În prealabil postat de Order66
Pozitia initiala este ateismul negativ,adica afirmi ca nu crezi in zei.Asta a fost pozitia fiecarui dintre noi,doar ca am mostenit religia parintilor nostrii.Daca te nasteai in Arabia,erai acum musulman.Daca erai in India,erai acum hindus.SI ai fi spus la fel,ca religia ta este cea adevarata si ca celelalte religii sunt doar niste minciuni.
Acuma ,spune-mi mie,ateu negativ,ce sa cred?(apropo,la inceput am vrut sa zic ateu,nu agnostic,greseala mea).Voi spuneti ca celelalte religii sunt false,ca doar Ortodoxia e adevarata.
Am vazut pe forum.atei.ro diversi credinciosi care isi sustin pozitia cu "dovezi".Am vazut ca ceea ce numeau ei dovezi erau clasificate ca erori grave de logica,minciuni sau insulte,directe sau indirecte.
Oricum,aici nu discutam despre dovezi in favoarea religiei,ci de ce Dumnezeu a facut acele crime,ca altfel nu le pot numi.
Prefer sa gasesc adevarul cu ajutorul stiintei,care a facut lumea de astazi,nu cu Dumnezeu.
M-am rugat cand eram mic,dar nu ii ceream lui Dumnezeu lucruri imposibile,pentru ca in sinea mea stiam ca oricum nu se va intampla nimic,ci ii ceream lucruri marunte.
Cateodata primeam ceea ce doream,si chiar credeam ca sunt de la Dumnezeu.Dar cand am vazut cate crime oribile se petrec in lumea asta,cati oameni violeaza cate o fata chiar in momentul asta,cati oameni mor acuma din cauza unor boli mizere,cati copii mor la 5 minute de la nastere,mi-am dat seama ca ori Dumnezeu sta si sta cu mainile in san si nu face absolut nimic ca sa ii ajute pe sarmani,in ciuda faptului ca unii oameni se roaga din suflet si cu lacrimi in ochi ca Dumnezeu sa-i ajute,dar nu-i ajuta,dar in acelasi timp,DUmnezeu e preocupat sa ne indeplineasca noua tampeniile noastre din viata de zi cu zi(sa ajungem la timp la servici,sa luam note bune la scoala etc..),cu toate ca Dumnezeu e atotputernic,atotstiutor si atotiubior.Nu vi se pare aiurea?
Stai linistit,ca eu nu am nevoie deloc de ajutor pe plan spiritual.Sunt impacat cu mine.
Nu exista nicio dovada care sa sugereze faptul ca am fost creati de Dumnezeu.Si nu,Geneza nu e o dovada.E doar un ilogic apel la autoritate.
Si nu exista nicio dovada ca DUmnezeu i-a dat sanatatea.Daca sanatatea ar veni de la DUmnezeu,atunci ar insemna ca el e responsabil de toti virusii si viermii paraziti care ne pun in pericol sanatatea si pe care el i-a creat in prealabil cu scopul asta.
Acum serios,cum poti sa te uiti la lumea asta si sa zici ca Dumnezeu are grija de noi,dandu-ne sanatate?Daca existau foarte putine boli pe lumea asta sau daca chiar nu existau,mai ziceam.
Oricum ,tot raul spre bine.Daca nu existau viermii sau virusii,noi nu am mai fi existat,pentru ca nu am mai fi avut din ce sa evoluam.Apropo,cand zic asta,comunitatea stiintifica ma sprijina.Cu dovezi.
Imi pui tu niste citate de acolo pls?eu sunt mai direct,nu am rabdare sa citesc.
|