Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2009, 14:54:22
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Georgeta -catisma a patra

Ma alatur voua, cu toata dragostea.Doamne ajuta!
Vechi 20.12.2009, 15:12:17
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit Romania the land of choice!

Deci haideti sa va spun ce se intampla la nivelul meu sunt elev in cls a 11 a cunosc destule persoane foarte inteligente,olimpice care sunt sigur o sa se realizeze in viata fara doar si poate.Da tinta lor este in strainatate isi concentreaza toate resursele sa plece cumva din tara asta sa junga macar un an la facultate in strainatate si sa ramane acolo,caci aici nu-i de trait...Au ajuns si profesori care militau pentru binele tari,care tineau la elevi sa se realizeze si ajute la dezvoltare tari sa puna un brat in constructia unei societatii moderne,dar si ei sfatuiesc (totii nu cred ca e unul care sa spuna altfel) pe cei mai buni din clase sa plece cu prima ocazie din tara si sa nu se uite inapoi ,ca in tara niciodata nu o sa ajungi sa fi respectat si tratat corect cu bun simt pentru ceea ce esti,se fura pana in maduva oaselor si daca nu intri in jocul nenorocit poilitic si fara pile nu o sa ajungi niciodata acolo unde poate iti este locul.
Eu as vrea sa i-au bursa la facultate sa fac macar un semestrul in strainatate(nici o facultate in Romania nu e in primele 500 din lume) si apoi sa ma mut in Grecia fiind o tara ortodoxa nefiind problema sa nu gasesc un loc unde sa fiu aproape de Biserica Lui Hristos sa ma ajute Dumnezeu sa ajung acolo si fie ca Domnul sa pazeasca tara asta ca e vai de ea.
Vechi 20.12.2009, 16:00:12
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Ma bate gandul sa ma inscriu si eu, dar mi-e teama sa nu va incurc - eu nu stiu sa cant psalmii, abia daca inteleg cum se citeste Psaltirea (poate imi explica si mie cineva cu ocazia asta, sau ma directioneaza unde sa citesc)
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 17:43:10
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Ma bate gandul sa ma inscriu si eu, dar mi-e teama sa nu va incurc - eu nu stiu sa cant psalmii, abia daca inteleg cum se citeste Psaltirea (poate imi explica si mie cineva cu ocazia asta, sau ma directioneaza unde sa citesc)
elisabeta, cine oare nu intelege ce suflet mare ai? Eu cred ca o sa ne cam incurci daca n-o sa ni te alaturi... :) Deocamdata suntem inca in formare; fiecare vine cu gandurile lui, dupa o perioada de meditatie in liniste. La sfarsit, vom trage linie si vom... delibera cum vom proceda!
pacatosul, nu stiu cum sa iau mesajul tau ca sa nu te mahnesc. Faptul ca esti in cl. 11-a iti da cele mai putine scuze pentru greselile de limba romana si visele la care te raportezi! Omul in viata este liber sa aleaga absolut orice drum crede ca i se potriveste. As vrea sa obtii tot ce-ti doresti in "tara fagaduintei", dar te asigur ca vei fi cu mult mai sarac sufleteste si foarte nefericit! Iti spune cineva care a stat intr-o tara civilizata 9 ani! Tu poti sa spui ca esti tanar si adaptarea este cu totul altfel, nu te vei simti legat fata de aceasta tara, dar eu nu la tara fac referire, ci la... Dumnezeu! Cu cat esti subjugat de mirajul banului, cu atat scapi din vedere esentialul acestei vieti. Sa speram ca pana ajungi la anii cei desavarsiti, Dumnezeu iti va da sansa inteleptirii. Acum, s-ar putea sa primesc o injuratura printre dinti din partea ta, dar peste ani iti vei aminti de toate astea si vei zambi trist!!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 23:42:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
elisabeta, cine oare nu intelege ce suflet mare ai? Eu cred ca o sa ne cam incurci daca n-o sa ni te alaturi... :) Deocamdata suntem inca in formare; fiecare vine cu gandurile lui, dupa o perioada de meditatie in liniste. La sfarsit, vom trage linie si vom... delibera cum vom proceda!
Dragul meu OmBun, iti multumesc pentru cuvintele frumoase, mi-au atins inima, dar eu nu sunt decat un biet suflet, cel mai mic dintre voi...Dar daca tu crezi ca nu va incurc socotelile, atunci trece-ma si pe mine sa fac ceva, ceva la care chiar daca gresesc, sa nu stric "amestecul" cu putina mea pricepere...
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 21:16:44
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Eu cred că știi și încă bine.Cred că ești smerită când spui acestea.
Fii alături de noi,ai o inimă caldă.

Psaltirea se poate citi și cu post(este mai puternică rugăciunea) dar poate fi citită și în orice zi.Cel mai important este să nu avem ură sau dușmănie și să nu dorim răul cuiva.Aceasta înseamnă"cine are inimă bună să cânte psalmi"

Astăzi m-am gândit că ar fi bine acei care luăm catismă să cerem binecuvântare de la protul nostru pentru citirea cu folos a Psaltirii.Dacă spunem, sau nu de acțiunea noastră de pe forum râmâne la latitudinea fiecăruia din noi.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 23:48:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Eu cred că știi și încă bine.Cred că ești smerită când spui acestea.
Fii alături de noi,ai o inimă caldă.

Psaltirea se poate citi și cu post(este mai puternică rugăciunea) dar poate fi citită și în orice zi.Cel mai important este să nu avem ură sau dușmănie și să nu dorim răul cuiva.Aceasta înseamnă"cine are inimă bună să cânte psalmi"

Astăzi m-am gândit că ar fi bine acei care luăm catismă să cerem binecuvântare de la protul nostru pentru citirea cu folos a Psaltirii.Dacă spunem, sau nu de acțiunea noastră de pe forum râmâne la latitudinea fiecăruia din noi.
Draga mea, si tie iti multumesc pentru ca asa ma vezi, desi eu ma tem ca nu cumva sa nu fiu decat o nenorocita de ipocrita, care lasa sa se inteleaga despre sine ca ar fi buna de ceva, cand de fapt, lucrurile stau altfel...

Si nu te supara pe mine ca n-am inteles ce inseamna "sa canti psalmii" - am fost superficiala si n-am patruns intelesul vorbelor tale...dar eu in general inteleg mai greu...

De spus pentru ce ma rog, hm, asta trebuie sa fac atunci cand cer binecuvantarea, altfel nu pot, nu pot sa-i ascund duhovnicului intentia si nici sa umblu cu jumatati de masura. Dar am incredere, ma cunoaste mai bine decat ma cunosc eu, si stie daca e vreun pericol pentru sufletul meu...
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 23:49:37
Senior Member

Implicit

Bine ai venit, Gavril, rugaciunea este foarte frumoasa, sper ca OmulBun sa se aplece asupra ei cu atentie, asa cum face intotdeauna...
Reply With Quote
Vechi 21.12.2009, 03:45:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Psaltirea o gasim aici:
http://www.crestinortodox.ro/carte-920-psaltirea
Se continua cu rugaciunile incepatoare:

Si aici gasiti catismele, precum si rugaciunile de dupa fiecare catisma

La sfarsit putem adauga Rugaciune pentru lume si pentru folosul obstesc" (multumiri Gavril68):
Doamne, Dumnezeul nostru, primeste rugaciunea aceasta pentru apararea tarii noastre si a celor ce vietuiesc intr-insa si pentru pacea si buna asezare a intregii lumi. Pentru carmuitorii pe care i-ai indreptatit sa stapaneasca pe pamant. Incununeaza-i cu arma adevarului, cu arma bunavointei; vegheaza asupra lor in zi de primejdie. Inalta dreapta lor, intareste stapanirea lor, ajuta-le impotriva neamurilor straine, care voiesc razboaie. Daruieste-le adanca si statornica pace; pune in inimile lor ganduri bune pentru Biserica Ta si pentru poporul Tau, ca intru linistea lor, viata pasnica si netulburata sa petrecem in toata cucernicia si curatia. Pomeneste, Doamne, si pe cei din dregatorii si toata oastea; pe cei buni intru bunatate ii pazeste, pe cei rai, buni ii fa cu bunatatea Ta. Pazeste tara aceasta si toate orasele si satele de boli, de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de navalirea altor neamuri si de razboiul cel dintre noi, ca sa ne bucuram de statornica pace.
Vremuri bine intocmite si de folos ne daruieste. Trimite pamantului ploi line spre rodire, binecuvanteaza cununa anului bunatatii Tale.
Primeste rugaciunea noastra si pentru tot poporul Tau si peste toti revarsa mila Ta cea bogata, implinind toate cererile cele de folos; camarile le umple de tot binele, casniciile in pace si in unire le pazeste, pe prunci ii creste, tineretile calauzeste-le, batrinetile intareste-le, pe cei slabi de suflet ii imbarbateaza, pe cei risipiti ii aduna, pe cei rataciti ii intoarce si-i impreuna cu sfanta Ta soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Ca Tu esti, Doamne, ajutatorul celor fara de ajutor, nadejdea celor deznadajduiti, izbavitorul celor inviforati, limanul celor ce calatoresc pe ape, tamaduitorul bolnavilor. Insuti tuturor toate le fi, Cel ce stii pe fiecare si cererea lui, casa si trebuinta lui, si fii datatorul nostru de bine, ca sa Te slavim in veci.Amin

Last edited by Miha-anca; 21.12.2009 at 03:50:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53