Vreau si eu sa-ti zic ceva app de intrebarea ta cu privire la care-i adevarata credinta.Veneam odata spre casa cu gandurile aiurea imprastiate si la un moment dat ma opreste o batranica si imi pune in mana ceva o carticica un pliant ...nush ce era si tot zicea ceva ca "sa simti asa o pace ..sa afli si u bucurie" .Si nush ce ma mai vrajea ea acolo pn sa-mi dau seama ce vroia defapt de la mn.La un mom dat o intreb" doamna ,sunteti ortodoxa"? La care ea parca speriata cu glas sfios:Nu..eu sunt martora lui Iehoooova(dupa care si mai buimaca)....dar de ce...Dumnezeu nu este ortodox.Inspirat raspuns.
Atunci mi-am dat seama ca are dreptate.Adevarat,Dumnezeu nu este ortodox ,dar ortodoxia este credinta dreapta in El.Orto in greaca inseamna drept,Ortodoxia este credinta dreapta "originala" in Dumnezeu asa cum ne-a fosta lasata de la inceput asa cum ne-a fost revelata(nush daca m-am exprimat corect) de catre Dumenzeul nostru prin prooroci si mai ales este invatatura asa cum ne-a lasat-o Iisus.Fara a avea vreo legatura cu modernismul sau cu evolutia care nu sunt neluate in considerare de catre Biserica Ortodoxa,ortodoxia pastreaza insa esenta invataturii adevarate despre Dumnezeu.
|