Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2009, 15:48:46
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dar NT a fost scris dupa ce aflasera de cele scrise in VT.
Am mai discutat despre Iordan, nu exista nici o dovada video, o reclama facuta de o agentie de turism nu e o dovada :)
exista un video si nu e reclama.
Vechi 17.12.2009, 15:50:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
exista un video si nu e reclama.
da, un singur video din care nu se distinge nimic
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 16:03:42
toni2009 toni2009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.11.2009
Implicit

Exista exercitii, exista studii, exista oamenii care au patruns in spiritualitatea.
Dar ce inseamna cu adevarat spiritualitatea?
Dumnezeu cauta sa ne indrume catre El. Pentru a-L putea percepe insa trebuie sa ne schimbam. Adica sa capatam calitatile Lui, de daruire. Dar cand ne vom explora calitatile noastre cu adevarat vom observa ca suntem pur egoisti. Si vom striga dupa Dumnezeu sa ne ajute. Si cand dorinta noastra de a-L percepe, de a percepe spiritualitatea, de a percepe de fapt ceva care nu intelegem, nu simtim ce este, dar este diferit fata de dorintele de hrana, sex, familie, odihna, bogatie, putere, onoare, cunoastere, cand aceasta dorinta devine din ce in ce mai mare, atunci Dumnezeu iti va deschide calea spre spiritualitate, spre corectia egoismului si echivalarea de forma cu El. Si de abia atunci incepe drumul corectiei, drumul spre Creator.
In spiritualitate nu exista timp, nu exista spatiu. Exista doar actiuni si diferente intre calitati.
Singura noastra legatura cu spiritualitate este o amintire, un embrion al sufletului, "punctul din inima". Cand acesta devin activ simtim o noua dorinta, diferita. O dorinta de a intelege care este menirea noastra, de ce murim, de ce suferim, de ce nu suntem fericiti tot timpul, etc.
Acest punct din inima trebuie sa creasca si sa ne permita spargerea barierei si patrunderea in spiritualitate. Iar Dumnezeu ne indruma pe aceasta cale. Nu exista nimeni in afara de El. Adica nu exista nicio alta forta rauvoitoare.
Acum, fata de spiritualitate, sunem inca in burta mamei. Nu intelegem nimic. Si nasterea se face pe doua cai. Una mai lunga si una mai scurta. Iar dupa nastere, exact ca in lume corporala, vom intelege putin cate putin din adevarata realitate.
Am mai dat link-uri in postul anterior.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 16:24:27
toni2009 toni2009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.11.2009
Implicit

O traducere a unui articol de Kabbalah:

O “Functionare corecta” a Naturii
Kabbalah Astazi – nr. 4

La fel cum ne intoarcem la instructiunile de baza ale unui soft pe care odata ce l-am instalat nu functioneaza, tot asa procedam si atunci cand natura umana are sincope (caderi), ne intoarceam la “instructiunile de baza naturale” pentru a ne furniza instructiunea in urma careia sa functionam corect.
In conformitate cu principiile Kabalei, Creatorul este forta iubirii si ne doreste binele cel mai inalt, al iubirii sale. De aceea, El a creat in noi dorinta de a primi bucuria si placerea. Ca rezultat, toate alegerile noastre au rolul de a ne mari placerea si de a ne micsora durerea. Fiecare mineral, planta, animal sau persoana doreste un singur lucru: sa simta placerea si sa evite durerea. Fara perspectiva bucuriei viitoare, noi pur si simplu nu putem trai.
Convingerea ca in viitor vom fi fericiti este ceea ce numim “speranta”. Cand spunem “Sunt increzator”, avem cu adevarat convingerea bucuriei de a experimenta placerea in viitor. Altfel, ce asteptari putem avea? Astfel, toate alegerile noastre reflecta dorinta nostra de placere.
Preocuparea derutanta catre placere
Dar noi experimentam cu adevarat placerea? In timp ce sunt multe momente in viata, foarte bune pentru majoritatea dintre noi, viata noastra in ansamblu nu este trandafirie. Cresterea necontenita a consumului de droguri, violenta extrema, depresiile si celelalte boli care domina societatea noastra., arata ca un element de baza lipseste din viata noastra. Nici una din aceste probleme nu reprezinta cauza; de fapt sunt doar simptome ale unei probleme mai adanci – incapacitatea noastra de a implini dorinta de a primi placere.
Pentru a intelege de ce suntem atat de nesatisfacuti, trebuie sa ne reamintim faptul ca Creatorul este o forta a dragostei si dorinta lui este de a ne oferi placere. De vreme ce, cea mai mare placere posibila este aceea de a fi in “papucii lui” – atotcunoscator si omnipotent – aceasta este ceea ce doreste sa ne ofere noua, puterea Lui si mintea Lui, PE EL INSUSI. Cu alte cuvinte, scopul LUI prin care ne-a creat pe noi este de a deveni similari LUI. Si in consecinta, singura stare in care noi vom fi fericiti pentru totdeauna este aceea in care vom fi ca El, cand vom descoperi si vom impartasi calitatile Lui. Kabbalah statuteaza faptul ca atunci cand vom obtine aceste calitati, noi vom fi complet si infinit de fericiti.
Taina si Revelatia Creatorului
Toate cele de sus sunt foarte frumoase, dar daca ne uitam imprejur cu onestitate si ne intrebam pe noi insine daca aceasta este lumea pe care a dorit-o Creatorul care isi iubeste creatia Sa si doreste bunastarea creatiei sale, probabil ne gandim ca ceva a mers in directie gresita, ori cu Creatorul ori cu noi.
Prima optiune si anume aceea ca gresala este la Creator, face parte din atitudinea noastra inca de la inceputurile istoriei. De aceea continuam sa ne straduim in a schimba lumea pe care El a creat-o aducandu-i “imbunatatirile” noastre. In mod constant inventam noi feluri de mancare, noi tehnologii, concepte despre transport, reguli sociale si lista poate continua. Suntem preocupati de “mai bine”, “mai puternic” si “mai repede” ca mod de a trai; dar aceasta preocupare are ca rezultat fericirea sau macar multumirea? Probabil ca nu. Altfel nu am continua sa inlocuim si sa schimbam ceea ce avem. Intradevar, de ce nu suntem niciodata satisfacuti?
Kabalistii au scris ca la sfarsitul secolului douazeci, foarte multi oameni vor incepe sa se gandeasca la acest lucru, probabil, atitudinea omenirii a fost mereu cea gresita de vreme ce niciodata nu au gasit raspunsul corect. Acest nou concept castiga tot mai multi adepti, oameni care au convingerea acum, mai mult decat altadata, ca problema nu este lumea ci umanitatea. Acesta este momentul critic: inseamna ca admitem faptul ca problema este cu natura umana si cu nimic altceva. Prin urmare, asa cum accesam programul vendor atunci cand un software pe care l-am instalat nu functioneaza, atunci cand natura umana ne inseala asteptarile trebuie sa cerem sa ne fie data o natura diferita, una care sa functioneze corespunzator.
Cu mii de ani in urma, un om numit Abraham, denumit ulterior Patriarhul Abraham, a cercetat si a gasit doar atat – o metoda de comunicare cu “setarile” Naturale care sunt raspunzatoare de primirea dorintelor in interiorul nostru. Abraham a dezvoltat propria sa metoda si a transmis-o oricarui om care a dorit sa-l asculte. Studentii sai au continuat sa dezvolte acest lucru si astazi putem sa-l numim “Visul Kabalistic”. Daca suntem atenti la avertismentul Kabalistic, noi vom avea un contact de prima mana cu Creatorul, si putem invata de la El cum putem deveni infinit si irevocabil fericiti.
Kavana
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 16:35:50
topcat
Guest

Implicit

sa inteleg spiritualitatea ta ca fiind o cale de a-ti produce o placere continua si suprema
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 16:36:12
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
eu nu am ochi sufletesti :)
ce exercitii si studii?
Scrierile si exercitiile date de RUDOLF STEINER.
E un pic cam greu dar merita efortul.

Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 17:12:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Scrierile si exercitiile date de RUDOLF STEINER.
E un pic cam greu dar merita efortul.

Nu cred ca steiner al tau e acceptat de ortodocsi :)
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 19:00:12
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
Nu cred ca steiner al tau e acceptat de ortodocsi :)
Eu nu vorbesc de ortodoxi ci de lumea spirituala pe care tu si alti oameni ca tine nu o pot accepta.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 19:07:40
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daaniell Vezi mesajul
Sa imbracam Cuvantul in haina ce i se cuvine, haina alba, de mare pret.. sa ne ierte ca nu-L stim a pretui din necunoasterea, nepriceperea noastra..si il rugam sa ne invete si sa ne lumineze.
Spune-i nisipului ca nu exista marea,
Spune-i pamantului ca nu exista ploaia,
Spune-i copilului ca nu exista mama,
Spune-i ateului ca nu exista dragostea,
Spune-i razboiului ca nu exista moartea,
Spune-i Sfinteniei ca nu exista pacea.

Spune-i batranetii ca nu exista tinerete,
Spune-i luminii ca nu exista soare,
Spune-i cararii ca nu exista imparatie,
Spune-i vicleanului ca nu exista mandrie,
Spune-i crestinului ca nu exista un izvor,
Spune-i omului ca nu exista creator.
....oare ne vor crede..
Pe un ateu tocmai existenta dragostei il mana in lupta. Mandria nu poate accepta existenta smereniei. N-o accepta, dar stie ca exista si de aceea intra in razboi. Si totusi intre ateu si viclean exista o deosebire, caci unul este rob si altul este stapan. Vicleanul, crede si se cutremura, se cutremura de puterea Cuvantului, de jertfa, de Cruce..si pentru a nu se cutremura si robul, il hraneste cu mandria, necunoasterea, necredinta. Si precum smerenia se uneste cu Lumina..asa mandria se uneste cu intunericul. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa invatam ce este smerenia..
Omul priveste mereu in trecut, si privind va lupta sa nu mai fie, sa nu mai fie ce a fost, caci toata viata noastra este plina de pacate. Vom zari in trecut o plaja, si vom cauta o piatra sa ne asezam pe ea, si de acolo vom privi spre inalt..acesta este omul mandru, caci pe plaja e mult nisip, si toate aceste firicile de nisip sunt pacatele noastre..cel ce le priveste e omul smerit, si nu va mai ridica capul, il va tine mereu plecat, si va zari o umbra, o umbra ce ne tot urmareste, e umbra mortii si va fi cu gandul mereu la ea. Mintea i va fi mereu pe plaja..la nisip..dar nu va deznadajdui.
Si totusi nu am fi noi egoisti, sa nu ne pese de tot omul, crestin, necrestin, cum o fi el. De nu ar fi cadere, in plasa vicleanului, lumea ar fi mai buna. Caci si pentru fapta buna, vicleanul are pregatite trei gropi. Prima te va face sa te indoiesti, sa te intrebi: oare este cu putinta sa fac eu fapta buna?. Si de voi face fapta buna, va incerca sa ma arunce in a doua groapa, slava desarta. Si de nu va reusi nici cu aceasta, mai este a treia ce-l face pe om sa se intrebe, oare chiar fac bine ceea ce fac, oare slujesc eu cui trebuie. Si cine este statornic, si casa e cladita in stanca..acela orice vant va veni, e pricina de inaltare..iar cei a caror casa se clatina, piatra zidita nefiind pe temelia buna, e pricina de cadere. Si de nu ar fi aceasta cadere, lumea ar fi cu mult mai buna, ar fi mare dragoste intre noi, de aceea e bine ca tot crestinul sa se smereasca, caci se va inalta..si ateul vazand lumina, sa se minuneze, sa se lase patruns, caci loc de mangaiere este, este pentru oricine.

Lumina lina

De ce calcand pe fir de iarba
Nu simti cum tremura sub tine
Lumina cea care hraneste
Pana si privirea-ti oarba.

Erai un inger prea tacut,
Dar pan' sa sfasii lumea toata
Sunt ingeri care te tot cearta
Flamand fiind si decazut.

Furatu-mi-ai visul de-a fi o scanteie,
Atarna, aprinsa-n trecut
De dorul Celui care este
Cea mai mare mangaiere.

Ramas-ai carare, paseasca pe Tine,
Din mila Ta Doamne, fa sa rasara
Lumina Celui care vesnic este
Izvor curat de apa vie.

Acesta poezie am postat-o si pe site(grup poezie ortodoxa)..sunt mult mai tanar cum ar credea vreunii, mai ales in fapta cea buna..si mult mai batran in fapta cea rea..caci multe sunt pacatele mele..
Tara ma vinde..si de luni voi pleca..si imi va fi tare dor de voi..
Dumnezeu in mijlocul nostru.
Eu, unul, nu ma uit la pacatele celui din fata mea ca le stiu pe-ale
mele. Dar ma uit la ce iese din inima lui si aici am ce vedea la domnia
voastra. Izvor iese cu apa curata si tamaduitoare. Imi pare tare rau
daca plecati, ramaneti insa in inima mea. Cat mai stati aici mai scrieti.
Iertare si Dumnezeu sa va calauzeasca pasii.
Dumnezeu in mijlocul nostru.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 20:01:55
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Citat:
Si totusi intre ateu si viclean exista o deosebire, caci unul este rob si altul este stapan.
Bineinteles,toti ateii sunt posedati de dracu'.Daca te mai las putin,o sa ajungi sa-mi spui ca au si IQ 0.
Citat:
si pentru a nu se cutremura si robul, il hraneste cu mandria, necunoasterea, necredinta.
Toti oamenii sunt mandrii.Nu exista exceptie.
Dar tu nu trebuie sa spui ca ateii sunt plini de mandrie,adica nu cred pentru ca e sub demnitatea lor.Adevarat,unii asa fac.
Dar nu trebuie sa generalizezi.

Necunoastere?Pai ca sa ajungi sa crezi in Dumnezeu,trebuie sa vezi dovezile privint existenta lui.
Eu am vazut dovezi logice cu privire la inexistenta oricarui zeu.O sa pun un link aici,de indata ce il gasesc.

Citat:
Necredinta.
Tu crezi ca scepticismul este ceva rau?Te rog raspunde.Si sa nu raspunda altcineva in locul lui,ci el singur.

Citat:
asa mandria se uneste cu intunericul
Dap,ateii o sa muste cazanu'.

Citat:
Caci si pentru fapta buna, vicleanul are pregatite trei gropi. Prima te va face sa te indoiesti, sa te intrebi:
Scepticismul este o caracteristica de baza ce nu trebuie sa lipseasca nici unui om.
Vad ca tu spui ca aici scepticismul e ceva negativ.
In cazul asta,eu nu sunt de acord cu tine.Deloc.
Citat:
oare este cu putinta sa fac eu fapta buna?
Oricine poate face o fapta buna.Un ateu normal face o fapta buna fara sa astepte o rasplata din ceruri,ci doar din iubire sau necesitate.Sau de bun simt.
Un credincios o face cateodata pentru o rasplata din ceruri.
Care e mai moral?

Citat:
Si cine este statornic, si casa e cladita in stanca..acela orice vant va veni, e pricina de inaltare.
Aici ai dreptate intr-o privinta.
Orice om trebuie sa gandeasca logic mereu.
Aici nu trebuie sa se clatine temelia.

Dar tu te referi la credinta ta.Ti-am mai zis,daca exista dovezi care contrazic viziunea ta asupra lumii,viziunea ta e gresita.

Citat:
si ateul vazand lumina, sa se minuneze, sa se lase patruns, caci loc de mangaiere este, este pentru oricine.
Tu spui ca ateul cand vede o minune sa cada in genunchi si sa creada in Dumnezeu?
Sorry,but un ateu normal,care se bazeaza pe argumente si logica ,nu cred ca va face asta.
Un sceptic va incerca sa caute explicatii rationale pentru fenomenele naturale care nu au o explicatie logica,in afara de cea religioasa.Iar scepticul o respinge pe cea religioasa daca este ilogica si inconsisenta.

Citat:
Tara ma vinde..si de luni voi pleca..si imi va fi tare dor de voi..
Cum adica tara te vinde?unde vei pleca?fii mai clar te rog
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 11:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 22:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 18:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 16:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38