![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai bine vezi documentarul asta: http://video.google.com/videoplay?do...0318008&hl=ro# , daca nu l-ai vazut inca. Eu m-am uitat de trei ori. Savantii au facut o serie de teste cu apa provenita din tot felul de surse, inclusiv cu aghiazma mare, luata din Rusia. Sa vezi dupa inghetarea instantanee cum sunt asezate moleculele aceste APE VII, seamana cu structura fulgilor de zapada... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by georgeval; 04.01.2010 at 16:35:51. |
|
||||
|
||||
![]()
Cateva poze cu apa structurata, ca sa ne facem o idee despre structura intima a moleculelor din aghiazma.
|
|||
|
|||
![]()
Florine, la ce-ti foloseste cum e structurata apa in Agheazma? Ca doar nu e o masura a sfinteniei apei!
Structura apei sfintite nu reprezinta un argument pentru sfintenia ei (altfel sa vezi cum ar putea veni bioenergeticienii, radiestezistii si "paranormalii" cu argumente de-astea despre apele "energizate" de ei...). Nu poti masura Duhul Sfant din Agheazma dupa cat de ordonate sint dispuse moleculele!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unii sunt mai sceptici si nu cred pana nu vad. Fericiti sunt insa cei ce n-au vazut si au crezut.
|
|||
|
|||
![]()
Mai este foarte putin timp pana la sarbatoarea Botezului Domnului, pana la sfintirea Agheasmei Mari. Sincer sa fiu, avand in vedere experienta anilor trecuti, ma intristeza gandul, ca si de aceasta data, la multe biserici, credinciosii se vor calca in picioare pentru a primi aceasta apa sfintita. Este un nou prilej de a arata prin faptele noastre ca, de fapt, nu intelegem mai nimic din acest mare praznic. Uitam prea usor ca trebuie sa primim Sfanta Agheasma in urma unei minimale pregatiri duhovnicesti (ziua de post din ajun), iar nu dand din coate si imbrancind pe cei de langa noi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu ai cum sa ii faci tu sa vada Duhul Sfant din Agheazma aratandu-le moleculele de apa, deci nu e un argument pt ca sa ii faci sa creada. Lasa-l pe Dumnezeu si pe preotii Lui (care au Harul dat la hirotonie) sa descopere oamenilor lucrurile duhovnicesti. Noi oamenii, fara ajutorul Lui Dumnezeu nu putem sa convingem pe nimeni de nimic. In nici un caz nu putem sa facem pe nimeni sa creada cu argumentele noastre. Daca pana si diaconul in timpul Sfintei Liturghii se roaga la Dumnezeu sa ii dea lui "cuvant cu putere multa", cum crezi tu ca putem noi convinge pe cineva de cele duhovnicesti asa usor si mai ales invocand argumente materiale? Citat:
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 04.01.2010 at 17:56:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ne aducem aminte insa ca totul sta sau cade din credinta . De vei crede , ai si fost mantuit . Daca VEI CREDE cu adevarat ca Apa Vie te poate vindeca , vindecat vei fi . Duhul Sfant isi va face datoria . Crede doar si nimic mai mult . Inainte insa intreaba-te daca nu cumva bolile sau suferintele pe care le vrei vindecate sunt ca urmare a unui mare pacat , marturiseste-te si apoi bea din apa vie . Intreaba-te daca nu cumva acestea au venit la tine tocmai spre smerirea ta , spre curatirea ta , spre sfintirea ta ( au fost sfinti care suferinzi fiind , multumeau clipa de clipa Domnului pentru tot ce sufereau si astfel li s-a socotit lor ca nevointa ) , intreaba-L pe unul Sfant , unul Domn Iisus care este voia Lui cu tine si El iti va arata ce trebuie sa faci . Dar si astea se vor intampla doar in cazul in care VEI CREDE . De aceea ne si spune Mantuitorul ca cele de trebuinta sunt CREDINTA , NADEJDEA si DRAGOSTEA . Haideti sa ni le apropiem pe acestea si toate celelalte vor fi fara valoare si linistea noastra va fi deplina . Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]()
Mare dreptate ai , frate al meu . Ma lasasem de sportul comentului , n-am mai scris nici un coment , nici unde , de mai bine de 6 luni , tot din pricina de sminteala si de mandrie . Nu stiu ce mi-a venit sa intervin pe topicul asta . Dar , gata , inapoi la tacere ca e de aur . Iertare , va rog . Voia Bunului Dumnezeu sa fie cu voi tot timpul !
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|