![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aha, deci acum ai restrans marja... ai mai scazut 50. Ai trait acum 50 de ani? Nici eu, dar stiu ca acum 50 de ani oamenii se sfinteau in inchisorile comuniste... invatau iubirea prin jertfa pana la moarte. Doar nu vrei sa spui ca iubirea a fost inventata acum 100 sau 50 de ani,ea a existat dintotdeauna. treaba fiecaruia cum o descopera si cum o aplica!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prea amuzant tipul asta http://www.youtube.com/watch?v=gPOfurmrjxo Last edited by AteulCelRau; 02.01.2010 at 02:45:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Edit: am urmarit primele 15 secunde din filmuletul tau, m-ai amuzat si pe ziua de azi. ma asteptam la ceva mai riguros si ... in apologia ateismului, sa zic asa. Cand colo, un bufon care se scalambaie. Dar cine vrea sa urmeze bufonii, e liber, asemeni si cel care vrea sa ii urmeze pe sfinti si traitori! Vad ca este ... trendy sa dai linkuri pe acest topic, asa ca ma conformez: http://www.youtube.com/watch?v=gFtmoCA5udM
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 02.01.2010 at 13:12:45. |
|
|||
|
|||
![]()
toata aceasta discutie provocata de acesti doi distinsi atei, ma face sa zambesc. oricat se straduiesc sa ma convinga cu motivele lor ca Dumnezeu nu exista, cu atat mai mult cred in El. si in plus, un credincios adevarat nu are nevoie de probe si dovezi. asta deoarece, credinta adevarata ti-L pogoara pe Dumnezeu in suflet si cand il porti acolo, orice dovada exterioara sau stiintifica a existentei Lui paleste.
toata aceasta discutie imi aduce aminte de o intamplare foarte adevarata in care un ateu convins s-a dus la un mare duhovnic roman ( azi nu mai e printre noi ) sa-l convinga de neexistenta Domnului, exact cu aceleasi argumente si motivari ca ale celor doi sau trei atei de pe acest forum. si in curtea manastirii, in timp ce gesticula si se avanta plin de elan in pledoaria sa, parintele il privea si-i zambea bland si dragastos. la sfarsit, ateul a plecat spasit si invins. astfel incat, in fata motivarilor acestor atei, nu pot decat sa-mi aduc aminte de zambetul parintelui si sa zambesc si eu la fel. totusi, cateva cuvinte pentru tanarul de 23 de ani, ateulcelrau. mai inainte de toate, mai pune mana pe o carte de gramatica pentru ca a trebuit sa descifrez si sa-ti corectez toate cuvintele pentru a putea intelege ceea ce vroiai sa spui. in al doilea rand, motivarile si explicatiile tale sunt groaznic de puerile. la varsta de 23 de ani nu e de mirare, cand inca te afli sub ocrotirea mamei, dar cand viata va da cu tine de pamant.... vom mai discuta. pana atunci.... sa cresti mare si sa te maturizezi frumos. La multi ani! Last edited by conradcrusader; 02.01.2010 at 13:46:04. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si asta se aplica in general, oamenii car spun ca au nevoie numai de dzeu sunt oamenii care sunt singuri, care zic ca primesc ajutor de la dumenzue sunt omanii care nu primesc ajutor de la altii, eu daca sunt suparat vorbesc cu cinevaa daca sunt bolnav cer sa ma ajute cineva etc, si daca sunt ferciti sunt fericit cu o persoana, si daca iubesc pe cineva e o persoana, sau un animal daca e cazul. Nu sunt niciodata singur fata de voi care va amagiti cu un priten imaginar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si faptul ca te bucuri de prezenta altuia, ca iubesti si esti iubit, ca esti ajutat de cineva in nevoi, nu ar trebui sa te gandesti ca Dumnezeu iti ofera ajutorul prin oameni? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vine din secole de studiu facute de zeci sute de mii de oamenii, si dupa multe autocorectari si reevaluari ,fata de religie care odata ce e scris ceva nu poate decat sa fie reinterpretat si niciodata contestat. Si daca vrei sa spui ca vin de la dumnezeu, atunci paote vin de la Allah, budha sau elefantul zburator, toti au acelasi nivel de credibilitate. Last edited by AteulCelRau; 02.01.2010 at 14:44:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ateule cel rau, eu nu am nevoie de respectul tau. Lumea te iubeste azi,maine te scuipa.... daca e sa o luam pe a ta, imi iubesc si bunica, si pisica, si ciorbica, si laptopul, si scoala, si antichitatea, si pe Dumnezeu, si pe tine... daca e sa o luam pe a mea.... singura data cand am realizat ca iubesc cu adevarat (si inca o mai fac, din pacate sau din fericire) a fost cand m-am uitat in ochii unui om pacatos, care m-a facut sa sufar enorm si am vazut chipul lui Dumnezeu in el. atunci mi-am dat eu seama ca fara Dumnezeu nu exista iubire adevarata. Nu e vorba, inainte cu ceva timp, eram foarte indragostita de acelasi om, si credeam ca stiu ce este dragostea atunci cand i-am simtit, intr-o imbratisare, bataile inimii si am avut senzatia faustiana ca timpul se opreste in loc. Aia nu era iubire insa. Adevarata iubire este cea care supravietuieste suferintei, care este capabila de jertfa. asa, de respect, afectiune, politete, blandete, mila, comportament moral si decent (lucruri rare azi) sunt capabili toti cei care au 7 ani de acasa, oaresce cunostinta de morala, nu neaparat de crestinism. Ma scuzi, dar eu nu sunt de parere ca omul a evoluat din animal, de aceea fac distinctia intre sentiment si instinct... daca e sa fii crestin, esti pana la capat si nu iei numai ce iti convine tie! principiul asta m-a invatat un ateu de pe forum, Topcat, caruia ii multumesc. mai omule, am zis eu ca Il iubesc pe Dumnezeu?! si eu cred ca daca nu ii iubesti pe oameni, pe care ii vezi, nu Il poti iubi pe Dumnezeu pe care nu il vezi. ia si citeste mai cu luare aminte! cine a spus ca are nevoie numai de Dumnezeu? iar te grabesti si generalizezi. oamenii, in genere, Il cunosc pe Dumnezeu, primesc ajutor de la Dumnezeu PRIN oameni. Ca nu vine Dumnezeu in persoana sa ii aduca de mancare / alinare / sanatate etc omului care se roaga pentru asta, nu! Dumnezeu lucreaza prin oameni. ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|