![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum serios,femeia musulmana primeste inainte de nunta o anumita suma de bani,sau aur,ori in anumite cazuri se pune ceva pe numele ei.Acest"cadou de nunta"este obligatoriu. Imi aduc aminte ca la casatoria mea m-a amuzat foarte tare cu imamul s-a asigurat ca imi primesc darul de nunta.Acest cadou de nunta reprezinta dragostea sotului fata de sotia lui si totodata..in caz de un divort..iti va fi la indemna. In plus,in contractul de casatorie se mai trece o suma..si anume..cea care va trebui platita de barbat in cazului unui divort |
|
|||
|
|||
![]()
Hmm, ca un fel de "contract prenuptial", pentru ca si femeia sa fie cat de cat asigurata...
Sa nu va suparati ca o sa pun o intrebare care pare prosteasca, dar nu prea inteleg de ce Ramadanul este cand intr-o luna, cand intr-alta...repet, va rog sa nu va suparati... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intrebarea nu este deloc prosteasca si iti raspund cu cea mai mare placere.Luna Ramadan nu are o data fixa deoarece noi folosim calendarul islamic.Acesta are 12 luni iar fiecare lună are un numar de zile egal cu un ciclu lunar complet.Practic..calendarul islamic se orienteaza in functie de luna,nu dupa soare ca cel folosit in toata lumea acum Ca atare, anul islamic numară 354 de zile, adica cu 11 zile mai puțin decât anul solar. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar are valabilitate intr-o lume atat de laicizata? Are valoare juridica un asemenea angajament?
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tocmai de aceea o femeie crestina sau musulmana trebuie sa fie foarte atenta cand se casatoreste cu un barbat musulman.Daca el este religios,isi va stii indatoririle ca sot si va respecta acel contract pt ca inainte de toate ii va fi frica de Dumnezeu. Cu privire la a doua intrebare,da,este posibil.Iar calenadrul islamic este folosit in special pentru a determina sarbatorile noastre,luna Ramadan,orele de rugaciune..altfel,pana si in tarile musulmane se foloseste acelasi calendar pe care il foloseste toata lumea:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Orele de rugaciune difera..de la tara la tara si de la zi la zi.Acum rugaciunea de la apusul soarelui este pe la 3.55 iar in vara era dupa ora 9 seara. Rugaciunea este obligatorie dar nu este ok sa iti iei covorasul si sa incepi sa iti faci rugaciunea.In tari islamice da,dar altundeva nu.Ieri mi s-a intamplat sa il las pe sotul meu sa ma astepte vreo 2 ore in timp ce imi cumparam niste haine si astfel a pierdut o rugaciune dar nu s-a apucat sa o faca pe strada.A asteptat pana am ajuns acasa si ne-am rugat amandoi. Daca gatesc si sunt foarte ocupata..mai intarzii si eu rugaciunea..ca nu poti intodeauna sa fi foarte punctual.Si da,ne indreptam catre Mecca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În al doilea rând, cel original e considerat fals: http://en.wikipedia.org/wiki/Achtiname_of_Muhammad (vezi descrierea de sub fotografie) În al treilea rând, mahomed urmarea cucerirea prin razbo a întregii lumi crestine si islamizarea ei, ceea ce s-a si întâmpat pe jumatate, Orientul apropiat si nordul Africii care odinioara erau crestine devenind musulmane, crestinii apostând pentru a scapa de taxa impusa nemusulanilor si de alte discriminari. În haditul 175 din capitolul dedicat Razboiului Sfânt de cucerire a lumii nemusulmane (Jihad) din colectia autentica Bukhari, mahomed le promite paradisul celor ce vor merge cu el în expeditie împotriva Constantinopoleului: Narrated Khalid bin Madan: That 'Umair bin Al-Aswad Al-Anasi told him that he went to 'Ubada bin As-Samit while he was staying in his house at the sea-shore of Hims with (his wife) Um Haram. 'Umair said. Um Haram informed us that she heard the Prophet saying, "Paradise is granted to the first batch of my followers who will undertake a naval expedition." Um Haram added, I said, 'O Allah's Apostle! Will I be amongst them?' He replied, 'You are amongst them.' The Prophet then said, 'The first army amongst' my followers who will invade Caesar's City will be forgiven their sins.' I asked, 'Will I be one of them, O Allah's Apostle?' He replied in the negative." http://www.usc.edu/schools/college/c...i/052.sbt.html Iata ce spune curanul despre atitudinea fata de nemusulmani: 47:4 Atunci când îi întâlniti pe aceia care nu cred, loviti gâturile lor, iar când îi slabiti pe ei, legati-i strasnic în lanturi! http://www.islam.ro/coran.pdf
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 23.12.2009 at 07:18:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma este post pentru noi, ceea ce inseamna ca nu mancam pana la o anumita ora, iar cand putem manca, anumite alimente sunt interzise. Voi cum postiti - pana la o anumita ora, si apoi este permis orice, sau nu puteti manca tot ce mancati in mod obisnuit? Apa sau altceva puteti bea? |
|
||||
|
||||
![]()
Elizabeta, scuze ca intervin, dar mi se pare un pic exagerata formularea "ne sunt interzise", pentru ca de fapt nimic nu ni se interzice. Daca alegeti sa nu le mancati, o faceti din dragoste :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! | mihailt | Generalitati | 5 | 09.09.2009 08:59:24 |
Despre relatii | bobby | Nunta | 15 | 21.03.2008 12:55:49 |
Relatii posibile pe net? | viviana | Generalitati | 13 | 11.01.2008 10:17:39 |
relatiile crestini-musulmani | loredana | Religia Islamica | 175 | 23.05.2007 01:39:19 |
|