![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau bretanion, in inima mea nu incap toate acele anateme.
Daca in inima ta incap, ma intreb daca mai ramane loc de dragoste. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Stiu ca interpretarea mea la versetele 15,16 si 17 e cel putin
socanta. Totusi chiar versetele urmatoare 18 si 19 ne indica sensul profetic al cuvintelor Mantuitorului. Astept inca opinii si comentarii de la tine trice si de la Doriana. Merg insa mai departe. In versetele 19 si 20 vedem ca Iisus ii cere lui Petru sa-L urmeze, apoi Petru se uita inapoia lui si-l vede pe Ioan. Deci avem o suita cu Mantuitorul in fata, apoi Petru si dupa el Ioan. A noua intrebare: Ce semnificatie are aceasta suita: Iisus, Petru, Ioan? Cele bune.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In fine,desi spui ca esti Ortodox,ai mai mult alura de sectar si observ ca esti focusat numai pe Biblie Se poate insa sa gresesc,si imi doresc sa fie asa,insa nu te vad sa postezi pe forum argumente scripturistice despre cinstirea Sfintei Cruci,sfintelor icoane si Maicii Domnului :). Daca pentru tine ceea ce spune Sfantul Ignatie Briancianinov,un MARE sfant al Ortodoxiei(daca ai citit cele 4 volume: Experiente ascetice,Talcuiri la patericul egiptean si Despre inselare,stii ce spun)ma intreb oare cum vezi tu si pui valoare pe ceea ce a spus si scris Parintele Cleopa ? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu spun ca Sfantul Ignatie nu are dreptate, spun doar ca sunt destui alti aparatori mai virtuosi decat mine care sa le aplice. Nu ma consider atat de virtuos ca sa le aplic, fiindca dupa cate vad nici altii nu ma considera. Metoda mea nu e afurisenia, ci pilda de dragoste. sigur ca nici pe asta n-o am, dar macar ma straduiesc. Ma bazez insa pe vigilenta voastra, a celor mai inaintati ca pacatosul de mine, sa aparati ortodoxia, fiindca vad ca vi se pare ca e in mare primejdie. Eu o gasesc frumoasa si blanda precum Mantuitorul nostru. Nu umblu cu citate legate de gat si nici cu stampile in frunte. probabil ca nici nu le merit. Iertare.
|
|||
|
|||
![]()
m-am razgandit ...
Last edited by macsim; 15.12.2009 at 12:53:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebarea pusa la inceput a fost aceasta: "Am niste intrebari pe care le adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?"
Se pare ca nu ai citit teologia fiecarei confesiuni si nici teologie in general Exista o diferenta foarte mare intre evanghelici (baptisti, penticostali) si adventisti(care nu sunt evanghelici dar carora le place sa li se spuna asa). Intrebarea pusa de tine se adreseaza de fapt numai Adventistilor. Ei sunt aceia care interpreteaza asa Scriptura. De fapt evanghelicii interpreteaza Scriptura prin Scriptura, ei nu aduc propriile convingeri la Scriptura si spun ca asa trebuie sa spuna Scriptura. E foarte important sa se stie a se pune o intrebare caci citind-o am descoperit putina ignoranta si nu cred ca ma insel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
priveste teologia cultelor (evanghelici, adventisti), cat si in ceea ce priveste teologia ortodoxa. Eu pun intrebarile din alt motiv, care nu are nici o legatura cu dogmele. Nu am nici o problema daca ati da raspunsurile corecte d.p.v. ortodox. V-as fi chiar recunoscator. Iertare.
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur enorm de faptul ca atunci cand vom ajunge la judecata cea dreapta nu vom fi intrebati din ce cult am facut parte...caci Biblia nu vorbeste de nici un cult
Unii se bizuiesc pe carele, lor altii pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Dumnezeului nostru. Psaltire |
|
|||
|
|||
![]()
Si atunci care este acel motiv... vorbim doar k sa vorbim...
Iprieteneste-te dar cu Dumnezeu, si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire. Iov 22.21 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|