Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2010, 16:23:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Cerem dovezi sau minuni si de multe ori suntem nepasatori de aceasta minune- sfintirea apei- aceasta minune s-a incercat a fi rationalizata si explicatat prin tot felul de interpretari stiintifice- fie ca preotul foloseste o Cruce din argint sau ca semintele busuiocului distrug bacteriile din apa si de aceea apa nu se strica- pacat ca ochii mintii noastre nu vad lucrarea si puterea Duhului Sfant.
George,

Mai bine vezi documentarul asta: http://video.google.com/videoplay?do...0318008&hl=ro# , daca nu l-ai vazut inca. Eu m-am uitat de trei ori.

Savantii au facut o serie de teste cu apa provenita din tot felul de surse, inclusiv cu aghiazma mare, luata din Rusia. Sa vezi dupa inghetarea instantanee cum sunt asezate moleculele aceste APE VII, seamana cu structura fulgilor de zapada...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 16:33:35
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
George,

Mai bine vezi documentarul asta: http://video.google.com/videoplay?do...0318008&hl=ro# , daca nu l-ai vazut inca. Eu m-am uitat de trei ori.

Savantii au facut o serie de teste cu apa provenita din tot felul de surse, inclusiv cu aghiazma mare, luata din Rusia. Sa vezi dupa inghetarea instantanee cum sunt asezate moleculele aceste APE VII, seamana cu structura fulgilor de zapada...

Multumesc, Florin. Am urmarit mai de mult acest material, l-am gasit sub denumirea APA VIE. Sunt exemple chiar si din alte religii, insa pe mine ma intereseaza daca apa aceasta vie nu se strica asemnea aghiazmei?

Last edited by georgeval; 04.01.2010 at 16:35:51.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 16:57:04
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Cateva poze cu apa structurata, ca sa ne facem o idee despre structura intima a moleculelor din aghiazma.
Attached Images
File Type: jpg _masaru_emoto-729079.jpg (27,5 KB, 8 views)
File Type: jpg 2553019918_ce6d5f68c4_o.jpg (41,2 KB, 8 views)
File Type: jpg crystal4.jpg (20,0 KB, 5 views)
File Type: jpg emoto-crystal.jpg (14,8 KB, 4 views)
File Type: jpg hexagonal-water-crystals.jpg (22,6 KB, 4 views)

Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 16:58:28
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Si inca vreo cateva:
Attached Images
File Type: jpg hope.jpg (25,8 KB, 3 views)
File Type: jpg kyusoku.jpg (34,6 KB, 4 views)
File Type: jpg Masaru_Emoto_hado_water_foto_No_2_small.jpg (27,2 KB, 3 views)
File Type: jpg Masaru_Emoto_hado_water_foto_No_3_small.jpg (34,2 KB, 3 views)
File Type: jpg water_crystal.jpg (14,5 KB, 4 views)

Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 17:15:36
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Florine, la ce-ti foloseste cum e structurata apa in Agheazma? Ca doar nu e o masura a sfinteniei apei!
Structura apei sfintite nu reprezinta un argument pentru sfintenia ei (altfel sa vezi cum ar putea veni bioenergeticienii, radiestezistii si "paranormalii" cu argumente de-astea despre apele "energizate" de ei...).
Nu poti masura Duhul Sfant din Agheazma dupa cat de ordonate sint dispuse moleculele!
Vechi 04.01.2010, 17:23:14
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Florine, la ce-ti foloseste cum e structurata apa in Agheazma? Ca doar nu e o masura a sfinteniei apei!
Structura apei sfintite nu reprezinta un argument pentru sfintenia ei (altfel sa vezi cum ar putea veni bioenergeticienii, radiestezistii si "paranormalii" cu argumente de-astea despre apele "energizate" de ei...).
Nu poti masura Duhul Sfant din Agheazma dupa cat de ordonate sint dispuse moleculele!
Scopul meu este sa fac publicitate apei sfintite, ca cei care citesc posturile astea sa mearga de Boboteaza si sa ia pentru familiile lor aghiazma mare, sa o bea si sa se vindece de probleme si de suferinte. Cred ca multi ignora importanta sftintirii propriilor trupuri cu apa vie in aceasta saptamana cu totul speciala din an, cand Biserica ne da voie tuturor sa folosim aghiazma mare pentru sanatate.

Unii sunt mai sceptici si nu cred pana nu vad. Fericiti sunt insa cei ce n-au vazut si au crezut.

Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 17:23:26
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai este foarte putin timp pana la sarbatoarea Botezului Domnului, pana la sfintirea Agheasmei Mari. Sincer sa fiu, avand in vedere experienta anilor trecuti, ma intristeza gandul, ca si de aceasta data, la multe biserici, credinciosii se vor calca in picioare pentru a primi aceasta apa sfintita. Este un nou prilej de a arata prin faptele noastre ca, de fapt, nu intelegem mai nimic din acest mare praznic. Uitam prea usor ca trebuie sa primim Sfanta Agheasma in urma unei minimale pregatiri duhovnicesti (ziua de post din ajun), iar nu dand din coate si imbrancind pe cei de langa noi.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 17:49:46
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
Scopul meu este sa fac publicitate apei sfintite, ca cei care citesc posturile astea sa mearga de Boboteaza si sa ia pentru familiile lor aghiazma mare, sa o bea si sa se vindece de probleme si de suferinte. Cred ca multi ignora importanta sftintirii propriilor trupuri cu apa vie in aceasta saptamana cu totul speciala din an, cand Biserica ne da voie tuturor sa folosim aghiazma mare pentru sanatate.
Pai spune direct asa, era mai simplu si mai bine, nu sa aduci ca argument ceva ce nu reprezinta un argument. Pt ca daca omul nu constientizeaza sfintenia Agheazmei, atunci daca tu din greseala convingi un om sa ia Agheazma pt ca are moleculele nu-stiu-cum (in loc sa o ia pt ca e Apa Sfintita de la Dumnezeu), omul ala intr-un fel desconsidera (ca sa nu folosesc un cuvant mai dur) acea apa sfintita pt ca pune mai presus structura ei materiala decat sfintenia ei.

Citat:
Unii sunt mai sceptici si nu cred pana nu vad. Fericiti sunt insa cei ce n-au vazut si au crezut.
Pe cat de buna e intentia ta, pe atat de nefericita mi se pare abordarea asta cu structura apei.
Nu ai cum sa ii faci tu sa vada Duhul Sfant din Agheazma aratandu-le moleculele de apa, deci nu e un argument pt ca sa ii faci sa creada.
Lasa-l pe Dumnezeu si pe preotii Lui (care au Harul dat la hirotonie) sa descopere oamenilor lucrurile duhovnicesti. Noi oamenii, fara ajutorul Lui Dumnezeu nu putem sa convingem pe nimeni de nimic. In nici un caz nu putem sa facem pe nimeni sa creada cu argumentele noastre. Daca pana si diaconul in timpul Sfintei Liturghii se roaga la Dumnezeu sa ii dea lui "cuvant cu putere multa", cum crezi tu ca putem noi convinge pe cineva de cele duhovnicesti asa usor si mai ales invocand argumente materiale?

Citat:

Duhul Sfânt este invocat pentru a da putere propovăduirii cuvântului
Tipicul prevede ca diaconul, primind Sfânta Evanghelie de la preot și ieșind prin sfintele uși, să ceară binecuvântarea preotului rostind: „Binecuvintează, părinte, pe binevestitorul Sfântului Apostol și Evanghelist (N).” Această cerere ni-l descoperă pe diaconul care va citi Sfânta Evanghelie ca pe un evanghelist (binevestitor) care continuă lucrarea de propovăduire a sfinților apostoli și evangheliști. Binecuvântarea preotului subliniază continuitatea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu mărturisind unitatea în rugăciune cu autorii Sfintelor Evanghelii: „Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului, întru tot lăudatului Apostol și Evanghelist (N) să-ți dea ție, celui ce binevestești, cuvânt cu putere multă, spre plinirea Evangheliei iubitului Său Fiu, a Domnului nostru Iisus Hristos.”
Este o rugăciune către Dumnezeu Tatăl prin care este invocat Duhul Sfânt pentru a da putere cuvântului (mai precis pentru a da putere propovăduirii cuvântului după cum reiese din originalul grecesc) spre plinirea Evangheliei lui Hristos adică spre a face să rodească cuvântul în inimile celor care îl vor auzi: „Iar sămânța semănată în pământ bun este cel care aude cuvântul și-l înțelege, deci care aduce rod și face: unul o sută, altul șaizeci, altul treizeci” (Matei 13, 23).
Sa ma ierti, ca nu vreau sa-ti produc suparare. Vreau doar sa nu se sminteasca cineva din greseala (si sper sa nu smintesc nici eu pe nimeni prin cele ce le scriu).

Last edited by adam000; 04.01.2010 at 17:56:56.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 18:08:57
victory_vv
Guest

Implicit

Citat:

ciudata mai este mintea omeneasca . De unde ai tras concluzia ca apa sfintita ar avea nevoie de publicitate ? Cine te-a invatat ca cineva se va vindeca band apa sfintita fara sa-ti pui problema daca acel cineva crede sau nu crede in Treimea Sfanta , cea care sfinteste de fapt apa ? Le spui sceptici celor care cred doar daca vad ? Asta nu mai este credinta ci certitudine . Si valoarea ei este egala cu ZERO , se pierde imediat asa cum a venit . Aghiasma este pentru cei care DEJA cred , ca sa se inmulteasca harul lor , sa fie ocrotiti de Duhul cel tamaduitor al Domnului si Mantuitorului nostru . Apa aceasta se sfinteste asemeni apei Iordanului atunci cand Mantuitorul a fost botezat de Sfantul Ioan .
Sa ne aducem aminte insa ca totul sta sau cade din credinta . De vei crede , ai si fost mantuit . Daca VEI CREDE cu adevarat ca Apa Vie te poate vindeca , vindecat vei fi . Duhul Sfant isi va face datoria . Crede doar si nimic mai mult . Inainte insa intreaba-te daca nu cumva bolile sau suferintele pe care le vrei vindecate sunt ca urmare a unui mare pacat , marturiseste-te si apoi bea din apa vie . Intreaba-te daca nu cumva acestea au venit la tine tocmai spre smerirea ta , spre curatirea ta , spre sfintirea ta ( au fost sfinti care suferinzi fiind , multumeau clipa de clipa Domnului pentru tot ce sufereau si astfel li s-a socotit lor ca nevointa ) , intreaba-L pe unul Sfant , unul Domn Iisus care este voia Lui cu tine si El iti va arata ce trebuie sa faci . Dar si astea se vor intampla doar in cazul in care VEI CREDE . De aceea ne si spune Mantuitorul ca cele de trebuinta sunt CREDINTA , NADEJDEA si DRAGOSTEA . Haideti sa ni le apropiem pe acestea si toate celelalte vor fi fara valoare si linistea noastra va fi deplina . Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 18:15:04
victory_vv
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Sa ma ierti, ca nu vreau sa-ti produc suparare. Vreau doar sa nu se sminteasca cineva din greseala (si sper sa nu smintesc nici eu pe nimeni prin cele ce le scriu).
Mare dreptate ai , frate al meu . Ma lasasem de sportul comentului , n-am mai scris nici un coment , nici unde , de mai bine de 6 luni , tot din pricina de sminteala si de mandrie . Nu stiu ce mi-a venit sa intervin pe topicul asta . Dar , gata , inapoi la tacere ca e de aur . Iertare , va rog . Voia Bunului Dumnezeu sa fie cu voi tot timpul !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23