|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Intr-un post anterior am aratat, pe scurt, de ce teologia incalca logica, deci si metoda rationala. Nu e nicio idee preconceputa la mijloc. Citat: 
 Ah, a demonstrat rational anumite chestiuni ce tin de fizica. Pai asta da... a urmat logica (matematica) pas cu pas si a ajuns la concluzii ce rezulta clar din premise. Mai mult, concluziile sale au fost si validate prin experiment. Asta e cu totul altceva decat "credinta". | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Citat: 
 E ca si cand as spune in gura mare ca tu esti olog si pentru ca nu te-am vazut niciodata mergand si nici nu sunt dispus sa te caut sa vad daca esti asa sau nu, pot trage concluzia ca fara doar si poate am dreptate in afirmatia pe care o fac. Desigur, ai putea tu veni la mine, chiar pe propriile picioare si sa-mi demonstrezi contrariul, dar mai mult ca sigur n-ai sa o faci vazand atata autosuficienta, irationalitate si nesimtire din partea mea.  Citat: 
 Tocmai ai descris in mare procesul cognitiv folosit nu de putine ori in cercetarea stiintifica. Si ghici ce..in multe cazuri chiar a dat rezultate.  Savantul X observa fenomenul Y pe care nu-l poate explica. Dupa ce il intoarce pe toate partile, formuleaza explicatia Z, bazata pe ceea ce stia deja in domeniul fenomenelor de tip Y. Dupa care, efectueaza experimentul K care valideaza sau nu explicatia Z. Tu ai sa spui poate ca din procesul cognitiv teologic lipseste ultima parte. Ei bine, dragul meu, ultima parte lipseste la tine pentru ca esti prea satisfacut de ipoteza Z care iti da sansa sa petreci o viata linistita, fara procese de constiinta sau dileme morale. Experimentul K ar presupune schimbari radicale in stilul de viata, ori tocmai refuzul acestor schimbari te-au ds la formularea ipotezei Z si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios. Si binenteles, nu esti capabil sa vezi asta pentru ca deja consideri, aprioric, ipoteza Z mai mult deca satisfactoare si culmea ironiei! ca indeplineste toate criteriile studiului obiectiv, rational. Citat: 
 Dar exista binenteles factori ca: speranta, credinta de care nici omul de stiinta (sau ateul) nu e strain.   | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Voi chiar aveti o problema cu evolutia / Big-Bangul si nu mai stiu ce... Bun, daca maine toate aceste teorii stiintifice vor fi invalidate, de ce ar fi asta o dovada ca Dumnezeu exista si El a creat lumea? | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Dar tu n-ai cum sa experimentezi asa ceva deoarece respingi ipoteza apriori. Adica pe baza unui scepticism personal fara justificari rationale. Citat: 
 Chiar pana si religiile inventate de oameni reusesc sa dea indivizilor care le imbratiseaza niste raspunsuri iar in virtutea lor un cofort si un sistem moral mult mai solid decat ateismul. Cu alte cuvinte, chiar si o falsa religie teista este pe un nivel superior religiei ateiste. Citat: 
 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Ca sa cred in Dumnezeu trebuie sa traiesc sentimentul religios autentic. E rationament circular - ca sa cred in Dumnezeu trebuie sa ma autoconving ca el exista. N-are niciun sens. Citat: 
 Care sunt acele intrebarile existentiale? Citat: 
 Daca cineva crede in ceva fals, doar pentru ca ofera niste raspunsuri si un anume confort, atunci nu gasesc nimic moral sau bun in acea credinta. Iar ateismul nu este o religie. Ateul nu crede in zei, deci cum ar putea fi un ateu religios? | 
|  | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 22:52:20 | 
| Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 17.08.2010 00:01:34 | 
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 | 
| De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 23:51:32 | 
| ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 22:21:58 | 
|  |