Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 15:09:59
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Order66 Vezi mesajul
No comment

Rly,cum poti spune asa ceva?
Ca sa convingi pe cineva de validitatea unei idei/informatii,trebuie sa aduci dovezi.
Nu spuneati voi ca Biblia e adevarata mereu?
Nop,sorry.Biblia e plina de indemnuri la indemnuri la omoruri pentru motive puierile,promoveaza sclavia,e inconsisntenta,continand contradictii etc etc...
Credinta nu e o dovada a verdicitatii Bibliei.E ilogic.

Parca am vazut pe aici un topic unde un matematician gasea o dovada logica pt existenta lui Dumnezeu

Apel la ignoranta,ilogic.Stiinta nu va zice niciodata ca nu exista Dumnezeu pt ca nu exista nicio dovada in favoarea existentei lui.Iti va spune ca nu exista Dumnezeu bazandu-se pe dovezi care arata ca nu exista DUmnezeu.Dovezi logice.

Dupa ce stiu eu,BOR nu era de acord cu ceea ce ai scris tu .Sau cu alte scrieri de acelasi gen.

Nu stiu.Ce vrei sa spui cu asta?
Ce treaba ai tu cu biserica ortodoxa ca doar tu nu respecti regulile ei si pe DUMNEZEU.Iti este frica sa faci exercitiile si sa citesti aceasta invattura ca sar putea sa te inseli cu stiinta?

Referitor la umezeala(norii sint umezi,uzi iar aparatele sint uscate ca sa poata face experimentul)din atmosfera.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 16:02:12
daaniell daaniell is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.12.2009
Implicit Doamne ajuta

Noi suntem asa intr-un fel sau altul..cu totii suntem oameni..caci si mergand pe strada tot auzim vorba: uite-l pe omul cu tare, el e student, el e inginer, uite un elev foarte inteligent, acesta e fotbalist, acesta e bun muzician, el e pictor..si el e miner, da in mina nu-i prea multa lumina, ma calauzeste doar lampa..si de o fi sa se stinga lampa, ma vor calauzi cei de langa mine, doar nu sunt singur in mina. Si cine ar putea zice despre el ca e o musca, sau o fiara, sau un vultur..nu, noi toti asa ne numim unii pe altii, oameni.. fiecare cu necazurile si bucuriile lui.
Cum o fi oare sa te nasti in lumea asta, si sa fi lipsit de vedere, sa nu poti vedea lumea asta? Caci orbul simte, aude, paseste si cate si mai cate..dar nu poate sa vada. Si atunci fiind intr-un intuneric, isi doreste si el mai mult, daca aude sa-i glasuiasca si lui cineva, daca simte sa-l imbratiseze si pe el cineva, si daca paseste..desi nu vede, sa-l calauzeasca prin lume cei din jurul lui, precum minerul in mina..cand i se stinge lampa. Si oarecum toata viata depinde, de cat de bine..sau de rau va fu calauzit de cei din jurul lui. Ca nu-i omul mare priceput in toate, caci unul e cu stiinta, altul cu credinta, altul cu psihologia, altul cu yoga, altul cu reincarnarea, altul cu astrologia..si cate si mai cate..si cine le stie pe toate..dar noi toti acestia care vedem..si nu suntem lipsiti de lumina..in toata clipa acestei vieti observam binele si raul.., caci vedem un copil cand plange, si vedem un copil ce rade, vedem cel care aduce viata(nasterea de prunci), vedem pe cel care aduce moartea(avortul, crima)..si vedem pe cel ce fura..si vedem pe cel ce daruie.
Si simte omul pe cel care iubeste, si pe cel care uraste..si cel caruia i pasa de suferinta, de chinul, de moartea cuiva..nicidecum nu-i putem spune ca nu-i pasa..si ca uraste..
Uite dragul meu prieten, nu degeaba l-am numit eu prieten atata vreme, dragul meu Order i pasa de mine..si asta tare mult ma bucura. Caci se intreaba de unde vin, unde sunt acum si unde ma voi duce..Sa fiu oarecum mai explicit(cu tara)..asta imi cerea el mie..i pasa de mine..
In toate cuvintele pe care tot le-am scris, tot le-am insirat noi aici, mi-ar fi placut sa mergem si noi, asa fiecare cum suntem..De multe ori tot ne intrebam, ca nici macar nu stim ce suntem..mi-ar fi placut sa mergem intr-o lume a dragostei, dupa care tot tanjesti si tu , si eu..Si cand vom vedea omul, asa cum il numim noi..omul, ca fumeaza sa-i spunem: dragul meu fumator, noi aici suntem a pe pamant, deasupra i cerul , si de i tot continua cu fumatul, ori mergi in pamant mai repede, ca-ti distrugi trupul..ori o pica cerul pe tine, ca-l tot intoxici cu fumul tau..Cand om vedea ca bea cineva un pahar de vin..i-om zice: nu mai bea omul meu, ca nu li mai tine minte pe primul pahar..ci doar pe ultimul care e vesnic la tine in mana, ori tanjesti mereu dupa el..si la fel te vei scufunda in pamant..ori s-a prabusi cerul(caci in urma betivului, e parjolul, nici iarba nu creste, si s-a supara cerul ca nu a mai avea ce hrani)...Si mai mult si mai mult decat toate..vom merge acolo unde ni drag la amandoi, unde sunt copiii..ii vom lua in brate..si le vom aduce zambetul pe buze..asa cum om putea noi. Nu stiu daca ma crezi, dar ma pricep tare bine la fotbal, le vom face un teren cu iarba, asa mai micut..si i vom invata si sa piarda, si sa castige..numai sa fie dragoste intre ei..Si asa vazand dragostea la ei, ne-om bucura si noi tare mult..si poate vom invata si noi ce e dragostea cea adevarata..caci de la copii avem a invata totul, ca ei saracii si cand gresesc ceva, ei nu o fac cu rautate.
Si ma mai macina un lucru tare, sa nu-i mai lasam pe astia sa tot duca omul asta drag noua spre moarte..caci nu reuseau cotropitorii in trecut, prin razboi sa aduca atata moarte intr-un an..precum o fac azi astia, cu masinile(drmurile, autostrazile), cu defrisarile de paduri(ce produc alunecarile de teren)..cu toata poluarea din lumea asta moderna, ca s-a topi gheata, si or veni apele, peste noi, peste copilasii nostri cei dragi.
Vom putea noi face Order, sa nu mai fumeze omul, sa nu mai bea, sa nu se mai drogheze..? Sa nu mai fie rautate, ura, viclesug..si toti sa fim buni..sa traim in dragoste..
Vom putea sa fim macar uniti intr-un gand..si acest gand sa ne duca spre marea dragoste de care tot ravnim?
Poate intr-o zi vom face ceva..dar pana atunci iti multumesc ca iti pasa de mine.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 16:30:18
Banned

Implicit

Frumos graitai.
Sper sa primesti un raspuns pe masura cuvintelor tale.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 18:32:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Referitor la umezeala(norii sint umezi,uzi iar aparatele sint uscate ca sa poata face experimentul)din atmosfera.
n-am auzit de aceasta precautie de care spui tu ca este absolut necesara, sint sigur ca se pot produce fulgere in laborator si cu electrozi umezi. probabil ca atmosfera se usuca pentru a face experimentul controlabil (adica sa se declanseze fulgerul la comanda omului si nu aleator)
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 18:56:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
n-am auzit de aceasta precautie de care spui tu ca este absolut necesara, sint sigur ca se pot produce fulgere in laborator si cu electrozi umezi. probabil ca atmosfera se usuca pentru a face experimentul controlabil (adica sa se declanseze fulgerul la comanda omului si nu aleator)
Verifica itai si dupa aceea mai vorbim.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 20:06:40
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Cand stiinta inca nu descoperise existenta atomilor,nimeni nu-si imagina ca acestia exista,nici voi n-ati fi crezut ca poate exista ceva ce nu poate fi vazut cu ochiul liber.Si totusi,exista.Dar ia ganditi-va,daca nu demonstra stiinta existenta atomilor?Ar fi continuat sa existe,fara ca voi sa credeti.Asta vi se intampla si cu religia.

Citat:
Dupa cata biologie stiu eu,e vorba despre gena recesiva,care se transmite dupa generatia filiala 1.
da,pana la a 3a.
Vechi 18.12.2009, 22:49:44
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cand stiinta inca nu descoperise existenta atomilor,nimeni nu-si imagina ca acestia exista,nici voi n-ati fi crezut ca poate exista ceva ce nu poate fi vazut cu ochiul liber.Si totusi,exista.Dar ia ganditi-va,daca nu demonstra stiinta existenta atomilor?Ar fi continuat sa existe,fara ca voi sa credeti.Asta vi se intampla si cu religia.
LOOOOOOL. Tu ai auzit de analogii si ai zis gata, e the secret weapon? Ce ai scris mai sus a atat de ilogic, ca nici nu stiu unde sa incep.

Ia zi, inainte sa se descopere atomii, cate carti "sacre" despre atomi se scrisesera? Cate biserici construite pentru preamarirea atomilor, cati necredinciosi ucisi, cate convertiri fortate, si unde vezi vreo carte care sa spuna ca atomii sunt o gasca geloasa, sociopata si cu o mare sete de sange, care isi ucide cu placere propria creatie? Si cati oameni vezi tu gasind scuze atomilor, urzind povesti SF numai ca sa nu accepte evidenta?

Citat:
Da, intr-adevar, foarte ironic, cineva undeva se amuza de chestia asta ca de o gluma buna.
Nu mi se pare gluma, mi se pare serios. Dar vad ca schimbi subiectul. Asteptam un comentariu la modalitatea voastra de abordare a VT, aia cu concluzia inaintea lecturii.

Citat:
Noi nu trebuie sa va demonstram voua nimic. De unde aroganta asta ca ar trebui sa va demonstreze cineva ceva ca sa credeti? Ete fleosc. Daca vrei, crezi, daca nu, nu.
Dovezile trebuie aduse de cel care face afirmatia. Cam asa e pe peste tot. Acum eu stiu ca va place ca religia sa fie exceptata de la diverse reguli care nu sunt tocmai confortabile, dar asta e alta poveste.

Si nu, nu e cum spui tu, daca crezi vrei, daca nu nu. Lumea in general incearca sa te convinga sa crezi, daca cei din jurul tau aud ca esti ateu, si mai nou, ne asiguram ca toti credem, de la 7 ani, exact din clasa intai.

Citat:
E vorba de cu totul alta traire si alt limbaj.
Ba nu e. Crestinii sunt foarte dispusi sa foloseasca stiinta (sau ma rog, ce eticheteaza ei drept stiinta) si logica intr-o dezbatere, pana incep sa piarda. Si atunci o baga pe asta cu "stai dom'le, astea sunt alta traire, alt limbaj". Tactica veche de cand lumea, nimic nou.

Citat:
Faptul ca un lucru nu e TESTABIL by the methods of science nu inseamna ca acel lucru nu exista.
Nu, inseamna doar ca nu e stiinta. Ceea ce creationismul nu e.

Citat:
Ce treaba ai tu cu biserica ortodoxa ca doar tu nu respecti regulile ei si pe DUMNEZEU.
Eu nu am. Are ea cu mine, si cu copiii mei. Vezi mai sus.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 00:01:51
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Ce ai scris mai sus a atat de ilogic, ca nici nu stiu unde sa incep.
Ilogic suna "nu stiu UNDE sa incep";se zice "DE UNDE".
Vechi 19.12.2009, 00:06:55
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Ilogic suna "nu stiu UNDE sa incep";se zice "DE UNDE".
Ah, da, uite un argument tare la tot ce am scris eu mai sus. Nu am acum contraargument, m-ai luat prin surprindere. Ma duc sa ma gandesc vreo doua zile, citesc vreo 6, 7 carti, si cand o sa fiu pregatit sa raspund, revin. Da? Promit.

Serios acum, "nu stiu unde sa incep" si "nu stiu de unde sa incep" sunt exact aceeasi treaba. Semantic vorbind. Asa ca, astept ceva serios din partea ta. Daca nu cer prea mult.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 01:52:36
Banned

Implicit

Problema ta cu ortodoxia e alta treaba eu vorbeam de exercitiile care sa le faci si sa studiezi niste invataturi care te ajuta sa vezi lumea spirituala.
Un test stiintific doar atit ca tot vorbesti ca stiinta intai experimenteaza si dupa aceea vorbeste.
Se pare ca eviti sau tie frica de ce o sa vezi si ca o sati schimbi ideile.
Nu esti curios sa vezi daca stiinta are dreptate din punctul asta de vedere.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 11:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 22:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 18:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 16:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38