Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2009, 19:16:46
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

dar Hristos la ce s-o fi referit?
Ioan 11.26 "26.Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "
Ca sa intelegi la ce se referea Domnul Iisus Hristos, citeste ce spune tot Domnul Iisus Hristos, referitor la aceeasi tema:

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:40)

Despre inviere si viata vesnica de dupa inviere vorbeste Domnul Iisus Hristos. Nu despre "nemurire". Despre asta vorbeste "mincinosul" (diavolul).
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 19:18:17
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul
Lasa interpretarile versetelor. Nu este nevoie de ele. Sfanta Scriptura este cat se poate de limpede in deslusirea subiectului mortii si al invierii
Exact:
Ioan 11.26 "26.Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. "
23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup."
Vechi 22.12.2009, 19:28:13
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup."
Ce ai inteles din aceste versete? Ca Sfantul Apostol Pavel se gandea sa scape de trup si sa umble ca o fantoma (numita de tine "suflet nemuritor")?

Daca vei citi si 1 Corintei 15:51-56 vei intelege ca Sfantul Apostol Pavel nadajduia sa primeasca un trup nemuritor si nesupus putrezirii, in ziua cand va reveni Domnul Iisus Hristos, in glorie. Aceeasi teme este explicata de Sfantul Apostol si in 1 Tesaloniceni 4:13-18.

Nu te mai chinui sa fii avocatul diavolului ( "Hotarat ca nu veti muri"- spune sarpele). Risti sa ai acelasi sfarsit ca el.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 19:48:49
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Replică adventistă:
Citat:
În prealabil postat de hoinarul
Nu te mai chinui sa fii avocatul diavolului ( "Hotarat ca nu veti muri"- spune sarpele). Risti sa ai acelasi sfarsit ca el.

Hristos spune:

Pe cine să credem? Pe Hristos sau pe adventiști?
Vechi 22.12.2009, 20:34:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Pe cine să credem? Pe Hristos sau pe adventiști?
Pe Hristos, care un verset mai sus spunea:

"Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi."(Ioan 11,25)

Viața [veșnică] se primește la înviere, nu la moarte!
Pe cine să credem? Pe Hristos sau pe diavol care promite viața la moarte? ... Și se găsesc unii să-l creadă, ba să mai dea și lecții celor ce-L cred pe Hristos!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 21:00:42
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Viața [veșnică] se primește la înviere, nu la moarte!
Pe cine să credem? Pe Hristos sau pe diavol care promite viața la moarte? ... Și se găsesc unii să-l creadă, ba să mai dea și lecții celor ce-L cred pe Hristos!
Evident, la înviere, am spus eu că la moarte?

Ioan 5.24 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.

Filipeni 1.23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup."

Noi îl credem pe Hristos și pe Pavel, de-asta am și reluat versetele care vorbesc de existența veșnică a sufletului. Cei care "dau lecții altora", despre alte învățături, sunt adventiștii.

Last edited by ovidiu-s; 22.12.2009 at 21:34:12.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 22:11:46
Banned

Implicit

Citat:
Evident, la înviere, am spus eu că la moarte?
Indirect, da. Dacă la moarte sufletul nu moare, înseamnă că el trăiește. Dacă trăiește, înseamnă că a primit deja răsplata. Dacă a primit deja răsplata, înseamnă că nu e mai nevoie de învierea drepților, dacă nu mai e nevoie de învierea drepților, ce sens mai are să revină Hristos? Și dacă nu mai are sens să revină...
Și astfel dai peste cap toată învățătura Scripturii din cauza unei erezii milenare.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 22:56:33
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesiumusseptimus
Dacă la moarte sufletul nu moare, înseamnă că el trăiește...
Și astfel dai peste cap toată învățătura Scripturii din cauza unei erezii milenare.
Nu mai știți ce prostii să scrieți. Faceți tot felul de asociații fantezise. Răspunsul ni-l dă însuși Hristos:

Ioan 5.24 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.

Eu zic să urmăm învățătura Mântuitorului, fără "explicațiile" voastre aberante.
Vechi 22.12.2009, 23:58:02
Banned

Implicit

Citat:
Nu mai știți ce prostii să scrieți. Faceți tot felul de asociații fantezise. Răspunsul ni-l dă însuși Hristos:

Eu zic să urmăm învățătura Mântuitorului, fără "explicațiile" voastre aberante.
Înțeleg că de explicațiile noastre "aberante" nu aveți nevoie, dar nu înțeleg să înlăturați cu atâta ușurință și explicațiile Mântuitorului (recte, versetele alăturate). Or fi și ele aberante?
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 02:07:02
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Exact:

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:40)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50