Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 12:52:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Stiinta nu va fi niciodata capabila sa spuna ca, exista Dumnezeu, ca L-am gasit noi prin calcule si observatii, sau ca nu, nu exista Dumnezeu, pentru ca nu am gasit nici o dovada. E vorba de cu totul alta traire si alt limbaj.
Depinde ce intelegi prin Dzeu
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 13:20:54
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Depinde ce intelegi prin Dzeu
Arunca o privire pe Crez, aia inteleg :)

Citat:
The U.S. National Academy of Sciences has stated that "creationism, intelligent design, and other claims of supernatural intervention in the origin of life or of species are not science because they are not testable by the methods of science."[
Faptul ca un lucru nu e TESTABIL by the methods of science nu inseamna ca acel lucru nu exista.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 14:05:12
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Citat:
Faptul ca un lucru nu e TESTABIL by the methods of science nu inseamna ca acel lucru nu exista.
Adevarat.Nu exista dovezi in sprijinul acestor teorii.Asta nu inseamna ca sunt false.Ar fi ilogic.
Asta imi da dreptul sa le resping.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 14:26:07
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Citat:
Noi nu trebuie sa va demonstram voua nimic. De unde aroganta asta ca ar trebui sa va demonstreze cineva ceva ca sa credeti? Ete fleosc. Daca vrei, crezi, daca nu, nu. Alegi si iti asumi consecintele alegerii tale.
No comment

Rly,cum poti spune asa ceva?
Ca sa convingi pe cineva de validitatea unei idei/informatii,trebuie sa aduci dovezi.
Nu spuneati voi ca Biblia e adevarata mereu?
Nop,sorry.Biblia e plina de indemnuri la indemnuri la omoruri pentru motive puierile,promoveaza sclavia,e inconsisntenta,continand contradictii etc etc...
Credinta nu e o dovada a verdicitatii Bibliei.E ilogic.
Citat:
Stiinta nu va fi niciodata capabila sa spuna ca, exista Dumnezeu, ca L-am gasit noi prin calcule si observati
Parca am vazut pe aici un topic unde un matematician gasea o dovada logica pt existenta lui Dumnezeu

Citat:
nu exista Dumnezeu, pentru ca nu am gasit nici o dovada.
Apel la ignoranta,ilogic.Stiinta nu va zice niciodata ca nu exista Dumnezeu pt ca nu exista nicio dovada in favoarea existentei lui.Iti va spune ca nu exista Dumnezeu bazandu-se pe dovezi care arata ca nu exista DUmnezeu.Dovezi logice.

Citat:
Tiam oferit unele informatii ca sa poti vedea cu ochii tai ceea ce nu poti accepta dar se pare ca iti este frica.Mam referit la modul tau de exprimare referitor la rligie si respectarea credintelor celorlalti ceea ce la tine nu exista iar asta arata cit de subiectiv esti in discutii cu ceilalti oameni(egoist).
Dupa ce stiu eu,BOR nu era de acord cu ceea ce ai scris tu .Sau cu alte scrieri de acelasi gen.

Citat:
Explicami si mie dece in laborator trebuie uscate aparatele care sint necesare pentru un experiment electric iar in natura nu este nevoie de uscarea norilor pentru ca sa produca un fulger ?
Eu nu pot sami explic care este misterul?
Nu stiu.Ce vrei sa spui cu asta?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 15:09:59
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Order66 Vezi mesajul
No comment

Rly,cum poti spune asa ceva?
Ca sa convingi pe cineva de validitatea unei idei/informatii,trebuie sa aduci dovezi.
Nu spuneati voi ca Biblia e adevarata mereu?
Nop,sorry.Biblia e plina de indemnuri la indemnuri la omoruri pentru motive puierile,promoveaza sclavia,e inconsisntenta,continand contradictii etc etc...
Credinta nu e o dovada a verdicitatii Bibliei.E ilogic.

Parca am vazut pe aici un topic unde un matematician gasea o dovada logica pt existenta lui Dumnezeu

Apel la ignoranta,ilogic.Stiinta nu va zice niciodata ca nu exista Dumnezeu pt ca nu exista nicio dovada in favoarea existentei lui.Iti va spune ca nu exista Dumnezeu bazandu-se pe dovezi care arata ca nu exista DUmnezeu.Dovezi logice.

Dupa ce stiu eu,BOR nu era de acord cu ceea ce ai scris tu .Sau cu alte scrieri de acelasi gen.

Nu stiu.Ce vrei sa spui cu asta?
Ce treaba ai tu cu biserica ortodoxa ca doar tu nu respecti regulile ei si pe DUMNEZEU.Iti este frica sa faci exercitiile si sa citesti aceasta invattura ca sar putea sa te inseli cu stiinta?

Referitor la umezeala(norii sint umezi,uzi iar aparatele sint uscate ca sa poata face experimentul)din atmosfera.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 18:32:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Referitor la umezeala(norii sint umezi,uzi iar aparatele sint uscate ca sa poata face experimentul)din atmosfera.
n-am auzit de aceasta precautie de care spui tu ca este absolut necesara, sint sigur ca se pot produce fulgere in laborator si cu electrozi umezi. probabil ca atmosfera se usuca pentru a face experimentul controlabil (adica sa se declanseze fulgerul la comanda omului si nu aleator)
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 18:56:10
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
n-am auzit de aceasta precautie de care spui tu ca este absolut necesara, sint sigur ca se pot produce fulgere in laborator si cu electrozi umezi. probabil ca atmosfera se usuca pentru a face experimentul controlabil (adica sa se declanseze fulgerul la comanda omului si nu aleator)
Verifica itai si dupa aceea mai vorbim.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 20:06:40
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Cand stiinta inca nu descoperise existenta atomilor,nimeni nu-si imagina ca acestia exista,nici voi n-ati fi crezut ca poate exista ceva ce nu poate fi vazut cu ochiul liber.Si totusi,exista.Dar ia ganditi-va,daca nu demonstra stiinta existenta atomilor?Ar fi continuat sa existe,fara ca voi sa credeti.Asta vi se intampla si cu religia.

Citat:
Dupa cata biologie stiu eu,e vorba despre gena recesiva,care se transmite dupa generatia filiala 1.
da,pana la a 3a.
Vechi 18.12.2009, 22:49:44
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cand stiinta inca nu descoperise existenta atomilor,nimeni nu-si imagina ca acestia exista,nici voi n-ati fi crezut ca poate exista ceva ce nu poate fi vazut cu ochiul liber.Si totusi,exista.Dar ia ganditi-va,daca nu demonstra stiinta existenta atomilor?Ar fi continuat sa existe,fara ca voi sa credeti.Asta vi se intampla si cu religia.
LOOOOOOL. Tu ai auzit de analogii si ai zis gata, e the secret weapon? Ce ai scris mai sus a atat de ilogic, ca nici nu stiu unde sa incep.

Ia zi, inainte sa se descopere atomii, cate carti "sacre" despre atomi se scrisesera? Cate biserici construite pentru preamarirea atomilor, cati necredinciosi ucisi, cate convertiri fortate, si unde vezi vreo carte care sa spuna ca atomii sunt o gasca geloasa, sociopata si cu o mare sete de sange, care isi ucide cu placere propria creatie? Si cati oameni vezi tu gasind scuze atomilor, urzind povesti SF numai ca sa nu accepte evidenta?

Citat:
Da, intr-adevar, foarte ironic, cineva undeva se amuza de chestia asta ca de o gluma buna.
Nu mi se pare gluma, mi se pare serios. Dar vad ca schimbi subiectul. Asteptam un comentariu la modalitatea voastra de abordare a VT, aia cu concluzia inaintea lecturii.

Citat:
Noi nu trebuie sa va demonstram voua nimic. De unde aroganta asta ca ar trebui sa va demonstreze cineva ceva ca sa credeti? Ete fleosc. Daca vrei, crezi, daca nu, nu.
Dovezile trebuie aduse de cel care face afirmatia. Cam asa e pe peste tot. Acum eu stiu ca va place ca religia sa fie exceptata de la diverse reguli care nu sunt tocmai confortabile, dar asta e alta poveste.

Si nu, nu e cum spui tu, daca crezi vrei, daca nu nu. Lumea in general incearca sa te convinga sa crezi, daca cei din jurul tau aud ca esti ateu, si mai nou, ne asiguram ca toti credem, de la 7 ani, exact din clasa intai.

Citat:
E vorba de cu totul alta traire si alt limbaj.
Ba nu e. Crestinii sunt foarte dispusi sa foloseasca stiinta (sau ma rog, ce eticheteaza ei drept stiinta) si logica intr-o dezbatere, pana incep sa piarda. Si atunci o baga pe asta cu "stai dom'le, astea sunt alta traire, alt limbaj". Tactica veche de cand lumea, nimic nou.

Citat:
Nu, inseamna doar ca nu e stiinta. Ceea ce creationismul nu e.

Citat:
Ce treaba ai tu cu biserica ortodoxa ca doar tu nu respecti regulile ei si pe DUMNEZEU.
Eu nu am. Are ea cu mine, si cu copiii mei. Vezi mai sus.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 11:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 22:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 18:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 16:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38