Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2009, 00:03:27
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
[SIZE=2][COLOR=#000000]Promovarea magiei in randul copiilor, pentru a-i conduce de mici pe caile diavolului, are efecte distrugatoare asupra acestora. Iata proba![/COLOR][/SIZE]
Stim deja ca avem de a face cu un studiu stiintific, impartial. Stim asta pentru ca toate studiile stintifice serioase aduc vorba, cel putin o data, despre diavol.

Citat:
[SIZE=2][COLOR=#000000]In luna octombrie 2003, cativa copii din SUA, care citeau cu insistenta ultima cartea a scriitoarei J.K Rowling [COLOR=#02274d]"Harry Potter si Ordinul Phoenix"[/COLOR], un cartoi greu de peste 1 kg si peste 800 de pagini imprimate, au avut dureri de cap foarte mari. Medicii care i-au consultat pe copii au ajuns la concluzia ca migrenele dure au fost provocate de lectura acestei carti. Ei au dat vina pe dimensiunile romanului care solicita un efort prea mare la copiii de 8-10 ani. [/COLOR][/SIZE]
Deci medicii spun ca respectiva carte e un pic dificila pentru copii de 8 - 10 ani. Dar cine sunt medicii, sa isi dea cu parerea? Ce conteaza ca au fost la scoala enshpe ani sa invete despre toate astea? Pentru ca:

Citat:
[SIZE=2][COLOR=#000000]Noi credem ca nu componentele fizice ale unei carti influenteaza covarsitor creierul, ci continutul spiritual al acesteia, duhul care se ascunde in spatele textului. Cum toate romanele cu Harry Potter sunt texte de initiere in vrajitorie, in subtextul lor salasluieste un duh rau, antihristic, demonul magiei, la prezenta caruia, sufletele curate reactionaeaza, se vatama, incearca sa se apere. [/COLOR][/SIZE]
Desi afirmam treaba asta fara o farama de dovada, e OK, ca cei care ne citesc ne cred oricum, ca asa sunt ei, creduli.

Citat:
[SIZE=2][COLOR=#000000]Desi au suportat suferinte, copiii respectivi nu au renuntat la lectura cartii, ceea ce inseamna ca deja duhul viclean i-a luat in stapanire. [/COLOR][/SIZE]
Ar putea, de asemenea, sa insemne ca respectivele carti sunt captivante, si de-aia nu le pot lasa copiii din mana. Dar nu, nu e suficient de senzational, trebuie sa scriem ceva cu duhuri, magie, alea.

Citat:
[SIZE=2][COLOR=#000000]Este foarte grav ce se intampla cu generatiile fragede care sunt rapite pe taramul desert al magiei. [/COLOR][/SIZE]
Evident. Trebuie sa ii invatam in scoli lucruri non - magice, de exemplu oameni care umbla pe apa, oameni care transforma apa in vin, si oameni care invie din morti.

Citat:
[SIZE=2][COLOR=#000000]Omenirea e cuprinsa rapid si sigur de ravagiile vrajitoriei, o nebunie care pare fara leac. Leacul exista ("acest neam de demoni nu iese decat numai cu riogaciuni si post" [COLOR=#02274d]Mt 17:21[/COLOR]). [/COLOR][/SIZE]
Vrajitoria e o problema, dar nu va fie teama, biserica are solutia. Ca intotdeauna.

Serios acum, daca asta numesti articol stiintific, ne pierdem vremea. Si tu, si eu.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 00:35:00
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Repet. Indubitabil si indiscutabil, vazut si vizibil de catre toti. in toata lumea. Laica si religioasa. Nu la manastiri, semn cerut, etc. Asa, de la dzeu venit, ca asa vrea el.
Acum,nu-ti ajunge o dovada pt tine,vrei pt toti in acelasi timp.
Citat:
Spune dupa mine: corelatia nu implica cauzalitate. Ai zis? Acum ia gandeste-te ce inseamna.
nu pot pronunta cacofonii

Ce inventii,din moment ce cartea aia e plina de magie?Orice copil sensibil,cand citeste ceva de genul ala,se simte rau.Eu ,cand am vazut dovezi ca papa e mason,m-am simtit rau cateva zile.
Deci,tu nu esti de acord cu religia,dar cu magia nu ai nimic.Daca nu stiai,magia crede in veridicitatea Bibliei.Tocmai de aia si iau ritualuri crestine si le fac invers.
De mesajele subliminale ce zici?la alea,sunt dovezi ca exista.De ce crezi ca le pun?
Vechi 20.12.2009, 01:44:44
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum,nu-ti ajunge o dovada pt tine,vrei pt toti in acelasi timp.
E prea mult de cerut de la un zeu omnipotent? Asa, sa amuteasca toti scepticii. Uite, de exemplu, leacul pentru cancer, revelat unui calugar care nu are nici in clin, nici in maneca cu medicina. Ce zici, merge?

Citat:
nu pot pronunta cacofonii
Daca ai incerca sa intelegi ce inseamna, poate te-ar ajuta. Ma rog, cramponeaza-te de cacofonia aia. Aia e partea importanta din tot enuntul ala.

Citat:
Ce inventii,din moment ce cartea aia e plina de magie?
Si Lord of the Rings e malefica? E magie si acolo. Si biblia e plina de magie. Sau aia nu se pune?

Citat:
Orice copil sensibil,cand citeste ceva de genul ala,se simte rau.
Dar e perfect OK sa afle despre iad si draci la 7 ani, nu? Copiii in general reactioneaza altfel, de-aia nici nu e bine sa ii lasi sa se uite la filme violente, de exemplu. Explicatia e mult mai simpla, si nu are de a face cu magia.

Citat:
Eu ,cand am vazut dovezi ca papa e mason,m-am simtit rau cateva zile.
Ce chestie, la ce dovezi exclusiviste ai tu acces...

Citat:
Deci,tu nu esti de acord cu religia,dar cu magia nu ai nimic.
Unde am zis asta? Am zis doar ca Harry Potter e o carte.

Citat:
Daca nu stiai,magia crede in veridicitatea Bibliei.Tocmai de aia si iau ritualuri crestine si le fac invers.
De unde stii? Tot de pe un site ortodox conspirationist?

Citat:
De mesajele subliminale ce zici?la alea,sunt dovezi ca exista.De ce crezi ca le pun?
Stiu ca exista. Si ce? Crezi ca orice text care nu iti place tie are mesaje subliminale?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 20.12.2009 at 01:47:05.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 14:27:17
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E prea mult de cerut de la un zeu omnipotent? Asa, sa amuteasca toti scepticii. Uite, de exemplu, leacul pentru cancer, revelat unui calugar care nu are nici in clin, nici in maneca cu medicina. Ce zici, merge?
Sfantul Nectarie vindeca aceasta boala,sunt numeroase marturii.
Citat:
Si Lord of the Rings e malefica? E magie si acolo. Si biblia e plina de magie. Sau aia nu se pune?
Cred ca nu faci diferenta dintre minune si magie(care este necurata si poate duce la moarte).
Citat:
Dar e perfect OK sa afle despre iad si draci la 7 ani, nu? Copiii in general reactioneaza altfel, de-aia nici nu e bine sa ii lasi sa se uite la filme violente, de exemplu. Explicatia e mult mai simpla, si nu are de a face cu magia.
atunci dc aperi acea carte?
Citat:
De unde stii? Tot de pe un site ortodox conspirationist?
Daca un om lucreaza cu spirite necurate,automat crede si in Dumnezeu,dar a ales opusul.Tu,de exemplu,nu crezi nici in magie,pt ca nu crezi in Biblie.

Citat:
Stiu ca exista. Si ce? Crezi ca orice text care nu iti place tie are mesaje subliminale?
De cine crezi ca sunt puse?de anti-crestini.De ce?Pt ca ei cred in Biblie ,dar au ales opusul,cum am zis.Mai bine ingrijoreaza-te de alea pt copii.Se uita la desene Disney,tu zici ca sunt inocente,si de unde!

Citat:
Tot bateti apa-n piua cu un Dumnezeu care-i pedepseste pe cei rai..mie mi se pare ca e prea rabdator, cate hule sufera din partea tuturor
Corect,tu Il vorbesti de rau si,totusi,vad ca nu ai fost pedepsit inca.In loc sa vezi aest fapt,tu ai ramas tot la gandirea ta despre pedepse.

Citat:
daca nu ar fi existat oameni de stiinta speranta de viata ar fi in jur de 30 de ani, inventiile epocii moderne nu ar fi aparut, iar tu nu ai mai scrie acum la PC.
Hai,NU MAI SPUNE!Oamenii de la tara ,inainte,nu luau medicamente,nici pasta de dinti nu aveau(se spalau cu sare) si mancau doar legume NATURALE si erau MULT mai sanatosi decat in ziua de azi si aveau viata lunga.
PC-ul a fost creat de evrei,care au bagat si subliminale,pt informatia ta.Studiaza despre nr de la baza calculatoarelor.De unde crezi ca l-au luat?De la Solomon.

Daca au fost in stare sa descopere medicamente,nu inseamna ca sunt INFAILIBILI.Te increzi intr-un om.

Citat:
ma da rai erau nou-nascutii din Egipt, toti oamenii erau rai cand a inecat planeta prin potop. cum ramane cu sclavia care este incurajata atat in VT cat si in NT? cum ramane cu sacrificiile umane?
Sacrificiile umane sunt criticate,cand se vb de paganii,care isi omorau copiii pt presupusi zei.Nu mai vb despre ce nu stii.
Cat despre cei din Egipt,citeste contextul.In al doilea rand,ai uitat sa spui ca DUMNEZEU LE-A ZIS CE PEDEPSE LE VA ADUCE DACA NU-L VOR LASA PE MOISE SA PLECE.

Citat:
Asta nu inseamna ca evolutia nu s-a petrecut.Apelul la autoitate,ilogic.
AHA,deci,cand va convine,Darwin e o autoritate in domeniu,ca s-a gandit el la evolutie.Cand a devenit crestin,BRUSC,nu-i mai recunoasteti autoritatea.
Vechi 20.12.2009, 14:28:38
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Semnul crucii si rugaciunea distrug microbii si modifica proprietatile apei:

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=76355

Sper ca nu veti mai gasi argumente ridicole,cum ca femeia n-ar fi de stiinta.A studiat 10 ani,nu 3 zile.
Vechi 20.12.2009, 14:29:21
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Ia explicati voi.
De ce nimeni nu s-a imbolnavit pana acum ,din cauza ca,la Sfanta Impartasanie,toti folosesc,de ani intregi,aceeasi lingurita?
Dati-mi o explicatie pe placul vostru.
Vechi 20.12.2009, 14:43:51
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

O sa traduc dovezile stiintifice,scuze daca unele cuvinte nu or fi traduse chiar corect.

1.Facerea omului din tarana

Oamenii de stiinta au investit o avere in investigatii,dar,pana acum,nu au descoperit nici un ingredient care sa nu poata fi gasit in tarana.
Recent,au declarata ca e posibil sa nu fie departe de adevar acest verset.(nu ca nu e departe,ci e chiar adevarul).

2.Armonia in straturi:
Detaliile de la Potop coincid cu ultimele descoperiri geologice.Potopul lui Noe prezinta o explicatie perfecta pt straturile geologice de pe pamant.Facerea [SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]7:18-24 si 8:1-5

3.Lava
In Cartea lui Iov:"Din pamant vine painea si sub ea e ca prefacuta in foc".[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Job 28:5.
Aceasta carte a fost scrisa cu mai mult de 3800 ani in urma si sustine ca,sub pamant,exista un foc.
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Stiinta a descoperit ca scoarta pamantului are 5-30 mile doar.Sub aceasta scoarta,exista aprox. 7000 mile de materie topita,ca un plastic care se pune peste foc.Aceasta e lava.

[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]4.Animalele
"Si a facut Dumnezeu animale dupa genul lor si vite dupa genul lor si fiecare animal de pe pamant,dupa specia lui"Facerea 1:25.Timp de 100 de ani,"inteligentii" au sustinut ca o specie de animal se incrucisa,intr-un fel cu alte specii,pt a forma noi speci.Totusi,s-a demonstrat ca teoria asta e imposibila si improbabila.Fiecare specie are un nr de cromozomi,care se perpetueaza singuri si NU pot fi incrucisati cu altii.

continua...
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
Vechi 20.12.2009, 14:54:19
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sfantul Nectarie vindeca aceasta boala,sunt numeroase marturii.
Si cati dintre aia care se roaga la Sf. Nectarie NU se vindeca? Ce va mai place selectia observationala.
Deci dzeu e incapabil, asa ca a delegat catre Nectarie. Am inteles. Diviziunea muncii.

Citat:
Cred ca nu faci diferenta dintre minune si magie(care este necurata si poate duce la moarte).
Diferenta e creata doar de criteriile tale. Daca folosesti dublu - standard, e normal ca nu e acelasi lucru. De Lord of the Rings nu ai zis nimic.

Citat:
atunci dc aperi acea carte?
Nu am ce sa apar. Am zis doar ca durerea aia de cap vine din alte cauze, in afara de mesajele subliminale. In general, copiii nu trebuie expusi la lucruri peste capacitatea lor de intelegere, mai ales la varsta la care nu pot face diferenta intre ireal/metafora/alegorie si concepte reale.

Citat:
Daca un om lucreaza cu spirite necurate,automat crede si in Dumnezeu,dar a ales opusul.Tu,de exemplu,nu crezi nici in magie,pt ca nu crezi in Biblie.
Automat. Stii tu. Ia zi, cat magicieni sau vrajitori cunosti?
Nu mai fa presupuneri despre mine, te rog. In biblie nu cred pentru ca e evident oricui care gandeste critic ca e o colectie de mituri ale unor popoare primitive. VT mai ales. Despre magie nu am o parere, pentru ca nu am studiat subiectul.

Citat:
De cine crezi ca sunt puse?de anti-crestini.De ce?Pt ca ei cred in Biblie ,dar au ales opusul,cum am zis.Mai bine ingrijoreaza-te de alea pt copii.Se uita la desene Disney,tu zici ca sunt inocente,si de unde!
Dublu standard din nou. Harry Potter e rau, desenele Dinsey sunt rele, dar ora de religie, unde i se spuna ca daca nu e cuminte, il calca masina (ca asa vrea dzeu) e buna.

Citat:
Corect,tu Il vorbesti de rau si,totusi,vad ca nu ai fost pedepsit inca.
Ori nu il intereseaza, ori nu exista.

Citat:
Hai,NU MAI SPUNE!Oamenii de la tara ,inainte,nu luau medicamente,nici pasta de dinti nu aveau(se spalau cu sare) si mancau doar legume NATURALE si erau MULT mai sanatosi decat in ziua de azi si aveau viata lunga.
Asta e un mit. Stiu ca idealizam viata de la tara, dar e un mit. Ai datele la indemana, dar alegi sa le ignori, pentru a nu modifica un mit drag tie. Uite link aici, mi-a luat 10 secunde sa il gasesc:

http://en.wikipedia.org/wiki/Life_ex...tion_over_time

Pe scurt: durata de viata medie in 1900: 30 - 45 ani
durata de viata medie in prezent: 66.57 ani

Acum stiu ca miturile de orice fel iti sunt dragi, si informatia obiectiva iti e dusman, dar foloseste internetul ala si la altceva decat vanatoare de masoni.

Citat:
PC-ul a fost creat de evrei,care au bagat si subliminale,pt informatia ta.Studiaza despre nr de la baza calculatoarelor.De unde crezi ca l-au luat?De la Solomon.
Alta tampenie. PC-ul nu a fost inventat de un om, ci e rezultatul a mai mult cercetari, intreprinse de oameni de stiinta diferiti. Cred ca daca ai in plan sa mergi la picnic intr-o duminica, si te trezesti dimineata si vezi ca ploua, tot evreii sunt de vina. Penibil.

Citat:
Daca au fost in stare sa descopere medicamente,nu inseamna ca sunt INFAILIBILI.Te increzi intr-un om.
Nu ma incred intr-un om, ci intr-un sistem. Care nu e infailibil, dar care da rezultate. Crestinismul se bazeaza si el pe un sistem.Hranit din credulitate, frica (de iad) si lipsa de respect de sine (sunt nascut pacatos).

Citat:
Cat despre cei din Egipt,citeste contextul.In al doilea rand,ai uitat sa spui ca DUMNEZEU LE-A ZIS CE PEDEPSE LE VA ADUCE DACA NU-L VOR LASA PE MOISE SA PLECE.
Omnipotent, dar nu gaseste alta solutie in afara de genocid. Am inteles.

Citat:
AHA,deci,cand va convine,Darwin e o autoritate in domeniu,ca s-a gandit el la evolutie.Cand a devenit crestin,BRUSC,nu-i mai recunoasteti autoritatea.
Nu ai inteles. Teoria evolutiei nu e validata de Darwin, ca persoana, ci de dovezile adunate in favoarea ei. Daca Darwin ar fi spus pe patul de moarte ca a gresit (ceea ce nu s-a intamplat, dar sustinatorii creationismului nu au o problema in a minti) asta nu ar fi sters dovezile care sustineau in acel moment teoria. Mai mult, dovezile in favoarea evolutiei sunt infinit mai multe acum decat la sfarsitul sec 19, cand a murit Darwin.

Deci, ca Darwin a devenit sau nu crestin, e irelevant apropo de veridicitatea teoriei evolutiei.

Citat:
Sper ca nu veti mai gasi argumente ridicole,cum ca femeia n-ar fi de stiinta.A studiat 10 ani,nu 3 zile.
Pseudostiinta. Ia cauta pe google numele faimoasei cercetatoare, si vezi cam cate rezultate gasesti pentru articole publicate pe plan mondial.

Nu mai zic ca articolul are cateva greseli flagrante, dar am pierdut destul timp pe aici ca sa le mai explic si pe alea.

Citat:
Ia explicati voi.
De ce nimeni nu s-a imbolnavit pana acum ,din cauza ca,la Sfanta Impartasanie,toti folosesc,de ani intregi,aceeasi lingurita?
Dati-mi o explicatie pe placul vostru.
Pentru ca daca se imbolnavesc la o zi dupa ce merg la biserica, nu vor pune imbolnavirea pe baza linguritei. Cu alte cuvinte, nu e ca nu se imbolnavesc, ci ca prefera sa creada ca au luat-o din autobuz/tramvai/aiurea.
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 12:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 23:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 19:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 17:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 16:40:38