![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum de ce sunt "intinate cu sacrificii"?...este foarte simplu... DE FOAME! Dupa ce postesti la greu, ce se face? se maninca pentru putere de munca si de viata! Care sacrificiu? :) in Ro se consuma cel mai gustos animal ..purcelusul, in America se "sacrifica" curcanul(care-i cam uscat dupa parerea mea:)), in Thailanda de consumna gindaci prajiti..deci totul depinde de cultura, insa cu totii suntem o apa si-un pamint |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am aflat ca traditia taierii porcului este veche de sute de ani si ca aceasta isi are o semnificatie aparte: in trecut, crestinii se aflau in diverse dispute cu alte secte religioase. Una dintre acestea (ma scuzati pentru informatiile nu tocmai concrete, doar atat stiu) avea interdictie prin legea religiei lor sa manance carne de porc. In vremurile acelea, a fi crestin insemna a nu apartine sectei respective si, implicit, a manca carne de porc. Deci crestinii isi recunosteau religia si si-o aparau totodata prin gestul de a manca carne de porc.
Despre Mos Craciun am auzit ca se interconecteaza cu traditia crestina prin faptul ca este un simbol al dragostei nemarginite pe care Dumnezeu ne-o poarta. Darul mantuirii prin Hristos se extinde sub forma darurilor si in lumea copiilor - cu totii trebuie sa fim fericiti de Craciun. Doamne ajuta! Last edited by cred_cu_adevarat; 27.12.2009 at 21:27:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In fine,pana la urma ar trebui sa explice cineva istoria taierii porcului,mielului cat si semnificatia "sacrificiului".Cat despre cat de rai sunt mancatorii de carne pot aduce o informatie,sper sa nu supar pe nimeni.Dupa cum stim cu totii a existat un Sundar Singh care in previziunile sale despre romani a spus,printre altele, ca vor fi un popor ce se va hrani cu legume si miere o natiune in care hotii,mincinosii...nu vor exista..
Apropo,ce diferenta este intre viziune si previziune?Despre toleranta m-am lamurit,eu o confundam cu bunatatea. |
|