Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 02:36:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrisor Vezi mesajul
„de vrei sa schimbi lumea, schimba-te mai intai pe tine insuti”
Cind eram foarte tinar asa credeam si eu.
Totusi, ramine valabil ce spui cu conditia ca acest efort de schimbare personala sa se produca in mijlocul unei vijelii de schimbari la nivel national orchestrata cu maturitate si seriozitate de conducere!

Altfel nu te vei schimba DECIT TU!..iar restul te vor ingropa in noroi!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 03:50:26
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Poate cineva, fara sa ia partea vreuneia dintre parti, sa explice in ce consta conflictul dintre Iustin Parvu si Dan Puric?
Vechi 28.12.2009, 11:42:56
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

e greu sa nu iei partea cuiva, dar o sa incerc eu - Parintele Iustin Parvu si-a dorit mereu sa inalte o manastire la Aiud, o manastire pentru Sfintii Martiri din inchisorile comuniste. Dar se pare ca Dan Puric, care mereu se lauda cu numele parintelui Iustin, i-a luat-o inainte si s-a grabit sa propuna propriul lui proiect, si sa sfinteasca el pamantul unde se va construi, alaturi de ierarhul locului. Puteti vedea aici diferentele dintre cele doua proiecte, va dati si voi cu parerea, eu nu mai spun nimic..
http://apologeticum.wordpress.com/20...le-unui-puric/

Dupa acest "mic" conflict, au urmat nenumarate atacuri la adresa parintelui Iustin Parvu, nu numai din partea domnului Puric, ci si din partea unor cunoscute fete bisericesti care s-au alaturat domniei sale in aceasta "lupta" (Parintele Amfilohie de la Diaconesti, dar si un mirean ortodox foarte cunoscut - domnul doctor Pavel Chirila). Cel mai urat incident s-a produs intr-o seara, cand mai toti ucenicii parintelui Iustin erau plecati de la manastirea Petru Voda. Atunci foarte multe persoane din "gasca" lui Puric au navalit in chilia parintelui si i-au rostit cuvinte foarte urate si amenintari. Domnul Chirila l-a acuzat ca a rupt legatura cu clasa intelectualilor, care puteau ajuta foarte bine acest proiect (cuvintele au sunat insa mult mai urat). Apoi au adresat cuvinte urate la adresa parintelui Savatie Bastovoi, care a sustinul mereu cauza parintelui Iustin.
Iata aici si o mostra din purtarea domnului Puric fata de parintele Iustin:
http://www.youtube.com/watch?v=nI-Iv...eature=related
Cuvinte aparent frumoase, dupa care o mica intepatura... Tipic.

Din pacate aceasta este situatia. Dumnezeu ne descopera in timp, cine sunt dreptii si cine sunt lupii in piele de oaie. Si mie mi-a placut foarte, foarte mult de domnul Dan Puric, chiar am avut ocazia sa il cunosc personal cand eram mai mic. Din pacate si-a dat arama pe fata.. "Tabara" domniei sale inca sustine cu putere cauza sfintilor inchisorilor, dar faptele lor dovedesc ca o fac mai mult pentru propriile interese. Daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu!

P.S. Se pare ca nu am reusit sa fiu impartial. :))
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:05:54
Adriana Cluj
Guest

Implicit Cam asa gandesc si eu

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
e greu ............. fiu impartial. :))
Cam asa vad si eu lucrurile, ca tine.
Cand e vorba de Parintele Iustin Parvu, nu ma mai uit cine este in partea cealalta, imi e deajuns sa stiu unde este Sfintia sa.
Eu nu-l cunosc pe dl Dan Puric si recunosc ca nu am avut niciodata rabdarea sa-i ascult emisiunile sau prelegerile, care mie mi s-au intortocheate si incalcite, aproape fariseice, pana la capat. Si nu am incredere in el. Din instinct.
Doar cateva cuvinte de la Parintele Iustin mi-ar fi de ajuns (in comparatie cu o conferinta, vreau sa spun).

In afara subiectului, dar ca o atitudine care cred ca trebuie facuta cunoscuta, va recomand sa cititi:
http://apologeticum.wordpress.com/20...tinile-sfinte/
Numai bine, tuturor.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:08:22
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Multumim mult pentru adresa, Adriana! Sper sa ajunga la cat mai multe urechi cuvintele PS Sebastian, un adevarat ierarh marturisitor! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:37:32
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

P.S. Se pare ca nu am reusit sa fiu impartial. :))

Am impresia ca nici nu-ti doreai sa fii impartial de la bun inceput, asa-i? :))

Mie situatia mi se pare de tot rasul, de ambele parti. De ambele parti vin insulte mai mult sau mai putin subtile, care nu fac cinste la nimeni. Oare asa este crestineste?

Dadeai un exemplu al unei intepaturi de-a lui Puric. Dar ce spui de asta: http://www.youtube.com/watch?v=POEDb...eature=related Nu mi se pare crestineste sa vorbesti asa de cineva care nici macar nu este prezent.

Nu, nu sunt o faca a lui Dan Puric, dimpotriva.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:46:01
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

am avut o secunda in care mi-am dorit sa fiu impartial dar mi-a trecut repede :)
cat despre filmuletul postat de tine, se poate gasi nod in papura oricui.. situatia este de tot rasul, de ambele parti sunt greseli, noi nu ne punem de nici o parte ca noi nu avem greseli, suntem perfecti. Nu ne obliga nimeni sa ne aruncam in "tabere", insa este obligatia noastra sa "deosebim duhurile", asa cum ne spune Scriptura. Problema pusa pe masa de discutii (sfintii inchisorilor) este una foarte delicata, si trebuie sa luam atitudine in favoarea ei si (cu mare hotarare) impotriva minciunii si defaimarii. Este foarte simplu sa ne baricadam in spatele scuzei ca "noi nu judecam", si sa inchidem ochii la problemele cu care se confrunta Biserica. Sa nu judecam niciodata omul, insa lucrarea diavolului (fatisa sau subtila) sa o vadim intotdeauna! Nu sustin nici directia domnului Roncea, care si-a facut cariera din batjocorirea domnului Puric.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 22:19:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
am avut o secunda in care mi-am dorit sa fiu impartial dar mi-a trecut repede :)
cat despre filmuletul postat de tine, se poate gasi nod in papura oricui.. situatia este de tot rasul, de ambele parti sunt greseli, noi nu ne punem de nici o parte ca noi nu avem greseli, suntem perfecti. Nu ne obliga nimeni sa ne aruncam in "tabere", insa este obligatia noastra sa "deosebim duhurile", asa cum ne spune Scriptura. Problema pusa pe masa de discutii (sfintii inchisorilor) este una foarte delicata, si trebuie sa luam atitudine in favoarea ei si (cu mare hotarare) impotriva minciunii si defaimarii. Este foarte simplu sa ne baricadam in spatele scuzei ca "noi nu judecam", si sa inchidem ochii la problemele cu care se confrunta Biserica. Sa nu judecam niciodata omul, insa lucrarea diavolului (fatisa sau subtila) sa o vadim intotdeauna! Nu sustin nici directia domnului Roncea, care si-a facut cariera din batjocorirea domnului Puric.
Cam greu cu sinceritatea asta..

Eu tocmai vad ca ceea ce ai expus este punctul de vedere a dl. Roncea, par. Iustin nu pare atat de implicat in chestiunea asta ca unii din jurul lui, care si-au dat in petec si cu alte ocazii.
Aici intra si Giocas Gabriel, cel cu blogul pseudo-ortodox "apologeticum" de unde is culese informatiile in cauza.

Nu bag mana in foc pentru inocenta dl. Puric in general, dar echipa Roncea care se vrea a se confunda cu vointa par. Iustin (pentru a-si insusi autoritatea acestuia) si-a dat in petec de mai multe ori de la inceputul anului de cand cu chestiunea cipurilor, asa ca stim cam cu cine avem de a face.

Intr-adevar e o batalie pentru constructia acelei manastiri si aici sunt intr-adevar niste interese la mijloc, dar mai degraba din partea echipei VR si asta e o alta chestiune in ale carei detalii nu am sa intru momentan.

Constructia unei manastiri acolo este normal sa se faca cu binecuvantarea si participarea ierarhului locului, ceea ce echipa VR nu pare a lua in considerare, ba chiar dimpotriva.

Nu cunosc nici un atac impotriva par. Iustin de catre dl. Puric, cu atat mai putin din partea parintele Amfilohie.
In schimb din partea cealalata au curs garla, iar tacerea dl. Puric in chestiunea asta arata mai mult bun simt decat din partea cealalta.

Proiectul pus in carca dl. Puric de catre echipa Roncea n-a fost niciodata facut public de catre dl. Puric, asadar cum putem sti ca nu este rodul imaginatiei dl. VR?

Iar vizita facuta in chilia par. Iustin pe cand lipsea "garda" de manipulatori, de unde stim ca a decurs asa cum pretind tocmai respectivii?

Actul semnat de par. Iustin, foarte inconvenabil pentru ei, pentru ca aduce o conciliere acolo unde ei vor sa fie razboi, cum il explica?

Ca o mana de oameni au fortat mana marturisitorului parinte Iustin, pe care nici comunistii nici anii grei de inchisoare nu au reusit sa-l faca sa dea nici un pas inapoi de la convingerile sale?

Oamenii astia sunt ridicoli, dar din pacate "fanii" lor nici macar simtul ridicolului nu-l mai au, ca de bun simt clar nu poate fi vorba!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 22:26:12
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

eu zic ca ne-am aprins prea tare si deja ce era duhovnicesc in aceasta discutie (daca a fost vreodata ceva) s-a dus de tot. eu nu tin nici partea domnului roncea, nici a domnului puric.. de fapt, nu inteleg de ce trebuie sa fie totul organizat pe "gasti". am incercat sa prezit ce stiam, e posibil sa fiu dezinformat de unele surse.. eu il cinstesc pe parintele Iustin si atat. In jurul sfintiei sale se pot hiperboliza multe, cu asta sunt de acord.
in legatura cu blogul apologeticum, nu il citesc de foarte mult timp dar am descoperit, in general, lucruri folositoare. sa inteleg ca si restul blogurilor de acest gen - razbointrucuvant sau saccsiv sunt tot daunatoare? Fereasca Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre cearta ancah Pocainta 5 06.06.2013 22:31:20
ortodoxia inseamna cearta?sau am inceput sa facem"caterinca" de ea?e pre mult! iulyaan Generalitati 11 14.08.2011 14:23:15