Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2009, 16:19:05
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darkanian Vezi mesajul
Uite dani2004 si andrei_im nu va certati acum pentru asa ceva.Aici eu am fost devina pentru ca nu am stiu ca este un dar atata de mare de la Dumnezeu si am spus. Nu trebuie sa va certati acum, si daca se trezeste un ateu sau altceva , putin imi pasa mie ce zice el, cunosc destui atei care imi zic fel si fel de porcarii dar nu ma iau dupa ei eu imi vad de viata si Credinta mea in Dumnezeu nu o poate darma nimeni.
ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns sa nu te mai afecteze ce zic altii. iata ca Dumnezeu lucreaza! ma rog pentru tine sa iti dea si darul pocaintei, caci vad ca spre asta vrei sa te indrepti. si toti ar trebui sa facem asta. nu mi-am dorit sa ma cert cu nimeni. daca te-ai suparat, dani imi cer iertare, nu asta am intentionat. in legatura cu replicile pe care le-ai putea primi de la altii, e adevarat ca nu trebuie sa dam ascultare, ba chiar sa ii multumim lui Dumnezeu pentru ocari. eu m-am referit strict la problema care te-a interesat pe tine, la "margaritarul" lacrimilor, caci Dumnezeu ne spune "Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie pe voi". Doamne ajuta si Sarbatori pline de bucurie!

Last edited by andrei_im; 22.12.2009 at 16:23:06.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 16:28:02
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Felicitari, ai un dar pentru care multa lume nu il are. Dar asa cum spune lumea, acest dar se tine tainuit, caci altfel nu il vei mai avea spre folosul tau. Sa nu primesti laudele celorlalti, si nici felicitarea mea de mai sus. Bafta!

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 18:59:34
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eh, eu una recunosc - te invidiez pentru ca ai darul lacrimilor...
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 19:43:25
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Daca lacrimile izvorasc din parerea de rau pentru pacate nu cred ca ar trebui dezvaluite decat inaintea duhovnicului... ca sa nu cadem in inselare!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 20:36:41
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darkanian Vezi mesajul
De ce lacrimezi cand te rogi uneori? De exemplu eu astazi mam rugat si am inceput cu o lacrima mica apoi am inceput sa simnt ceva ciudat si am inceput sa plang cum se plange normal. Dupa ce am termiant cu plansul ma simteam usurat sa zic asa si parca zambeam si tot ma rugam chiar daca plangeam. Dar acum cand stau in fata unei icoane imi vine sa lacrimez si astazi mam suparat pe papagali mei ca nu ma lasau sa imi fac niste treaba si mam suparat eram nervos dar mam calmat si inainte sa ies afara sa dau zapada am stat cateva secunde in fata unei icoane imi dadea o lacrima si cand am zis ca " Am suparat pe Dumnezeu caci am pacatuit astazi, am fost nervos pe papagali." , am inceput sa lacrimez destul de mult.

AS vrea un raspuns daca este bine asa ceva sau daca nu este bine.
Mai inainte de a cerceta daca este chiar un lucru de taina aceasta manifestare sau daca este din mila si dragostea lui Hristos spune-mi te rog frate, cind ii superi pe oameni, pe aproapele, pe parinti, pe frati ori pe surori, pe profesori la scoala ori chiar pe duhovnic la fel de mult si de profund plingi ca si pt. papagali ? Plinsul este de sapte cauze dintre care in doar o singura situatie se identifica mila si pronia divina ! Restul este inselare. Pt. documentare mai buna si mai facila citeste la parintele Cleopa . Desi sansa este mica s-ar putea totusi sa fi in dragostea divina aleasa. Exact cum au spus si fratii mai sus : doar duhovnicul te poate cerceta si lamuri !
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 20:40:39
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Mai inainte de a cerceta daca este chiar un lucru de taina aceasta manifestare sau daca este din mila si dragostea lui Hristos spune-mi te rog frate, cind ii superi pe oameni, pe aproapele, pe parinti, pe frati ori pe surori, pe profesori la scoala ori chiar pe duhovnic la fel de mult si de profund plingi ca si pt. papagali ? Plinsul este de sapte cauze dintre care in doar o singura situatie se identifica mila si pronia divina ! Restul este inselare. Pt. documentare mai buna si mai facila citeste la parintele Cleopa . Desi sansa este mica s-ar putea totusi sa fi in dragostea divina aleasa. Exact cum au spus si fratii mai sus : doar duhovnicul te poate cerceta si lamuri !
mai. asta cu papagali ca am plans a fost dupa aceea. prima data eu ma rugam si incepeam sa lacrimez si deodata am inceput sa plang normal..... asta cu papagali ma luat asa deodata cand stateam in fata icoanei si incepeam sa lacrimez.
Vechi 22.12.2009, 20:42:31
Darkanian's Avatar
Senior Member

Implicit

Am inteles ca trebuie sa ma duc la un duhovnic si asa am sa fac, sa lamuresc acest lucru.
Vechi 22.12.2009, 20:44:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Cel care se pocăiește cu adevărat , trebuie să simtă durere în inimă pentru păcatele sale, să aibă întristare și zdrobire de inimă. Această întristare, care zdrobește inima și de multe ori stoarce lacrimi fierbinți , este socotită ca cea dintâi jertfă pe care o aduce omul pentru păcatele sale . "Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit , inima înfrântă și smerită", ne spune proorocul David, iar Sf. Pavel în cartea sa către Corinteni spune : "Întristarea pentru Dumnezeu naște pocăință neschimbăcioasă, iar întristarea lumească , naște moarte" .
Vechi 22.12.2009, 21:11:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Tu ar trebui sa te cunosti daca esti f sensibil. Exista persoane care plang cu mare usurinta daca ceva le emotioneaza. Atunci este firesc sa planga si in rugaciune, dar nu stiu daca acesta este darul lacrimilor.
"Numai lacrimile din dragostea lui Dumnezeu, din frica lui Dumnezeu, din frica de moarte sau de muncile iadului il curata, il lumineaza, il apropie de Dumnezeu." (Par. Cleopa)
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 21:16:42
Darkanian's Avatar
Senior Member

Implicit

normal eu nu sunt o persoana sensibila....... am devenit asa mai sensibil de cand am inceput sa ma rog de cam atunci.