Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 21:42:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefann Vezi mesajul
Biserica mea de suflet este biserica zlatari cu hramul sf ciprian si iustina
Spre rusinea mea , cu toate ca sunt din Bucuresti, nu am ajuns aici , dar timpul nu e trcut si nu se stie niciodata ! Doamne ajuta !
Vechi 18.12.2009, 21:46:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
este si fotograful foarte talentat. a "prins" sfintenia in poze, daca se poate spune asa. Sa va calauzeasca Domnul pasii spre manastirea Petru Voda!
Multumim pentru poze! Ce chipuri sfinte au calugarii si calugaritele! Se vede ca au lepadat toata rautatea lumii! Si ce frumos cand este totul alb, zapada, fata, sufletul...
Vechi 15.02.2010, 18:45:18
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
m-a ajutat Dumnezeu sa ajung la manastirea Petru Voda (o singura data am fost). ce pot sa spun.. m-am simtit ca acasa. mai ales ca am putut intra si la parintele Justin Parvu. A fost un dar de sus! aveti aici imagini:

http://picasaweb.google.com/victoron...92326167602114
Stiu ca nu mă prea simpatizezi dar dă-mi voie să-ți spun că pozele din link+ul de mai sus sunt absolut minunate. Dacă-s ale tale te-aș ruga să nu-ți îngropi talantul.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:47:42
annajanette
Guest

Implicit Biserica sfanta paraschiva de pe titulescu

Nu exista data sa ma rog si nu rezolv vreo problema, dar nu ma duc numai sa cer, de multe ori ma duc din placere si recunostinta.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:39:38
evdochia's Avatar
evdochia evdochia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Locație: sulina
Implicit

biserica mea de suflet este Sf. Ilie din Barlad. Aici datorita parintelui Vasile l-am redescoperit pe DUMNEZEU. De atunci ( cred ca sunt 3-4 ani), eu ma simt in aceasta sf. biserica,ACASA! As vrea sa li se intample si altora aceasta minune a redescoperirii drumului spre casa.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 00:53:47
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Cu maaaaare bucurie am descoperit linkul cu biserica mea draga, Precupetii Noi din Bucuresti(Hramul Adormirea Maicii Domnului si Sfantul ierarh Nicolae) si pe blandul meu duhovnic parintele Marin Comanescupe care il puteti urmari in video atasat, dand detalii despre istoria acestui vechi locas, inclusiv marturisiri ale enoriasilor(dragi si vechi prieteni)
http://au.wrs.yahoo.com/_ylt=A0oGkzQ...i.ro/articole/

In aceasta biserica va puteti inchina la moastele Sfantului Pantelimon si ale Sfintei Mucenite Ecaterina. Doamne ajuta!

Last edited by MarinaAlca; 16.02.2010 at 01:31:19.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 21:40:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Am reusit si eu sa fac cateva poze cu una dintre locasurile mele de inchinaciune unde ma simt cel mai bine.
Astazi va arat Biserica Sf Nicolae – „Dușumea“ (sau „Dulgheri“), Str. Buzești nr. 25, sectorul 1, din Bucuresti.

Biserica a fost construită în perioada 1847-1854, iar până în 1872, va fi lăcașul breslei dulgherilor. Aceasta a fost reparată sau refăcută în anii 1897, 1899, 1910-1911, 1924, 1944 (după bombardament) și 1992 (după un incendiu).

În anul 1925, sunt montate noi clopote; cele vechi fuseseră topite și transformate în obuze în timpul ocupației nemțești din 1916-1918. Picturile au fost restaurate în 1964 și după cutremurul din 1977.
Attached Images
File Type: jpg Bis Sf Nicolae Buzesti.jpg (23,5 KB, 11 views)
File Type: jpg DSC04718.jpg (65,0 KB, 7 views)
File Type: jpg DSC04720.jpg (69,6 KB, 4 views)
File Type: jpg DSC04721.jpg (67,1 KB, 5 views)
File Type: jpg DSC04723.jpg (31,6 KB, 3 views)

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 16.02.2010 at 23:09:17.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 21:44:10
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

mai adaug cateva poze . Bisericuta aceasta imi place pentru ca este foarte curata (da, din pacate nu in toate bisericile se pastreaza curatenia ) sunt mereu flori in vazele din fata sfintelor icoane si, pentru mine, locasul este special si datorita icoanelor SF. Prooroc Ioan Botezatorul (patronul meu spiritual) si a Marelui Ierarh Nicolae la care am deosebita evlavie.

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nicolae, mare facator de minuni!
Attached Images
File Type: jpg DSC04724.jpg (30,5 KB, 9 views)
File Type: jpg DSC04725.jpg (27,9 KB, 6 views)
File Type: jpg DSC04726.jpg (25,5 KB, 6 views)
File Type: jpg DSC04727.jpg (49,3 KB, 6 views)
File Type: jpg DSC04728.jpg (48,8 KB, 5 views)

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.04.2010, 21:20:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Cu maaaaare bucurie am descoperit linkul cu biserica mea draga, Precupetii Noi din Bucuresti(Hramul Adormirea Maicii Domnului si Sfantul ierarh Nicolae) si pe blandul meu duhovnic parintele Marin Comanescupe care il puteti urmari in video atasat, dand detalii despre istoria acestui vechi locas, inclusiv marturisiri ale enoriasilor(dragi si vechi prieteni)
http://au.wrs.yahoo.com/_ylt=A0oGkzQ...i.ro/articole/

In aceasta biserica va puteti inchina la moastele Sfantului Pantelimon si ale Sfintei Mucenite Ecaterina. Doamne ajuta!
Marina draga , mi-am pus in gand ca sa vizitez f. f . curand bisericuta ta de suflet , mai ales ca aici se afla particele din Moastele Sfantului Pantelimon unul dintre sfintii mei dragi . Particele din Moastele Sf. Pantelimon se afla si la Manastirea Pasarea unde voi fi maine dimineata . Hristos a Inviat !

Last edited by cristiboss56; 04.04.2010 at 21:28:58.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 01:45:04
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Biserica mea de suflet,daca as putea spune asa,este cea din apropierea cartierului meu la care obisnuiesc sa ma duc inca din anii copilariei,nu e o Biserica speciala,fastuoasa etc.dar imi place.Este singura Biserica cu hramul Sf.Mucenic Antim al Nicomidiei.
Am gasit deocamdata niste informatii despre Biserica,daca am sa reusesc sa fac si poze am sa pun:

DESPRE BISERICA MEA DE SUFLET
Printre primele lăcașuri de cult din orașul Galați înființate după anul 1989 se află și Biserica „Sfântul Sfințit Mucenic Antim“ și „Sfintele Femei Mironosițe“. Aceasta reprezintă singura parohie închinată acestui Sfânt Sfințit Mucenic din întreaga țară. La începutul Anului bisericesc, în data de 3 septembrie, biserica își serbează primul ei hram. Situată în nord-vestul orașului Galați, pe Bulevardul Milcov nr. 25 A, într-o zonă muncitorească, parohia „Sfântul Sfințit Mucenic Antim“ din Galați deservește nevoile pastorale și liturgice ale aproximativ 4.000 de familii din cartierele Micro 13 B și Micro 38. Ea a fost înființată în anul 1990, la 21 septembrie, prin desprinderea a două zone din parohiile „Sfânta Treime“- Filești și „Adormirea Maicii Domnului“- Cimitir. Încă de la început, noua parohie înființată a fost pusă sub ocrotirea Sfântului Sfințit Mucenic Antim din Nicomidia, patronul spiritual al ierarhului de atunci, Arhiepiscopul Antim Nica al Dunării de Jos. Pr. Nițu Voicu, parohul bisericii și inspector bisericesc în cadrul Episcopiei Dunării de Jos, ne-a spus: „Nu avem cunoștință să existe o altă biserică în țară cu acest hram“.
În urma primirii terenului destinat construcției noului lăcaș, în data de 1 iunie 1991, s-a sfințit locul și s-a pus piatra de temelie, slujba fiind săvârșită de către Preasfințitul Episcop Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Episcopiei Dunării de Jos. Deși sfintele slujbe au început a fi săvârșite încă din 6 ianuarie 1993, pe data de 25 aprilie 1999 a fost sfințit sfântul altar și catapeteasma bisericii de către actualul chiriarh al Dunării de Jos. Despre lucrările la ridicarea bisericii, părintele paroh ne-a declarat un lucru deosebit de important: „Doar lucrările la fundația bisericii au fost realizate de o firmă specializată, toate celelalte lucrări, de la zidit, tencuit și până la acoperiș, fiind întreprinse de muncitori care fac parte din parohie. Parohia însăși, atât la propriu, cât și la figurat, este cea care a zidit acest sfânt lăcaș“. Impresionantul devotament al enoriașilor și osârdia credincioaselor din parohie care ajutau la construcția bisericii au făcut ca, la propunerea Episcopului Casian, în anul 1994, biserica să primească și al doilea hram - „Sfintele Femei Mironosițe“. În anul 2000 s-a început pictarea bisericii în tehnica fresco de către pictorul Ciprian Buzuloi din București.
Biserica este în stil moldovenesc, cu trei turle, din care una pe centru. În interior, biserica impresionează prin lărgime și prin maiestuozitatea catapetesmei. În dreapta ei se află amvonul, pictat cu icoanele Sfinților Evangheliști, de unde se citește pericopa evanghelică și se rostește predica zilei. Nici un spațiu din lăcașul de cult propriu-zis nu este lăsat la întâmplare. Astfel, într-una din turlele bisericii din față s-a amenajat, lângă cafas, o bibliotecă pentru enoriașii parohiei, iar deasupra acesteia, arhiva bisericii. Între cele două turle s-a amenajat un spațiu unde se află icoanele tuturor credincioșilor donate la începuturile construirii sfântului lăcaș, pe când acesta nu avea icoane. Este un muzeu mai inedit, de suflet, al amintirii și recunoștinței pentru binefăcătorii sfântului lăcaș. Turla-clopotniță are două clopote mari, turnate în anul 1992. În această încăpere, părintele ne-a mărturisit că vrea să amenajeze un mic spațiu de rugăciune pentru cel care trage clopotele înainte de sfintele slujbe.
Paralel cu construcția bisericii, s-a lucrat și la ridicarea casei parohiale, situată în imediata vecinătate a sfântului lăcaș. Aceasta folosește nu numai la locuința preotului, ci și la nevoile spirituale ale credincioșilor, o cameră de aproximativ 35 de locuri fiind destinată săvârșirii parastaselor de către enoriași. Tot pentru acest scop, în anul 2008 s-a construit și o cameră mortuară. Tot pentru nevoile parohiei s-a construit o troiță în fața bisericii, s-a amenajat un pangar și un adăpost pentru aprinderea lumânărilor.
Pentru viitor se dorește ridicarea unei case de prăznuire, existând în acest sens un proiect care urmează a fi concretizat în scurt timp.
În afară de programul liturgic săptămânal, parohia desfășoară și alte activități social-filantropice și misionare. Unul dintre acestea este Programul național catehetic „Hristos împărtășit copiilor“, în care un număr de 30 de copii sunt îndrumați în învățătura Bisericii de către părinții slujitori, pr. Nițu Voicu și pr. coslujitor Manea Viorel. Copiii sunt împărțiți în două grupe, iar lecțiile au loc sâmbăta și duminica, în incinta bisericii sau în alte spații din biserică, pentru a-i familiariza cu viața liturgică. De asemenea, cu acești copii au loc plimbări și excursii. La biserică sunt arondate două școli, Școala nr. 31 și Școala nr. 38 din Galați. Elevii, însoțiți de profesorii de Religie, participă la sfintele slujbe, dar și la spovedit și împărtășit. De asemenea, la anumite evenimente din școli sunt invitați și părinții slujitori. Datorită vecinătății cu Liceul Energetic și Liceul Metalurgic, sunt mulți adolescenți care vin și se închină în sfânta biserică și se roagă împreună cu credincioșii, mai ales în Postul Mare, la Canonul Sfântului Andrei Criteanul.
Astăzi, biserica se află în curs de finalizare a construcției, existând lucrări doar la exterior, prin pictarea pridvorului bisericii. Biserica a fost pictată în proporție de 95% și a fost împodobită cu odoare de cult, mobilier de stejar și alte bunuri de folos cultului.
Sfântul Antim era episcop al orașului Nicomidia (în Bitinia - Asia Mică) și a suferit moarte martirică din porunca împăratului Maximian (305-311). Pentru că a mărturisit cu îndrăzneală pe Hristos, i-au fost zdrobite coastele, a fost rănit cu fier încins, a fost bătut cu toiege, a fost încălțat cu încălțăminte de aramă arsă în foc, iar apoi i s-a tăiat capul. Dar și după moartea Sfântului părul a continuat să-i crească pe capul tăiat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este biserica voastra de suflet ? anamaria.petre Generalitati 10 22.01.2013 16:10:37
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? cred_cu_adevarat Generalitati 15 02.08.2011 23:07:35
Va rog din suflet daca puteti sa o pomeniti azi in rugaciunea voastra mara2008 Umanitare 16 10.09.2010 18:17:36
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? schimnic Despre Biserica Ortodoxa in general 40 29.04.2009 18:55:41