Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2009, 18:00:11
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laialy Vezi mesajul
Da..focul reprezinta iadul
Multumesc de raspuns, Laialy.
Mai voiam sa intreb ceva - la noi, femeile se acopera in biserica, fie cu batic, fie cu marama sau sal, dar in afara bisericii, putine femei isi mai acopera capul. Din cate am vazut si stiu eu, femeile musulmane isi acopera capul intotdeauna, iar in anumite tari, si fata - complet sau partial. Acasa se descopera in fata familiei? Ce fac daca au musafiri?
Vechi 23.12.2009, 18:32:32
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2009
Locație: London,UK
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Multumesc de raspuns, Laialy.
Mai voiam sa intreb ceva - la noi, femeile se acopera in biserica, fie cu batic, fie cu marama sau sal, dar in afara bisericii, putine femei isi mai acopera capul. Din cate am vazut si stiu eu, femeile musulmane isi acopera capul intotdeauna, iar in anumite tari, si fata - complet sau partial. Acasa se descopera in fata familiei? Ce fac daca au musafiri?
Cu multa placere..

Femeile musulmane trebuie sa isi acopere parul..chestia cu fata acoperita nu obligatorie si de cele mai multe ori tine de traditie.Fara val ne pot vedea sotii nostri,parintii nostrii,socrii nostrii,fii sotilor nostrii, fratii nostri si nepotii nostrii(proveniti de la fratii si surorile nostre,nu nepoti din partea sotului) si bineinteles nu este nici o problema sa ne descoperim in fata femeilor.

Daca au musafiri de parte barbateasca oricum femeia se presupune ca nu ar trebui sa fie in aceeasi camera cu ei..Daca sa spunem ca un barbat cu sotia lui vin in vizita,femeile se retrag intr-o camera,barbatii in alta.
Vechi 23.12.2009, 19:23:28
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu mai imi rastalmaciti cuvintele ca probabil stiti la ce ma refer.Oricum,este ultima data cand va raspund dumneavoastra pt ca imi pierd timpul.Stiu ca nu se poate purta un dialog civilizat cu dumneavoastra asa ca numai bine!
Ce am rastalmacit? Vrei sa spui ca mahomed nu urmarea cucerirea întregii lumi ci convietuirea pasnica cu imperiile bizantin, persan etc?

Vrei sa spui ca mahomed a întemeiat doar o religie si nu un imperiu?

Vrei sa spui ca cucerirea teritoriilor acestor imperii a fost un pacat al califilor si supusilor lor si ca nu trebuia sa se întâmple?

Poate nu stii ca sub acesti califi a fost cules si realizat curanul si mai târziu colectia de hadituri, a aparut codul de viata si legile islamice dupa care traiesti si tu.

Daca nu stii istoria califatului, începe cu istoria primilor primii patru califi de dupa mahomed, adica perioada numita Rashidun, când au fost cucerite Imperiul persan, Orientul apropiat (Siria, Palestina, Mesopotamia) si nordul Africii (Egiptul, Cyrenaica, viitorul Maghreb). Ai si o harta aici ca sa poti vizualiza:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rashidun_Empire

Pentru restul cuceeririlor islamice (India, peninsula iberica etc) te descurci singura sa gasesti articolele.

............................

Si pentru Elisabeta si altii care discuta cu Lalay ca si cum nu ar fi nimic în neregula cu ea si religia ei: nu fii naiva, discuti cu o românca nascuta crestina care s-a lepadat de Hristos. Când discuti cu un musulman discuti cu un eretic care tagaduieste însasi fundamentele religiei crestine,divinitatea Mântuitorului, Sfânta Treime, Scriptura. mahomed a fost un mincinos, el a inventat cu buna stiinta toate minciunile din curan ca sa-si creeze o clasa de supusi care sa-i asigure prosperitate materiala, femei si calitate de conducator. EL a trait din jaf, a omorât numerosi oameni nevinovati.

Documentati-va despre religia celuilalt fiindca nu toate religiile sunt inocente.

Pe omul eretic trebuie sa-l mustri, nu sa faci schimb de impresii cu el.
Vechi 23.12.2009, 19:42:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca au musafiri de parte barbateasca oricum femeia se presupune ca nu ar trebui sa fie in aceeasi camera cu ei..Daca sa spunem ca un barbat cu sotia lui vin in vizita,femeile se retrag intr-o camera,barbatii in alta.
Asta inseamna ca nu mananca impreuna, nu stau la aceeasi masa?
Care este regula de a se imbraca, pentru femei? Au voie sa poarte pantaloni?
Vechi 23.12.2009, 19:47:30
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2009
Locație: London,UK
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Asta inseamna ca nu mananca impreuna, nu stau la aceeasi masa?
Care este regula de a se imbraca, pentru femei? Au voie sa poarte pantaloni?
In mod normal nu mananca impreuna..asta ar fi regula dar..nu toata lumea o respecta.
Da,avem voie sa purtam si pantaloni,ne putem imbraca cu orice atata timp cat suntem decente

La pantaloni daca sunt foarte stramti..se poate purta o bluza putin mai lunga.Acasa in schimb..cu sotul si copiii..ne imbracam cum vrem.
Vechi 23.12.2009, 19:54:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Si pentru Elisabeta si altii care discuta cu Lalay ca si cum nu ar fi nimic în neregula cu ea si religia ei: nu fii naiva, discuti cu o românca nascuta crestina care s-a lepadat de Hristos. Când discuti cu un musulman discuti cu un eretic care tagaduieste însasi fundamentele religiei crestine,divinitatea Mântuitorului, Sfânta Treime, Scriptura.
Pe omul eretic trebuie sa-l mustri, nu sa faci schimb de impresii cu el.
Draga Traditie1, as avea si eu cateva intrebari elementare:
1. esti fata sau baiat (femeie sau barbat)?
2. ai si un nume de botez crestin, sau doar un substantiv comun si un numar, ca sa ma pot adresa ca de la crestin la crestin...
3. ma bucur ca vezi paiul din ochiul meu, dar prefer sa gresesc iubindu-i pe altii, decat taindu-le capetele; in plus, pentru noi e Craciunul, sau ai uitat?... cred ca nu... sper ca nu...si, in fine,
4. fiecare dintre noi se va prezenta de unul singur in fata Mantuitorului - tu vei raspunde de greselile tale, eu de ale mele; iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia, este parerea ta... din punctul tau de vedere ti-ai facut datoria fata de mine si fata de Mantuitor, dar atat, acuma lasa-ma te rog, in pace si nu ma mai supara.
Crezi ca poti sa faci asta, frate sau sora crestin(a)?
Vechi 23.12.2009, 20:00:15
Senior Member

Implicit

Citat:
In mod normal nu mananca impreuna..asta ar fi regula dar..nu toata lumea o respecta.
Da,avem voie sa purtam si pantaloni,ne putem imbraca cu orice atata timp cat suntem decente

La pantaloni daca sunt foarte stramti..se poate purta o bluza putin mai lunga.Acasa in schimb..cu sotul si copiii..ne imbracam cum vrem.
Mda, nu prea inteleg treaba asta cu separarea, dar ... asta este!
Da, sunt de acord ca decenta este importanta, dar standardele in materie difera... cum sa spun, ceea ce pentru mine ar fi un dezastru, unei alte femei i s-ar putea parea absolut normal.
Farduri? Vopsea de par? Presupun ca sunt permise, sau ma insel?
Vechi 23.12.2009, 20:03:08
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

observ ca esti inversunata impotriva unui crestin, si mieroasa cu un eretic....cere bunului dumnezeu sa te lumineze ca nu cumva sa te pierzi pe cale.

doamne ajuta

Citat:
Draga Traditie1, as avea si eu cateva intrebari elementare:
1. esti fata sau baiat (femeie sau barbat)?
2. ai si un nume de botez crestin, sau doar un substantiv comun si un numar, ca sa ma pot adresa ca de la crestin la crestin...
3. ma bucur ca vezi paiul din ochiul meu, dar prefer sa gresesc iubindu-i pe altii, decat taindu-le capetele; in plus, pentru noi e Craciunul, sau ai uitat?... cred ca nu... sper ca nu...si, in fine,
4. fiecare dintre noi se va prezenta de unul singur in fata Mantuitorului - tu vei raspunde de greselile tale, eu de ale mele; iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia, este parerea ta... din punctul tau de vedere ti-ai facut datoria fata de mine si fata de Mantuitor, dar atat, acuma lasa-ma te rog, in pace si nu ma mai supara.
Crezi ca poti sa faci asta, frate sau sora crestin(a)?
Vechi 23.12.2009, 20:06:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
observ ca esti inversunata impotriva unui crestin, si mieroasa cu un eretic....cere bunului dumnezeu sa te lumineze ca nu cumva sa te pierzi pe cale.

doamne ajuta
Multumesc de urare, sper ca este sincera. Te rog sa scrii intotdeauna DUMNEZEU si DOAMNE cu majuscula, indiferent cat de tare te grabesti. E o rugaminte, n-am cum sa te oblig, fa-o pentru tine.

Semnat: o crestina mieroasa cu un eretic...
Vechi 23.12.2009, 20:07:55
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ..

Colinde frumoase:
http://www.youtube.com/watch?v=8MK3K0DvnY4&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=UGpCP0KiZTs

http://www.youtube.com/watch?v=y4opP4Jl5ls

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! mihailt Generalitati 5 09.09.2009 08:59:24
Despre relatii bobby Nunta 15 21.03.2008 12:55:49
Relatii posibile pe net? viviana Generalitati 13 11.01.2008 10:17:39
relatiile crestini-musulmani loredana Religia Islamica 175 23.05.2007 01:39:19