Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2010, 23:17:38
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

vointa omului si Harul lui Dumnezeu. impreuna, nedespartite! e un razboi asa cumplit... ai dreptate, in fiecare moment dam marturie. nu exista viata de fond crestina. exista doar marturia momentului. acuma ma ispiteste diavolul, acum aleg!
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 23:33:54
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
vointa omului si Harul lui Dumnezeu. impreuna, nedespartite! e un razboi asa cumplit... ai dreptate, in fiecare moment dam marturie. nu exista viata de fond crestina. exista doar marturia momentului. acuma ma ispiteste diavolul, acum aleg!
defapt, asta-i marea batalie, dupa parerea mea. inainte de-a fi lumea din afara, este lumea dinauntru... daca intelegi ce vreau sa zic. se determina una pe alta, defapt. ce crezi?
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 23:44:37
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

exact. dupa cum este si Hristos. Dumnezeu fiind, s-a smerit si s-a facut om si a luat toata firea umana asupra Sa. la fel este si cu lumea dinauntru fata de cea din afara.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 00:05:38
16111967 16111967 is offline
Member

Data înregistrării: 23.12.2009
Implicit avem nevoie de MAICA DOMNULUI

asa cum a spus andrei , mijlocitoare este MAICA DOMNULUI,singura care face legatura intre noi si HRISTOS.Unde e Mama e si Fiul,unde e Fiul e si Tatal.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 00:12:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 16111967 Vezi mesajul
asa cum a spus andrei , mijlocitoare este MAICA DOMNULUI,singura care face legatura intre noi si HRISTOS.Unde e Mama e si Fiul,unde e Fiul e si Tatal.

dar nu am spus ca nu e nevoie de Maica Domnului, e chiar foarte bine, e Maica noastra, a tuturor.Vorbeam doar ca relatia nostra cu Hristos e directa, ca El nu e departe, ci in noi il avem si cu noi este mereu...
daca as incepe sa ma gandesc ca El e undeva departe, mie mi-ar fi foarte greu...dar stiu ca e aproape si ca nu ne lasa, nici cand ne indepartam...
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 00:15:57
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

eu cred ca tocmai sfintii sunt cea mai mare confirmare a faptului ca Hristos este atat de aproape de noi.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 00:20:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
eu cred ca tocmai sfintii sunt cea mai mare confirmare a faptului ca Hristos este atat de aproape de noi.

Toti sfintii au fost perfect uniti cu Hristos, sfintenie spre care trebuie sa tindem cu totii incercand sa fim perfect uniti cu Hristos, nu crezi?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 00:19:51
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

E nevoie de preoti ca altfel cui ne-am spovedi?
E nevoie de preoti ca reprezentanti ai lui Hristos ,ca altfel cine ar face dumnezeiasca jertfa?Noi,pe rand?Suntem demni de aceasta?
Sunt utili,e chiar nevoie de sfinti ,care sunt in ceruri sau chiar pe pamant,pentru ca ei nu fac decat sa ne ajute ,cu prea multa lor iubire.Si e nevoie de ei,pentru ca,daca ramanea pamantul doar in baza rugaciunilor noastre ,de mult ar fi venit sfarsitul.
E nevoie de invatatori luminati,pentru ca altfel de unde am lua intelepciunea smereniei,a rugaciunii? Doar din mintea noastra ?Halal....
In concluzie e neaparata nevoie de ajutoare,de intermediari.Dar legatura cu ei este doar de comuniune si iubire . Legatura cu Hristos este fiintiala . Nici un sfant nu ne-a dat trupul sau spre mancare ,doar Domnul....
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 00:31:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
E nevoie de preoti ca altfel cui ne-am spovedi?
E nevoie de preoti ca reprezentanti ai lui Hristos ,ca altfel cine ar face dumnezeiasca jertfa?Noi,pe rand?Suntem demni de aceasta?
Sunt utili,e chiar nevoie de sfinti ,care sunt in ceruri sau chiar pe pamant,pentru ca ei nu fac decat sa ne ajute ,cu prea multa lor iubire.Si e nevoie de ei,pentru ca,daca ramanea pamantul doar in baza rugaciunilor noastre ,de mult ar fi venit sfarsitul.
E nevoie de invatatori luminati,pentru ca altfel de unde am lua intelepciunea smereniei,a rugaciunii? Doar din mintea noastra ?Halal....
In concluzie e neaparata nevoie de ajutoare,de intermediari.Dar legatura cu ei este doar de comuniune si iubire . Legatura cu Hristos este fiintiala . Nici un sfant nu ne-a dat trupul sau spre mancare ,doar Domnul....
Iustin, toate au rostul lor, ca de aia le-a oranduit Dumnezeu, dar relatia de baza este relatia noastra cu Hristos, care e cea mai importanta, din punctul meu de vedere.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
Care este diferenta intre ortodocsi si catolici?.. lucia_anghelina Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 18.12.2010 20:58:15
Credinta imi este pusa la incercare izotaurel Din Vechiul Testament 132 02.06.2010 15:16:44
care este diferenta intre paraclis si acatist? annajanette Generalitati 3 09.03.2010 23:12:10