![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Personal ma vad cam neputincios a raspunde concret la problema pusa de Iosif. Poate ca o meditatie aprofundata la Epistola intai a Sf. Ioan Teologul ne-ar putea da niste repere.
1IN4.7. Iubitilor, sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.* 1IN4.8. Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.* 1IN4.9. Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi, ca pe Fiul Sau cel Unul Nascut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viata sa avem.* 1IN4.10. In aceasta este dragostea, nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.* 1IN4.11. Iubitilor, daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, si noi datori suntem sa ne iubim unul pe altul.* 1IN4.12. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui în noi este desavarsita.* Cu drag, ieromonah Andrei |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din ce am observat eu de la tineri, mai ales cei care nu au avut nici un contact cu Biserica si care cresc vertiginos in numar este ca cu citate din scrierile patristice nu prea merge(la inceput fug de asa ceva). Trebuie cumva sa le arati ca esti cool, si ca rugaciunea si postul este marfa! Aici e problema, cum aratam acest lucru celor care se distanteaza de traditie vazind cu ochii. Andrei |
|
|||
|
|||
![]()
Pseudo-Cozia, inainte de altceva dovedeste-ti barbatia. Cum te cheama? Anonimele n-au valoare. Adica au valoarea celor care le scriu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Gata, am inteles ca si baiatul din Cozia e tot Andrei. Asa mai stam de vorba!
In cazul acesta, Andrei, explica-mi cu ai dedus ca un citat din Scriptura este patristic!!! Si unde scrie in citatul meu despre post si rugaciune? Oare sunt acestea obsesia ta? Si crezi ca daca stalcesti limba romana esti mai interesant? Daca tu numesti postul si rugaciunea "marfa", s-ar putea sa superi pe Dumnezeu. Dar daca mie imi refuzi calitatea de ieromonah, nu ma supar, dar nici nu raspund pentru tine. Vad ca te iei de piept cu harul lui Dumnezeu. In locul tau as fi muuult mai prudent. Prin toate acestea ai dovedit ca tu esti unul din acei tineri care nu prea au contact cu Biserica. De aceea ii rog pe colegii forumisti sa te inconjoare cu toata dragostea. Oricum, pe mine m-ai castigat prin faptul ca te-ai semnat si ca ai un nume asa frumos. Ma ierti ca n-am observat asta de prima data. Cu drag, ieromonah Andrei |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca ce vroia sa spuna andrei/alias cozia, este ca tinerii nu prea raspund la citate, de orice fel si de oriunde ar fi ele.
|
|
|||
|
|||
![]()
ce as face frate Iosif, nu stiu sa iti raspund consider ca este o responsabilitate prea mare sa dau sfaturi ( eu fiind un om simplu) dar pot scire aici ceva din viata mea de zi cu zi, poate este de folos cumva...iata eu am 2 copii un baiat si o fata, baiatul are 14 ani si fata mea are 10, de curand ne-am mutat din orasul meu natal, intr-un oras mai mare, copii mei erau invatati cu un anumit ritm de viata acasa, aici au intalnit allte conceptii, copii dezorientati cu parintii plecati in strainatate, copii ""liberi", copii mei sunt copii care postesc, care merg la biserica, nu injura ( nu o spun spre lauda iertare) si cand au intart in noul colectiv toti colegii ii priveau ciudat...apoi cu timpul au ajuns sa ii cunoasca sa ii iubeasca si acum alturi de ei merg si alti colegi la biserica..postesc..ma gandeam ca faptele noastre viata noastra este cea mai buna lectie pt semenii nostri. De multe ori ei nu vor sa asculte ceea ce le spunem, se supara te ocolesc, dar daca avem dragoste si putere sa ramnem crestini adevarti cu timpul ei singuri vor veni alturi de noi...scuze dar eu mereu am sustinut ca cea mai buna cale este nu vorba ci fapta. CUM POATE AJUTA BISERICA? daca asta este intrebarea ta frate iosif, am mai spus si repet trebuiesc reluate orele de cateheza, pt ca din pacate tinerii nu isi cunosc credinta crestin ortodoxa, ei stiu ce le spune bunica ce aud pe la vecini, dar de multe ori nu au nici o legatura cu canoanele noastre. cum pot rezista spre exemplu la Sf Liturghie daca nici macar nu stiu ce sa intampla acolo? daca parintele ar explica in fiecare duminica la predica spre examplu dupa ce vb despre evanghelia de fiecare zi sa vb putin despre Sf Liturghie despre insemnatatea ei sa le explice de ce trebuie sa stea in genunchi in anumite momente, de ce nu trebuie sa mearga in fata cand incepe slujba etc lucuri marunte de inceput pe care tinerii nu le cunosc ( si din pacate nu numia tinerii) am cunoscut si cunosc multi oamnei care spun eu nu merg la biserica pt ca nu stiu ce sa fac, nu stiu sa ma inchin, nu stiu ce sa scriu pe un acatist, astea cred ca sunt primele lucruri pe care trebuie sa le invete biserica pe tinerii ( si nu numai) apoi incet incet le vom vb si despre iad si despre rai, dar mai inati trebuie sa ii ajutam sa Il cunoasca pe Hristos, nu sa ii amenintam direct cu iadul ca se smintesc si nu mai vin in veci la biserica, asta ma doare cel mai mult ca atunci can dvedem o tanara descoperita sau imbracata indecet la biserica o certam.. si ea nu mai vine niciodata poate, de aceea repet trebuie mai intai sa ii ajutam sa Il cunosasca pe Hristos, cum prin orele de cateheza, prin oerele de religie din scoli, prin insasi faptele si viata noastra
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, Jeny. Ai mare dreptate, cateheza aceasta lipseste. Poate ca intalniri speciale doar cu tinerii ar fi foarte folositoare.
Cozia...pe mine ma intereseaza subiecte de genul acesta, sa fiu la curent cu ce gandesc oamenii. Ok? Cartea o sa o scriu dupa aceea!:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pentru tinerii care au probleme cu babutele din biserica | eduardd | Reguli in Biserica | 21 | 22.09.2010 14:33:14 |
tinerii de azi | ionyk | Generalitati | 34 | 22.03.2010 20:06:25 |
tinerii | cristiboss56 | Generalitati | 19 | 08.05.2008 18:49:21 |
Copiii, tinerii si Biserica | irina77 | Generalitati | 16 | 20.10.2007 23:09:38 |
DIALOG CU TINERII | Laurentiu | Generalitati | 8 | 11.12.2006 01:00:59 |
|