Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2009, 23:41:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Am si eu o intrebare: pentru pacatele comise DAR spovedite si pentru care am facut canon (cu sinceritate, nu ma refer la fatzarnicii acum si cazuri de asa si asa), mai trebuie sa dam raspuns in vami si, cand va fi vremea, la Judecata de Apoi?
Nu.

Cine poate spune ca pricepe Tainele Domnului, cine-L poate ingradi pe El? Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele (Psalmi 50, 11) spune Psalmistul si noi impreuna cu el. Stim noi cum lucreaza Domnul in inima smerita ce se roaga cu zdrobire pentru pacatele savarsite? Putem noi spune ca nu-l innoieste intru totul pe cel ce plange, dupa cuvantul Sfantului Pavel: Deci, daca este cineva in Hristos, este faptura noua; cele vechi au trecut, iata toate s-au facut noi (II Corinteni 5, 17)? "Daca omul si-a spovedit si si-a urat pacatul, acesta se sterge din toate cartile care este scris: si din cartile dreptatii lui Dumnezeu, si din cartile firii noastre... Astfel, el nu mai este pomenit la judecata"[29] spune Sfantul Teofan.
Vechi 29.12.2009, 23:41:07
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Ouch ...........
Multumesc Glykys :) Am scris ouch dupa ce am citit ce a scris Andrei, gandindu-ma ca se pare ca de frica nu avem cum scapa.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 23:42:16
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Nu. Ceea ce a dezlegat popa pe pamant, dezleaga si Dumnezeu in cer. Citeste cartea lui Rose. Acolo scrie cum dracii la vami sar in sus si striga: da cum, ca asta e pacatos, uite ca a fumat 10 ani de zile, in iad cu el! si atunci il apuca pe om si il trag si omul e cuprins de frica, va merge in iad! Si ingerul pazitor zice: stati, dracilor! si arata ceva document cu spalarea acestor pacate, si dracii se infurie si se intristeaza si lasa sufletul.
Asa spune si par. Cleopa.
Vechi 29.12.2009, 23:43:41
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

nu trebuie sa ne provoace frica aceste lucruri, sau mai bine zis nu trebuie sa ramanem cu frica. Ma refer la frica in sensul acest tragic "Doamne, ce ma fac". Frica de Dumnezeu este mai profunda. Daca vamile vazduhului ne provoaca o anumita frica aceasta nu trebuie sa duca decat la o pocainta mai puternica!!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 23:59:19
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

iata si cum trece un sfant prin vamile vazduhului (este vorba de Sfantul Macarie cel Mare):

"Sosind ziua savarsirii Sfantului Macarie, un heruvim cu multime de ingeri, stand inaintea dumnezeiescului parinte i-a zis: <<Scoala-te, urmatorule al lui Dumnezeu, si mergi cu noi la viata cea vesnica! Ridica-ti ochii tai imprejur si vezi cate cete fara trupuri si de sfinti s-au trimis tie de la Atottiitorul, ca sa te aduca la Sine. Vezi soborul apostolilor, adunarea proorocilor, multimea mucenicilor, ceata arhiereilor si a pustnicilor, unirea cuviosilor si a dreptilor!>>
Acel sfant suflet, fiind ridicat de heruvimi si spre cer suindu-se, unii din parinti priveau cu ochii sufletesti pe diavolii cei din vazduh cum stau departe si strigau: <<O! de ce slava te-ai invrednicit, Macarie!>>. Iar Sfantul le raspundea: <<Nu, caci inca ma tem, pentru ca nu stiu de am facut vreun lucru bun.>> Apoi vrajmasii cei ce erau in vazduh, strigau <<Cu adevarat ai scapat de noi, Macarie!>>. Iar el le zicea <<Ba nu, caci imi mai trebuie ceva ca sa scap.>>. Si fiind acum inauntrul portilor ceresti, diavolii plangand, strigau: <<A scapat de noi, a scapat!>>. Iar el cu mare glas le-a raspuns: <<Cu adevarat am scapat de mestesugurile voastre, cu puterea Hristosului meu fiind ingradit!>>"
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 02:20:54
eucred's Avatar
eucred eucred is offline
Member

Data înregistrării: 19.11.2009
Locație: ***
Implicit Taina mortii

http://www.crestinortodox.ro/morala/70867-taina-mortii
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 03:51:27
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Nu vreau sa stric nimanui bucuria, insa intoxicatia cu monoxid de carbon se numeste intoxicatie si nu altfel pentru un motiv.

Monoxidul de carbon este un gaz foarte toxic, incolor, inodor, insipid si care nu irita. Practic, detectia lui se poate face numai prin observarea simptomelor si/sau cu aparate speciala de masura.

Se stie foarte bine ca acest gaz, inhalat in cantitati mari, produce printre altele ameteli, confuzie, delir si halucinatii.

Nu exista nici un fel de garantie ca ceea ce a experimentat povestitorul era ceva de ordin divin. Efectele intoxicatiei cu CO sunt cunoscute, intreaga descriere se incadreaza perfect! Nici de moarte clinica nu poate fi vorba, pentru ca moarte clinica inseamna cu totul si cu totul altceva, iar din descrierea evenimentelor numai de moarte clinica nu poate fi vorba.

De experiente cu depersonalizarea au parte de foarte, foarte multe ori consumatorii de droguri halucinogene: acid lisergic (LSD), psilocibina (ciuperci otravitoare cum ar fi Amanita Muscaria), Salvia divinorum s.a.

Asa ca inainte sa va grabiti sa-l credeti pe cuvant pe bietul om care s-a intoxicat cu CO, ganditi-va ca este foarte posibil (mult mai posibil, as zice eu) ca experienta asa-zis "divina" sa fie de fapt o mare simptoma a intoxicatiei.
Vechi 12.12.2013, 17:51:38
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

Citiți aici un caz cutremurător și adevărat despre românca Olga Răileanu din Constanța care a murit de-adevăratelea și a înviat.

http://www.formula-as.ro/2001/456/mi.../miracole-2140

Este caz adevărat ci nu halucinații drăcești de câteva ore sau minute. Alea nu se pot numi moarte ci stări halucinante, mai ales când ești conectat și la aparate pe deasupra. Este can can pentru senzaționaliști...

Last edited by tot-Laurentiu; 19.07.2016 at 21:37:08.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2013, 18:30:28
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Ce cazuri ați spus voi aici sunt povești,
Citiți aici un caz cutremurător și adevărat despre românca Olga Răileanu din Constanța care a murit de-adevăratelea și a înviat.

http://www.formula-as.ro/2001/456/mi.../miracole-2140

Ăsta este caz adevărat ci nu halucinații drăcești de câteva ore sau minute. Alea nu se pot numi moarte ci stări halucinante, mai ales când ești conectat și la aparate pe deasupra. Este can can pentru senzaționaliști...
Sunt sceptic din nascare, si bine fac, in majoritatea cazurilor. Sper ca nu gresesc si acum: in 1973, erau preoti in spitalele romanesti?! Hm...
Reply With Quote
Vechi 12.12.2013, 20:52:37
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

Dar matale in ce tara traiesti? Eu am fost botezat de catre preot in biserica pe vremea regimului comunist fara nici o problema...
Erau bine inteles ca erau preoti! De ce sa nu fie? Nu in spitale, ci la bisericile din curtea spitalelor... poate ca nu la toate, dar asta e alta discutie

Last edited by tot-Laurentiu; 27.01.2017 at 20:01:30.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moarte clinica padrevicentiu Generalitati 80 25.11.2014 00:03:45
Amintiri din moarte clinica... heaven Generalitati 15 18.12.2013 23:52:30
Femeie in moarte clinica alt_inceput Generalitati 18 04.01.2011 16:22:35
Moartea clinica alexdu Generalitati 5 03.09.2010 17:38:53
Moartea clinica rafella Generalitati 4 08.06.2010 19:37:16