![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serafim, deja ai nume de calugar :-) AM intrebat si eu o maica tinara, care a fost casatorita, cum de si-a lasat sotul si a plecat la minastire...Raspunsul a fost: am simtit ca-mi arde pamintul sub picioare si nu mai pot sta in lume. Calugaria nu este numai alegerea omului ci e in primul rind chemarea lui Dumnezeu in inima omului, iar la aceasta chemare nu se poate raspunde decit cu : Da, Doamne! Cei care au plecat la minastire si s-au intors si s-au casatorit considerind ca nu e pt ei, nu au avut chemare pt calugarie... P Porfirie a fost intrebat de un tinar ce sa faca, sa se casatoreasca sau sa se calugareasca. Iar parintele i-a raspuns: esti bun pt amindoua....el a fost putin derutat,dar parintele apoi a subliniat: esti bun pt calugarie, dar nu i-a zis ce sa faca...orice ai alege nimeni nu-ti poate impune si nici nu te poate indemna pt ca atunci cind dai de greu ai tendinta sa dai vina pe persoana care te-a indemnat sa faci asa.. Iti dau un sfat: pune o "scrisoare" la SF Nectarie...sigur te va ajuta sa alegi ce e bine pt tine... Doamne ajuta! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Deruta legat de stabilirea zilelor/serilor de post in sistem bisericesc v.laic | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 05.09.2009 16:33:25 |
Monah Zotic (Gaievski) - iNVATITI-I PE COPII SA SE ROAGE | patinina34 | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 03.01.2009 06:12:32 |
profil misionar pe un site laic | misionarul | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 26.06.2008 23:32:09 |
|