 18:49:18
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

nu ai fost prea direct, ci ai dat dovada de nesimtire. sa intri in intimitatea unor oameni si sa batjocoresti credinta lor cu niste obscenitati mi se pare sub nivelul demnitatii umane. imi pare rau ca se ajunge la asa ceva. Dumnezeu sa ne ierte pe toti!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 18:10:22
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Bun, si legea asta veche de care vorbesti tu, nu ii lasa unei entitati cu puteri de neimaginat alt refugiu punitiv decat violenta pura? Repet, vorbim despre puteri nelimitate, asupra timpului, spatiului si legilor fizicii. Deci poti crea miliarde de galaxii, fiecare cu sute de mii de stele, dar nu te poti descurca cu cateva milioane de oameni, creati dupa imaginea ta, in alt mod decat a-i omori cu sutele de mii, direct sau prin interpusi. Si cand asta nu e de ajuns, dai drumul la robinet si inunzi soarecii, ca ti-au iesit de sub "lege".

Si legea asta de care vorbesti, cine a inventat-o? Nu cumva aceeasi entitate? Si omniscienta fiind, nu stia ca o sa ajunga intr-un punct in care oamenii se vor indeparta de ea?

Legea s-a schimbat, dar dumnezeu tot ala e. Adica cel despre care ziceti ca e bun, iubitor, etc., e tot ala din VT, care a comis toate atrocitatile alea. A trecut printr-un anger management course? Un om care comite un genocid, si daca ii pare rau dupa aia, tot un criminal ramane. Macar un om e limitat.
Dumnezeu poate stapani materia pe care a creat-o, insa nu cred ca El "se descurca" cu oamenii care in Vechiul Testament ieseau de sub Lege. Nu cred ca asta e cuvantul.. Dumnezeu ne-a creat din iubire, nu "se descurca" cu noi, ci vegheaza neincetat asupra noastra. Calamitatile abatute asupra Egiptenilor de care amintesti printr-un limbaj destul de difuz, au fost trimise pentru a vadi pedeapsa ce o vor primi cei ce i-au prigonit si inca ii prigonesc pe crestini. Pedepsele aspre si calamitatile din Vechiul Testament au existat pentru ca oamenii atunci nu aveau perspectiva vesniciei asa cum o avem noi astazi. legatura cu Dumnezeu fiind rupta prin caderea lui Adam. Oamenii de atunci erau mai mult ai lumii, in timp ce, alaturi de Hristos, nu mai suntem de-ai lumii, ci ne facem "fii ai Imparatiei". Si fiind ai lumii, isi primeau pedeapsa din lume. Pedepse ce pot parea niste barbarii fara sens, insa atat de mare si urat este pacatul in om, pe masura pedepselor ce le primeau cei aflati sub Lege..
Nu putem judeca din prisma asta - de ce acelasi Dumnezeu a facut aia atunci si face altfel acum. Caci nu Dumnezeu este diferit, ci oamenii traiau dupa alte principii.. Nu stiu daca m-am facut inteles. Imi pare rau ca nu stiu mai multe despre Vechiul Testament, dar am doar 20 de ani si nici nu sunt student la teologie. Insa sunt convins ca pe forumul acesta exista teologi in toata firea si chiar sunt putin surprins ca nu a raspuns nimeni acestei provocari, caci raspunsul la aceasta intrebare priveste pe orice crestin. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 11:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 22:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 18:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 16:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38