![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Spun doar ca daca functioneaza pentru unii si legile vechi, de tip ochi pentru ochi, nu vad de ce mila si dragostea ar fi superioare, atita timp cit duc la acelasi rezultat, mintuirea. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu functioneaza in felul acela, spuneam doar ca in VT pacatul era doar pedepsit, nu si iertat. Un evreu de ex se mantuieste respectand cele 10 porunci.
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Arunca o privire aici, ca explica foarte frumos:
http://www.crestinortodox.ro/intervi...-noua-fericiri |
|
|||
|
|||
![]()
Si? Am spus eu altceva?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legea poruncea omului sa-L iubeasca pe Dumnezeu, dar Mantuitorul arata ca Dumnezeu ne iubeste mai intai. De ce trebuie sa sufere atitia oameni pentru ca Dzeu sa trimita un mesaj mai clar? |
|
||||
|
||||
![]()
Tot ce mai am de zis pe tema asta e ca poti respecta cele 10 porunci si sa fii impietrit pe dinauntru.
Si ca in momentul in care ai un botez ortodox, te poti mantui doar pe calea aratata de Christos, pentru ca la botez primesti Inger si Har care sa te ajute pe parcursul vietii si chiar si dincolo si daca te lepezi de ele, s-a terminat. Nu suntem chemati sa traim ca robotii ci sa constientizam: Cine ne-a facut, ce suntem, ce putem fi si cum ajungem acolo :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In VT existau oameni carora le vorbea direct si tot degeaba: a coborat Moise de pe munte cu Legile si ce facea poporul, isi facea vitel de aur desi Dumnezeu avusese grija de ei in desert, ii calauzise si le daduse mana si izvorase chiar apa din piatra seaca. Au priceput ceva? Nu. A venit Dumnezeu Insusi pe pamant, in persoana lui Iisus Christos, care a inviat din morti, a vindecat si a iertat pacate si ce am facut, am priceput ceva? Aiurea. L-am rastignit. Nu stiu ce crezi tu ca ai fi facut in vremurile alea, eu pesonal cred ca as fi facut parte din gloata. La paine si peste inainte, la marturisit inapoi si asta in cazul fericit. Ce anume ar constitui pentru tine un mesaj clar? Last edited by lareine; 30.12.2009 at 13:56:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Handicapatii mintal nu raspund. Exista mantuire fara inteligenta dar inteligenta nu te duce automat la mantuire, daca nu ti-o canalizezi in directia lui Dumnezeu. Cand am avut de a face cu cateva zeci de persoane cu retard mental sever (unii nici macar nu aveau achizitii de limbaj), m-am gandit ca astia se mantuie sigur si mai mantuie si pe altii in jurul lor (cei care ii rabda si ii ingrijesc, nu stiu daca iti poti imagina ce am vazut acolo, cat de mult imi venea sa ma arunc pe fereastra, mie, aleia educate, frumoase si destepte ce ma gasesc a fi, si altii isi vedeau de treaba si erau atasati afectiv de acele persoane, dincolo de ceea ce le cerea jobul; heaven material, toti).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|