![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Brrr, nu-i frumos sa tragi cu urechea la ce marturisesc altii. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, incerc sa fiu in Romania in cele 4 posturi, cateva zile, nu mai mult.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu toți au posibilitatea asta materială, nu toți dispun de atât bine ca tine ! Sofia scria pe un topic cu durere, că și o friptură este ceva rar ( era o postare de a ei referitoare la post ) . Bogăția e doar pentru unii, pe când sărăcia e pentru majoritatea ! Acesta este adevărul doamna Anca Mihaela.
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 13.12.2009 at 01:32:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ma hotarasc sa sondez terenul la ambele biserici azi am fost la Sf.Liturgie unde e duhovnicul meu...e tot acolo..e slujba arhiereasca..e biserica plina ...am un sentiment de siguranta...incepe Sf.Impartasanie..sunt peste 50 persoane la rand...printre ei o fosta colega..care mergea la biserica .dar nu la slujbe ci cand e biserica goala ca asa se simte ea mai bine..i-am dat cateva carti .. ma rog la Dumnezeu...Doamne contabilizeaza si mie ceva acolo incepe predica...preotul e prof.universitar la teologie,urmeaza sa vorbeasca prea teologic pt mine...fug la cealalta biserica afara e zapada..imi vine o idee...indiferent unde ma spovedesc sa ii intreb de ce ninge afara ...alunec ..nu cad ,dar meritam ajung la a doua biserica ...aici slujesc acum 3 preoti tineri...(aici vin la maslu saptamanal)sunt traitori ,au prestanta..am iar un sentiment de siguranta..tot al viitorului ...se terminase totul,doar corul mai canta colinde...cei trei preoti incep sa marturisesca ,se strang multe persoane...nu sunt hotarata ...trec la rand pe la icoane...ajung in fata icoanei facatoare di minuni a Maicii Domnului...pe lemnul ei e plin de monede ...ma abtin...ma rog ,pierd si cateva lacrimi ma asez pe scaun .ma uit la toata lumea care se marturiseste iar eu sunt nehotarata...respir adanc..incep rugacinea mintii ..,,Doamne Iisuse Hristoase..,intru in inima mea ..gasesc raspuns... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu dai aceste carti cu gindul la contabilizare, fii sigura ca nu se va intimpla. Pomana si milostenia trebuie facuta natural ca si cum te-ai nascut asa. Trebuie sa uiti ca dai pentru mintuire( cu ideea de: dai-primesti), este un demers care dureaza mult timp, si care include CHIAR SCHIMBAREA FIINTEI in altceva... este greu de explicat, trebuie sa simti. Toti crestinii CRED ca lucreaza/lucram la aceasta RE-nastere din nou. De multe ori chiar din biserica suntem invatati gresit, complet aiurea de catre hrapareti care nu se gindesc la inima ci la caramizi De aceea calea crestinismului este foarte dificila, din lipsa de repere si exemple de calitate NU DIN CARTI(desi si ele sunt bune), ci din viata reala |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema cu schimbatul duhovnicului tine de ascultare, din cate stiu eu, cu alte cuvinte nu poti sa-l schimbi doar asa, ca nu-ti place ce canoane iti da...si-apoi, daca e ceva mai aspru, e mai bine pentru tine, te rog sa ma crezi pe cuvant...chiar stiu ce spun...si sotul meu si eu ne spovedim la calugari, si acum n-as mai schimba aceasta stare de fapt pentru nimic in lume, pentru ca ne asculta cu atentie, dupa care opereaza pacatul cu o incizie exacta, acolo unde trebuie, cu o precizie de chirurg; e-adevarat, uneori am prefera o alifie, un antibiotic, in locul unei operatii dureroase, dar...pe termen lung e mai bine... ...este la fel de adevarat ca, uneori, preotii de mir dau dovada de o mai mare intelegere fata de problemele oamenilor care traiesc in lume, au greutati, aplicand regula in spiritul legii, si nu neaparat in litera legii, dar asta nu inseamna ca si canoanele vor fi mai mici... Cere-i voie sa te "transferi", mai bine decat sa ramai in doua luntrii... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre un duhovnic in tara, deja mi se pare un mare moft, astfel ajungem la vorba lui george gasita foarte intelept pe undeva : ' credinta tine in mare parte de libertate ' .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In alta ordine de idei, Dumnezeu sa ii inmulteasca banii si stradaniile Mihai-Anca, sa o ajute sa mearga la duhovnicul ei in tara ori de cate ori simte!
|
|||
|
|||
![]()
se poate spovedanie prin corespondenta, daca esti plecat din tara si nu ai aproape de tine un preot crestin-ortodox .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ascultare de duhovnic? | Fani71 | Pocainta | 72 | 29.02.2012 23:04:37 |
Duhovnic bun | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 28.12.2011 16:31:08 |
Parintele duhovnic | CelMandru | Generalitati | 6 | 19.04.2011 22:22:39 |
parinte duhovnic | cristinavalcu | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 07.11.2010 02:49:18 |
Duhovnic | pisi | Generalitati | 2 | 24.06.2008 19:14:52 |
|