![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Chiar imi place ceea ce schimbam intre noi. Am invatat multe lucruri, si singurul lucru care ma ingrozeste e ca odata si odata mi-ai accepta parerea, dupa cum ma stiu ca sunt un om convingator (iar in cazul in care nu as avea dreptate, ar fi o catastrofa pentru amandoi si cu posibilii cititori). Atentie la toate strategiile pe care le folosesc, caci le cunosc, desi nu sunt invatat cu ele, mai ales argumentam ad nauseum; sunt foarte persuasiv, si te-as putea zapaci de cap sa nu iti mai vezi drumul inapoi. Sa nu uiti si ca eu cateoadata critic caracterul persoanei, nu afirmatiile sale, ca sa am dreptate. Chiar sper sa nu te conving.
Eu am studii ingineresti. Primul lucru de care mi-am dat seama in facultate (desi in anul 4 m-am trezit numai ![]() Eu nu ma pot abtine sa fiu inginer, un fel de om mai pragmatic, mai cu picioarele pe pamant, pamantul acesta. Cred ca teoria e ceva absolut. Deci imposibil. Cred in practica, si asta ma face un om realist. Tu spui: ca nu Il putem lua pe Hristos intru totul ca model; eu te intreb logic: ce sanse ai sa ajungi Hristos la sfarsitul vietii tale? Peste 50 de ani, vei putea spune ca Sf. Petru, Hristos traieste in mine? Bineinteles ca nu. ![]() Cat timp de ce a zis Cleopa si Staniloae, asta nu face altceva decat sa imi dea dreptate "subiectivismului" meu, cel de care am vb mai sus, scala aceea grada de bine, mai putin bine, netru, mai rau, rau, care difera de la om la om; si ca nu exista rau si bine absolute pe pamantul asta. Insa is de acord cu tine cu ce ai spus de Hristos: el era absolut pe lumea aceasta. Sunt de acord cu asta. La El era bine si rau - cand traia intrupat; la noi, oamenii, nu chiar. Si nici nu Il vom ajunge (ingineresc vb, adica practic). Teoretic, tu nu ai decat sa faci teorie si sa filozofezi ca ce tare vei ajunge tu; pt mine, ca inginer, e destul sa iti spun:tii minte cand Iisus a spus ca cine are credinta (deci se referea la oameni) si muntele acesta se va arunca in mare. Foarte bine, muta muntele. tu vei spune povesti de genul, nu sunt sporit nu sunt sfant etc. eu spun: dar de ce crezi ca vei putea muta muntele? tu spui: nu cred asta, eu sunt doar un om pacatos, eu imi vad de ale mele. eu spun: ok... tocmai ai contemplat rational ca nu poti muta muntele, asa cum eu contemplam rational ca tu nu vei ajunge la absolut in lumea aceasta. (bineinteles, nu ma pierd in contemplare cum spui tu; eu sunt... practic ![]() Si inca ceva ce ma roade. Ceea ce ai citat tu din Cleopa si Staniloe e subiectiv. Deci nu putem sa cunoastem obiectiv, deci corect, binele de rau. Nu putem desparti duhurile intr-un mod absolut; ci mai degraba subiectiv; si atunci sunt toti oamenii astia pe un site ortodox spunand ca le e scarba de un preot fumator si ca cei care asculta rock sunt satanisti si vor ajunge in iad? Ai spus: Iar Parintele Staniloae i-a raspuns: "SE ROAGA SI EI IN FELUL LOR". In Scriptura ni se spune "rugati-va neincetat". este o porunca! numai monahii pot face asta? numai prin rugaciunea inimii ne putem ruga neincetat? oare nu orice fapta bineplacuta inaintea lui Dumnezeu este intr-un fel o rugaciune? Intrebarea mea este: si daca o melodie ti-e bineplacuta, asta nu poate sa fie considerata o fapta bineplacuta lui Dumnezeu? nu indraznesc sa duc aceasta idee pana la relatia trupeasca. - bineinteles ca nu; eu numesc asta tantra.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 09.01.2010 at 16:29:42. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 12:35:30 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 00:38:55 |
|