Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2010, 18:48:52
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu spun ca este devreme.
Nu este vorba sa asteptati pentru a strange bani, ci ca sa va faceti o scoala, niste studii, sa veti un serviciu.
Pe urma e bine si sa va mai bucurati de viata, sa nu va treziti gata insurati si cu copii si voi n-ati inteles nimic din viata.
Nu inteleg de ce multi copii si tineri vor sa devina direct adulti, sa aibe sex si copii. Nu mai vor copilarie si tinerete.
Totul are rost pe lumea asta.
Pe de alta parte nici sa nu intarziati mult, din motive de...fertilitate.
E bine sa faceti nunta in liniste, asa cum trebuie, planuit. Chiar n-o inteleg pe mama baiatului, de ce sa faceti in secret.
Nu trebuie nunta mare, asta este clar. Este suficient sa fiti voi, nasii, parintii, ceva rude f.apropiate si gata. Din daruri se mai platesc si cheltuielile.

Iti inteleg si temerile, asa a fost si la mine. Mai ales este greu ca nu exista pregatire pentru familie, pentru viata, nu stii ce te asteapta si ce urmeaza, din nici un punct de vedere: uman, sexual, material, etc. Te duci cu un om necunoscut, intr-un necunoscut, practic. Unii se mai si schimba radical dupa nunta (joaca panma atunci f.bine teatru). Nimeni nu te invata, nu te sfatuieste. Parinti cu experiente negative nu ne ajuta prea mult, ba de multe ori ne strica mai mult, pentru ca ne maresc teama si nesiguranta.

@glykys - eu te inteleg ce spui, dar uite ca in ziua de azi se pare ca este f.greu fara sex. Tocmai pentru ca le sta gandul imediat (de la 10 ani) la avea prieten, iesi cu el, apoi sarutat si gata se aprind hormonii.
Sunt altfel noile generatii. Noi nu aveam asa ceva in cap, nu aveam prieten/prietena la varsta lor. Aveam atata de invatat si citit, eram si mai copii, ne mai jucam pana la terminarea liceului cu papuri si sotron si "Flori, Fete sau baieti" in fata blocului. Voi nici nu stiti jocuri...
Nu stiu se maturizeaza repede, mai ales hormonal, trupeste. De ce oare? Ca mintal...

Si cu asteptatul asta dupa serviciu si bani...asta inseamna in ziua de azi...Pastele cailor. Sa ma scuzati.
Am cunoscut si eu asa un cuplu. Au tot asteptat vremuri potrivite. S-au luat pe aproape de 40 ani, cu chiu cu vai. Si au fost cuminti pana la cununia de la biserica.
Si cand mai faci copii?
Este greu de dat sfat in ziua de azi.
Erau vremuri pe la 1900 cand se casatoreau fetele la 16 ani ca altfel ramaneau fete batrane. Sotii erau mai in varsta insa, aveau serviciu, armata facuta, etc. Asa era moda. De bon ton cum se spune.
Pe urma am ajuns in extrema cealalta sia cum vad ca se revine la moda anilor 1900.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 22:49:00
teodora21 teodora21 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit Va multumesc

In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturile date.Vroiam sa mai complectez faptul ca nu pot sa ma casatoresc civil deocamdata deoarece sunt implicata in niste procese care nu imi permit acest lucru.De aceea mama lui ne-a sugerat acest lucru.Sper ca Dumnezeu sa ne tina uniti in continuare in ciuda problemelor si sa vina si clipa in care sa fim fericiti...
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 23:18:22
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teodora21 Vezi mesajul
In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturile date.Vroiam sa mai complectez faptul ca nu pot sa ma casatoresc civil deocamdata deoarece sunt implicata in niste procese care nu imi permit acest lucru.De aceea mama lui ne-a sugerat acest lucru.Sper ca Dumnezeu sa ne tina uniti in continuare in ciuda problemelor si sa vina si clipa in care sa fim fericiti...
...vine timpul fiecaruia... tu mergi inainte si tine-te langa Hristos, ca ce e al tau, e pus Bine, si Dumnezeu ti le randuie cum stie El mai bine!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un sfat intelept OanaMari Generalitati 203 14.06.2011 22:38:30
Proiectul - Centrul parohial pentru copii si tineri Eduard Intrebari utilizatori 0 24.02.2010 14:02:39
Pentru tineri și nu numai ( Răspunsuri despre viață și Dumnezeu ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 54 01.12.2009 19:42:50