Citat:
În prealabil postat de 16111967
In anii dinainte profesori majoritatea ziceau ca sunt atei,dar unul era chiar ateu ,deoarece nu credea nimic din ceea ce era de la Dumnezeu.avea 3 copii.intr-o zi sotia s-a a fost dusa de urgenta la spital in orasul x .iar de acolo la Bucuresti,deoarece era grav.Domnul prof a trebuit sa urmeze sotia.avea sanse minime .In timp ce sotia urma sa fie operata el a iesit din spital pentu ca nu stia unde trebuie s-o apuce .Mergand gandit la sotiea ce urma sa fie operata .la cei trei copii ce erau ramasi acasa s-a trezit in fata unei Bisericute care acum din pacate este demolata.A stat un pic pe ganduri ce sa faca el in biserica pt ca nu stia nici Tatal Nostru, dar cineva parca ii spunea sa intre si a intrat.primul lucru care l-a facut <a ingenunchiat in fata Sfantului Altar>a zis Doamne eu nu stiu sa ma rog dar fa o minune cu sotia mea care trebuie sa fie operata in aceste momente ,deoarece acasa o asteapta copii.in acel moment a simtit ca cineva il duce in ceruri,acea rugaciune facuta din tot sufletul la ajutat .sotia s-a facut bine si el a devenit un om credincios.<cu frica de Dumnezeu >toti atee pana la urma stiu ca exista Dumnezeu. domnul sa te ajute sa poti sa iti duci crucea in buna credinta.nu uita ca fiecare zi si noapte sunt date de la Dumnezeu
|
Sa presupunem pentru o clipa ca aceasta poveste este adevarata. Poti sa fii sigur ca daca nu s-ar fi rugat sotia nu ar fi supravietuit? Stii exact ce s-ar fi intamplat daca nu s-ar fi rugat? Daca da de unde stii?
Si ce se intampla cu milioanele de oameni care au avut zeci de rude si straini credinciosi si necredinciosi care s-au rugat pentru ei dar tot au murit?
O exceptie nu creeaza sau intareste o regula. O exceptie este exceptie tocmai pentru ca este exceptie. Cam incalcit? Sa explic, daca s-ar intampla in majoritatea timpului nu ar fi exceptie, ar fi regula. Dar in realitate astfel de povesti sunt doar exceptii. Ateii le clasifica drept coincidente acre-dulci. Dulci pentru ca e un final fericit pentru persoanele implicate, acre pentru ca sunt folosite ca dovada pentru a racola persoane impresionabile (in special copii care nu stiu mai bine) in aceptarea oarba a religiei.