![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce crezi ca IPS Cozma a fost inlaturat si nu lau lasat sa se aproprie de Glicherie? Atunci actualul Mitropolit Vlasie (care a fost la facultatea de la etna tot la chiprianiti) stia foarte bine de "schismaticii de chiprianiti" insa din diferite motive "omenesti" a preferat sa ramana in comuniune cu chiprianitii. Cred c'ai auzit de incendiul de la Slatioara? Ei bine, totul a fost pus in spatele saracului IPS Cozma pentru a putea sa'l inlature. A fost izolat in casa sa cu domiciliu fortat controlat de comunisti. Dar de ceruiala moastelor lui Glicherie? Eu inca n'am auzit de moaste umplute cu ceara. Daca cineva cunoaste vreun exemplu sa'mi zica! Daca vei observa mai afirma ei ca Patriarhul Ierusalimului lea dat binecuvantare ca sa construiasca Biserici in Romania. Dar acest lucru CANONIC este gresit, vazand ca nici un Patriarh nu se poate baga pe teritoriul altei Patriarhii. Multe dubii sunt si'n succesiunea apostolica. Galaction Cordun a fost hirotonit in '35, luand har de la cei de pe nou, pe care'i numesc schismatici si in alte cazuri eretici. Dar in cazul asta au folosit ... iconomia! ... Parca nu erau episcopi in tara! Nu te intrebi de ce ROCOR-ul pe timpul Sfantului Ioan Maximovic si chiar a Mitropolitului Filarete nu a avut nici un fel de comuniune cu cei de la Slatioara? Sa nu'mi ziceti acum de comunisti si alte bazaconii ca asa de bine cum a venit si Kallisto in 84 in Romania si dupa Chiprian asa de bine puteau sa vina si episcopii ROCOR! Si BOSV dupa cum vezi are bubele ei, la fel cum au si florinitii vazand ca IPS Chrysostom la moartea sa, a zis turmei sale sa mearga sub omoforul mateitilor dar ei nu au ascultat! Sa nu mai vorbim de hirotonirea lu' Akakios, savarsita de un episcop pe vechi si unul pe nou, Teofil Ionescu. Sinodul ROCOR tarziu a recunoscut validarea acestei hirotonii. De partea cealalta avem pe mateiti, care insa afirma swich-off-ul harului. Din 24 nu mai este Har la cei de pe nou. Dar ei au fost fideli marturisitori declaratiei din 35 unde se afirma ca grecii de pe nou sunt schismatici si fara har. Am auzit ca Matei are si sfinte moaste dar as vrea sa vad si o fotografie... |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este calendarul? Calendarul iulian revizuit. Cum si de ce?! | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 71 | 31.10.2011 09:23:19 |
Calendarul ortodox | daniil96 | Intrebari utilizatori | 0 | 23.01.2011 22:29:02 |
Istoria trecerii de la calendarul niceo-iulian la calendarul iulian indreptat | ioannistor | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 20.11.2010 02:17:10 |
Ciudateniile din calendarul BOR | mihailt | Generalitati | 4 | 22.03.2009 14:16:15 |
Calendarul | AndreiVlad | Generalitati | 2 | 02.02.2009 19:03:05 |
|