![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Adventistii sunt crestini sau numai se cred crestini?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce întrebare mai e și asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
O intrebare pe cat se poate de normala, avand in vedere ca in protestantismul omul insusi este reperul absolut, el este cel care judeca, interpreteaza, clasfica, nu are nevoie sa se raporteze la o instanta externa, superioara. pentru ca el insusi este superior tuturor iar judecatile sale de valoare infailibile.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai de ce se boteaza..pentru ca noua religie le cere un act de renegare efectiva a vechiului crez, si ce gest de lepadare ar avea semnificatii mai profunde decat renegarea actului prin care au intrat in fosta lor credinta -botezul crestin.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu stii ceva despre protestanti? sau doar ce va invata apelurile la lupta impotriva lor. Nu te intrebi de ce au aparut? Mai ales cind au inceput sa se traduca Biblia in limba propriilor popoare si au descoperit ca ce le spune biserica nu corespunde cu Scriptura? ia mai cauta prin istorie si vezi ce i-o fi apucat ,orase si tari intregi sa se opuna controlului bisericii catolice. |
|
||||
|
||||
![]()
In ce hal era Biserica Catolica in perioada aceea, nici nu ma mira ca a aparut protestantismul. Pacat ca Luther nu a mers inapoi pe firul istoric, sa vada cand s-a intamplat asta, de ce, si daca nu cumva or fi existand altii care sa nu comita acele abuzuri. Citeam acum cateva minute ca a invatat lb greaca la 35 de ani ca sa traduca Biblia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica catolica nu a fost mai prejos decit cea ortodoxa .Inca ,acolo teologia s-a mai dezvoltat ,pe cind in est , teologi adevarati care sa dezvolte mai departe au fost foarte putini.Asa se explica faptul ca in ortodoxie nu s-a schimbat mare lucru in teologie. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai ce sa schimbe in teologie ? ;( Dumnezeu se schimba cu vremurile si cu moda oamenilor - pentru ca oamenii sunt ei insisi la fel ca dupa cadere, nimic esential nu s-a schimbat - sau cum? Tot posibilul ca Luther sa fi avut intentiile cele mai bune, dar a vaduvit generatii intregi de oameni de bogatia si frumusetea credintei, pentru ca orice s-ar zice, protestantismul e simplu, rece si sec.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incepind de la atentionarea lui Vasile cel Mare care ,introducind picturile explicative ca sa inteleaga omul fara carte , a specificat sa nu cumva sa ajunga sa se inchine la ele. Si aici e ceva lucrare. Hai sa te intreb si eu ceva .De ce crezi ca tarile nordice care sint preponderent luterane sint atit de mult in avans din punct de vedere al educatiei ,culturii si dezvoltarii tehnologice? Niste popoare barbare care au tavalit Europa pe la inceputul primului mileniu crestin. Last edited by Maranatha; 20.12.2009 at 21:39:41. |
|
||||
|
||||
![]()
Se agatza lumea de inchinatul asta la icoane de parca ar fi nu stiu ce.
Cand ma inchin si sarut o icoana, nu e idolatrie. Ma inchin PERSOANEI ilustrate, de exemplu lui Christos. Pe El Il 'salut'. Se explica asta dar nimeni nu vrea sa priceapa. Sunt ca un fel de fotografii, spune-mi, tu cand te uiti la o fotografie cu o persoana draga si zambesti, zambesti ca un idolatru, obiectului, sau persoanei reprezentate acolo? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|