Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 11:04:58
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Cred ca pentru cineva care nu are biserica ortodoxa langa el,poate sa isi amenajeze o camera cu o candela de cea cu ulei,sau cu un bec mic cu lumina galbuie,sa imite pe cea a candelei,cu Sfinte icoane crestin ortodoxe,nu foarte luminata,da nici intunecata in care sa se roage.
Camera respectiva daca se poate sa fie sfintita de un preot crestin ortodox.
Si in respectiva camera sa nu se faca nimic care sa fie impotriva legii lui Dumnezeu.
Foarte, foarte bun sfatul acesta. Cred ca intentia celor ce intra in biserici catolice pentru a se ruga (negasind o Biserica ortodoxa prin apropiere) este, totusi, una laudabila. Ei cauta harul lui Dumnezeu, acolo unde lucreaza El cel mai mult, si mai aproape de noi. Si este normal sa credem ca harul lucreaza cel mai mult in Sfanta Biserica. Nu o spunem noi, pacatosii, ci ascultam de Sfintii Parinti, care ne-au tot spus din primii ani de vietuire crestina si pana in zilele noastre (unii si-au dat si viata pentru aceasta marturisire), ca harul lui Dumnezeu nu lucreaza in "bisericile" catolice. Apa lor nu este sfintita, statuile lor nu sunt ferestre catre Dumnezeu, si "preotii" lor nu pot transforma painea si vinul in Sfantul Trup si Sange al Mantuitorului. Cine paraseste Biserica nu poate forma o alta Biserica, ci doar o erezie. Va rog sa nu sariti cu comentarii de genul "pai asta inseamna ca ei nu se vor mantui?", pentru ca nu stim noi pe cine mantuieste Dumnezeu din mare mila Sa, nici pe cine nu mantuieste. Nu suntem noi judecatori. Noi stim doar ca Adevarul, asa cum ne-a fost lasat de Hristos si de Sfintii Apostoli, a fost pastrat in Biserica Ortodoxa, singura Biserca. In afara Bisericii nu este decat inventie omeneasca, nu revelatie. Asadar, la catolici nu exista Biserica in sensul de Trup al lui Hristos, ci doar cladiri din piatra in care omul, saracul de el, a incercat sa faureasca de capul lui un adevar. Nu vei gasi acolo mai mult har decat vei gasi pe strada din fata! Cel mai bine este sa urmezi sfatul lui mihailt - sa iti faci un coltisor de rugaciune in casa (sau chiar o camera daca se poate). Daca poate veni un preot ortodox sa sfinteasca acest loc, este foarte bine. Daca nu, nu este o tragedie. Incearca sa cumperi daca se poate gasi un magazin, sau sa comanzi de pe internet icoane ortodoxe, tamaie, mir sau orice obiect de cult ce poate fi folosit si de noi, mirenii. Roaga-te in acest coltisor si vei simti tu, in sufletul tau, mai mult har decat in oricare "biserica" catolica. Sa iti ajute Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 15:04:49
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit Parerea mea

Sa ne rugam in Biserica Ortodoxa chiar daca ajungem rar din motive obiective. Am participat la o Cununie catolica si totul mi s-a parut lipsit de traire, mai mult spectacol... De fapt in Biserica Catolica nu exista Duhul Sfant! Sunt multe diferente! Cununia la ei de fapt e o intelegere intre miri, preotul este doar un martor. Slujba Cununiei la ei se oficiaza in cadrul Sfintei lor Liturghii si consta in punerea inelelor de catre miri... Nici nu stiu de ce se numeste la ei Cununie pentru ca nu li se pun cununii pe cap.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 15:21:56
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Sa nu uitam ca preotii din diaspora slujesc liturghia in Bisericile Catolice, pentru ca nu au spatiu si nici putere financiara sa se ridice o biserica ortodoxa. Oare este pacat?
Cred ca trebuie sa facem o distinctie intre a participa la o slujba catolica si locasul de rugaciune catolic, insa in care se oficiaza o slujba ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 15:27:40
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

problema slujbelor ortodoxe oficiate in biserici catolice este foarte delicata. eu m-am referit strict la rugaciunea intr-un lacas de cult catolic, ca o cautare a harului. mergem la catolici deoara credem ca acolo gasim mai mult har decat acasa. Acest lucru este valabil la ortodocsi, caci in Biserica lui Hristos suntem cel mai aproape de Adevar, avem Trupul si Sange Mantuitorului in Sfantul Altar. Insa in "bisericile" catolice nu lucreaza harul lui Dumnezeu, asta o stim de la Sfintii Parinti. Pacatul nu reprezinta altceva decat neincrederea in invatatura Sfintilor Parinti (sau nestiinta).
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 16:41:59
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Dumnezeu este peste tot, daca il simtim si cautam. Eu asa gandesc.
El nu este (numai) intr-o cladire, sau in anumite slujbe.
Si decat deloc, e bine intr-o biserica...crestina. In afara de rugaciunea privata, de acasa.
Slujbele sunt diferite,este adevarat, dar fiecare are farmecul si respectiv partea neplacuta, fie ele Liturghii, sau cununii, sau botezuri.
Depinde si de ce vrem si putem noi sa simtim.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 17:15:36
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Sfantul Ioan Maximovici intrand intr-o biserica catolica sa o viziteze a zis:
"Nu este pic de har aici".
Daca preotii crestin ortodocsi savarsesc in biserici catolice Sfanta Liturghie crestin ortodoxa au Sfantul Antimis de la arhiereu crestin ortodox pe care savarsesc Sfanta Liturghie,in care sunt cusute Sfinte Moaste de Sfinti Mucenici crestini ortodocsi.Apoi preotul e hirotonit de Dumnezeu prin arhiereul crestin ortodox.Si au si binecuvantare de la arhiereu sa faca asa.
Se pare ca trebuie stropit acel loc si cu Sfanta Aghiasma mai inainte sa zica cineva care stie randuiala completa.
Asa se poate savarsi Sfanta Liturghie cu binecuvantare si afara (vedeti de Sfintele Manastiri crestin ortodoxe care au Sfinte Altare de vara).
Eu nu stiu ca e har sau nu e har in BC,am pus doar ce zice parintele Cleopa si Sfantul Ioan Maximovici.

Last edited by mihailt; 28.12.2009 at 17:33:15.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 17:52:06
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Sfantul Ioan Maximovici intrand intr-o biserica catolica sa o viziteze a zis:
"Nu este pic de har aici".
Daca preotii crestin ortodocsi savarsesc in biserici catolice Sfanta Liturghie crestin ortodoxa au Sfantul Antimis de la arhiereu crestin ortodox pe care savarsesc Sfanta Liturghie,in care sunt cusute Sfinte Moaste de Sfinti Mucenici crestini ortodocsi.Apoi preotul e hirotonit de Dumnezeu prin arhiereul crestin ortodox.Si au si binecuvantare de la arhiereu sa faca asa.
Se pare ca trebuie stropit acel loc si cu Sfanta Aghiasma mai inainte sa zica cineva care stie randuiala completa.
Asa se poate savarsi Sfanta Liturghie cu binecuvantare si afara (vedeti de Sfintele Manastiri crestin ortodoxe care au Sfinte Altare de vara).
Eu nu stiu ca e har sau nu e har in BC,am pus doar ce zice parintele Cleopa si Sfantul Ioan Maximovici.

Cum pot sa aiba ereticii Har? Lucreaza Sfantul Duh in tainele ereticilor?

Daca Sfintii au zis ca romano-catolicii sunt eretici, de ce multi afirma ca defapt nu sunt eretici si ca sunt doar un pic rataciti! De ce prefera "iubirea omeneasca" in detrimentul adevaratei iubiri dumnezeiesti?
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 18:45:19
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sa nu uitam ca preotii din diaspora slujesc liturghia in Bisericile Catolice, pentru ca nu au spatiu si nici putere financiara sa se ridice o biserica ortodoxa. Oare este pacat?
Cred ca trebuie sa facem o distinctie intre a participa la o slujba catolica si locasul de rugaciune catolic, insa in care se oficiaza o slujba ortodoxa.
Asa este. Trebuie sa facem o distinctie clara. Dar dupa numele topicului, cred ca ne referim la o persoana ortodoxa care se afla intr-un loc unde nu gaseste o biserica ortodoxa, si care intra intr-o biserica catolica ca sa se roage, crezand ca si o biserica catolica este Casa Domnului, adica gaseste si acolo Harul. Daca acea persoana ar stii ca numai in Biserica Ortodoxa lucreaza Harul Duhului Sfant, nu ar mai intra intr-o biserica catolica, ci ar merge acasa si s-ar ruga in fata unei icoane ortodoxe.
Legat de ce spui tu, cu oficierea unei slujbe ortodoxe intr-un locas catolic, daca acel locas s-a sfintit de catre preoti ortodocsi si s-a curatat de tot ce e eretic in el, nu vad nicio problema (asa cred).

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 01:42:25
ihodios's Avatar
ihodios ihodios is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.06.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ihodios Send a message via Skype™ to ihodios
Implicit Hristos a inviat!! ;)

In strainatate intram si in biserici catolice sa zic cateva rugaciuni, insa duminica mergeam 200km dus intors sa ascult slujba ortodoxa Sfanta LITURGHIE , in limba romana chiar daca se savarsea intr-o biserica cedata de catolici pentru noi!!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2010, 12:37:58
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Nu-i un pacat sa te rogi intr-o biserica catolica, insa nici mare castig n-ai.Sa zicem ca participi la Sfanta Liturghie.. Rugaciunea impreuna cu ceilalti oameni este benefica, insa nu prea mai primesti Duh Sfant, dat fiind ca au schilodit Sfanta Liturghie. La fel si cu celelalte slujbe ...Le-au schimbat, "imbunatatit"...Deci tot ce ramane este rugaciunea imppreuna !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pierdut intr-o lume mare .... Sniper Intamplari adevarate 12 24.08.2016 15:56:50
Religie catolica in scoala pentru un ortodox elcipo Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 16 26.09.2012 14:05:10
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? TNTman Nunta 34 25.02.2010 21:08:01