![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
nu prea exista muzica rock cand a fost alcatuita Sfanta Scriptura. :) insa nu o lua asa... multe din ispitele de azi, reprezentative pentru societatea moderna, nu apar in Biblie. pana la urma, profesorul tau cred ca s-a referit la formatiile care au un mesaj vadit anti-crestin, desi acestea nu sunt singurele care distrug sufletul. putem discuta toata ziua despre cat de mult bucura sau nu muzica rock pe fiecare in parte, dar pana la urma daca asculti melodii precum Highway to Hell (ACDC), Sympathy for the devil (Rolling Stones) sau chiar Fade To Black de la Metallica (in care se vorbeste despre sinucidere), e greu de crezut ca poti crede in acelasi timp in mesajul crestin. Repet - nu numai mesajul explicit poate fi vatamator. Nu neg ca in zilele noastre, datorita trecerii timpului, s-a mai cernut putin muzica si nu orice trupa in care gasim chitara, bas si tobe, canta automat rockul greu pe care il stiam dinainte. Nici nu promovez un fundamentalism de genul - ne uitam pe o lista de pacate si incepem sa taiem din viata noastra ce vedem acolo. trebuia sa mai judecam si cu inima... cred ca la muzica se pune mai mult problema de starea generala pe care ti-o poate imprima o melodie. in general predomina contradictia dintre agitatie si linistire. Pana la urma, exista si melodii house care sunt compuse parca de bolnavi psihici, si pot exista melodii dance cu mesaje mai periculoase decat multe din sfera muzicii rock. nu trebuie sa generalizam, sa ne gandim ca daca ascultam un stil anume de muzica suntem salvati sau nu. Problema se pune de la melodie la melodie. Chiar zilele astea mi-a trimis un prieten din copilarie, pentru amuzament, o melodie de la Stefan Bania Jr pe care o ascultam amandoi cand eram mici:
http://www.youtube.com/watch?v=folp1...eature=related Sper ca puteti sesiza toti, fara nici o exagerare, mesajul vadit anti-crestin - se vorbeste despre noroc, destin, "asculta-ti inima si nu te indoi", "esti liber sa faci ce vrei, esti stapanul tau"(!!!!), "crede IN TINE nu o sa-ti para rau..". La inceputul melodiei ti se zice "sa te bucuri de tot ce ti-a dat Dumnezeu" si multi ar spune - ia uite ce mesaj crestinesc! Si la finalul melodiei, este asociat numele lui Dumnezeu cu o perversitate. Si chiar mesajul acesta - "Asta-s eu!" este o promovare nu a individualitatii ci a ego-ului, a "eului" egoist care ne face sa ne gandim numai la noi, care ne izoleaza si ne umple de mandrie, atitudine tipica pentru modernism. Am judecat putin melodia, dar am facut-o pentru a ne trezi la realitate si a ne da seama ca mesajele acestea pot veni de oriunde. Nu e nevoie sa ne uitam in ograda rockerilor satanisti, ca avem si in ograda care se promoveaza in masa, la radio si la televizor, tentative masive de descrestinare a societatii. Doamne ajuta! Last edited by andrei_im; 10.01.2010 at 06:44:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu exemplificare la obiect: piesa cutare - idei transmise, etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() coldplay- talk, yellow, clocks carpark north -human daniel powter-bad day green day- wake me up when september ends, holiday fool's garden- life, does anybody know, cold, welocome sun, nothing,probably, and you say, why did she go, lemon tree, it can happen, noone's song, wild days ...cam toate citizen cope- sun's gonna rise si multe altele digitalism - pogo enya.. skin to skin, only time james blunt- 1973, same mistake jet- hold on, look what you've done, shine on kings of leon- use somebody lifehouse- evrything, first time, whatever it takes, hanging by a moment linkin' park - my december, shadow of a day, what i've done, wake muse- bliss, time is running out, unintended morcheeba- enjoy the ride oasis- sad song, stand by me, wonderwall sunrise avenue- only, forever your's, it ain't the way take that- patience, shine the buzzhorn- ordinary the cure -..cateva the killers- smile like you mean it, good night travel well, human, sweet talk travis- closer, sing jupiter one - unglued cam asta e o parte din melodiile pe care le ascult :P Last edited by redandrei90; 10.01.2010 at 15:13:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca Domnul se supara pe noi daca ascultam (uneori, nu zilnic !) muzica rock. Important este sa nu adulam muzica rock, asa cum nu trebuie sa adulam nimic din ceea ce este pamantesc. Iar cind dansam muzica rock, atunci s-o facem fara niste batzaieli care implica si altceva. Mai decent putin, nu strica. Altele (mult mai importante) sint chemarile Domnului catre noi. De alte lucruri trebuie sa ne ingrijim si uite ca n-o facem si asta e pacat.
Betia, imbuibarea, pizma, aroganta, lipsa dragostei fata de semeni sau lipsa respectului fata de animale, practicarea sporturilor violente (boxul, vanatoarea de animale pentru placere, iar nu de stricta necesitate, etc)...pai fratilor, sa le rezolvam pe acestea mai intai si apoi sa ne ocupam de problema rock-ului. Si ca sa fie clar cui e interesat, eu nu ascult rock decit la petreceri si atunci daca pune cineva asemenea muzica. Imi place pe moment, dar nu ma omor dupa rock, nu dau prea mare importanta. Imi plac Elvis, The Beatles, Roy Orbison. Dar ii ascult rar, poate odata pe luna. Pot sa stau fara sa-i ascult chiar si un an si chiar am stat ! Generatiilor mai vechi sigur ca nu le place muzica asta. Mi se pare normal. Insa in nici-un caz sa nu aud de manele, desi respect dreptul unora de a le asculta, daca le plac asemenea ciudatenii (ca sa nu le spun porcarii). Nu cred in pedeapsa Domnului, asa ceva ma face sa rid ! Domnul este Dragoste si Lumina ! Cand ne gandim la El trebuie s-o facem cu dragoste, cu smerenie, cu umilinta, caci El ne-a proiectat, noi sintem doar niste roboti ai Lui. Menirea noastra nu ne este cunoscuta, noi implinim vointa Lui si intr-o zi vom fi din nou impreuna cu El, in alta dimensiune si vom fi iertati de acel "pacat initial" pe care orice om normal il regreta. Doamne miluieste-ne ! Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
fratele meu, oare cum vom scapa de patimile de care vorbesti? sarind direct la ele, cand noi nici pe cel mai mici nu le-am rezolvat? multa lume justifica pacatul prin faptul ca nu il face des, nu il face in fiecare zi. "Eu nu petrec in fiecare zi, dar din cand in cand mai merg si la o petrecere". Pai fratilor, oare noi Ii dam marturie lui Dumnezeu din vreun cumul anume de atitudini sau Ii dam marturie ACUM? Unde este CLIPA CRESTINA, MOMENTUL CRESTIN? Ce am invatat noi de la talharul de pe cruce? Asa cum acela a castigat mantuirea intr-o clipa, LA FEL O PUTEM PIERDE INTR-O CLIPA. A spune ca nu suntem nici pro nici contra, dar din cand in cand "merge", presupun o relativizare a adevarului, o supunere sub legile timpului. Pana la urma tot de pofta noastra avem grija. Noi nu vrem sa ascultam rock sau sa petrecem azi, maine, dar peste vreo 4-5 zile poate vrem. Asta inseamna doar ca suntem aplecati altfel spre acestea, dar pana la urma tot voia noastra o facem. Nu ne putem spala pe maini de nici un pacat prin faptul ca nu il facem in fiecare zi.
Exista o ispita in zilele noastre printre mediile de oameni "cultivati", sa il vada pe diavol in manele si in manelisti. Eu personal nu pot sa suport manelele, dar va marturisesc ca fani Pink Floyd nu am vazut la Biserica, ci mai mult manelisti. Cum sa nu crezi in pedeapsa Domnului? Fratele meu, da-ti doua palme (la figurat) si deschide ochii! Domnul este, intr-adevar, iubitor, milostiv, iertator, insa este si DREPT. Dumnezeu este cel dintai CREDINCIOS, este credincios legamantului Sau. Oare si aceste cuvinte ale lui Hristos te fac sa razi? "Țarina este lumea; sămânța cea bună sunt fiii împărăției; iar neghina sunt fiii celui rău. Dușmanul care a semănat-o este diavolul; secerișul este sfârșitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea, Și-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților."(Matei 13, 38-42) |
|
||||
|
||||
![]()
[/quote]Nu cred in pedeapsa Domnului, asa ceva ma face sa rid ! Domnul este Dragoste si Lumina ! Cand ne gandim la El trebuie s-o facem cu dragoste, cu smerenie, cu umilinta, caci El ne-a proiectat, noi sintem doar niste roboti ai Lui. Menirea noastra nu ne este cunoscuta, noi implinim vointa Lui si intr-o zi vom fi din nou impreuna cu El, in alta dimensiune si vom fi iertati de acel "pacat initial" pe care orice om normal il regreta.
Doamne miluieste-ne ! Amin.[/quote] Sunt de acord cu tine in privinta ca Dumnezeu inseamna dragoste, iar multi dintre noi cand se gandesc la Dumnezeu se gandesc la pedeapsa, la judecata tuturor pacatelor si la aruncarea in infern, se gandesc la judecatorul dur ... In schimb nu sunt de acord cu tine cand spui ca suntem niste roboti ai lui. El ne-a dat dreptul liberului arbitru, daca eram roboti era mai bine dupa parerea mea, deoarece liberul arbitru implica multe responsabilitati, de care insa omul prin natura sa fuge. |
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor, Dumnezeu este atat dragoste cat si dreptate. Nu putem desparti acestea. Cand ne gandim la dreptate, ne gandim automat la aruncarea in iad, dar aceasta este urmarea pacatului OMULUI. Iadul nu face parte din persoana lui Dumnezeu. Iadul este mai degraba lipsa totala a lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
andrei_im, voiam sa mai spun ceva, insa mi-am uitat ideea initiala!
![]() Cred ca, orice am discutat, desi aparent ne-am contrazis, am vorbit cu dreptate, desi nu ne intelegeam asupra unui singur punct de vedere; ne certam ca acei orbi, care unul zice: asta e un stalp; al doilea zice: ba nu, e un balon; si numai chiar la sfarsit vine un om vazator si spune: e un elefant; tu ii pipai piciorul iar tu burta. Deci: vb despre muzica rock din punctul de vedere ortodox; eu am aratat ca generalizarea (a spune ca "rockul e dracesc") e gresita, datorita sutelor de genuri de rock care exista. Mai apoi, sunt melodii care greu se pot cataloga, iar apoi, sunt melodii aparent ce nu tin de rock, dar care ar putea sa dauneze sufletesc mai mult decat rock-ul in sine. Pentru mine a fost destul sa spun: sunt atatea genuri de muzica cate melodii sunt in parte. E ilar faptul ca sunt oameni care spun eu am ascultat rock mai demult, ca si cum ar spune asta ca sunt doctori docenti in materie sunt capabili sa discearna ce e rau si ce e nu. Al doilea lucru care l-am aratat a fost ca nu e bine nici sa fim cu totul ingaduiri: melodii satanice exista, si ar fi un mare pacat sa le asculti ca ortodox. Eu propuneam o metoda de catalogare, dupa parerea mea suficienta: sentimentele induse de piesa ascultata, ideea versurilor, si cateva informatii despre trupa rock. andrei_im tu ai spus ca poti sa cataloghezi o piesa dupa sentimentele induse si atat, propunand sa... incerci sa te rogi cand asculti rock. Culmea, am fost de acord in privinta subiectivismului, chiar tu ai dat unele citate ale unor parinti ce ziceau asta; asta inseamna, deci, ca sunt unii oameni care pot sa se roage pe melodii. Metoda mea, cred ca mai buna, in majoritatea cazurilor; am dat si un caz in care nu se aplica: John Lennon - Imagine. Si apoi, chiar tu ai spus de melodia aceea a lui Stefan Banica. Parerea mea este ca nici aceea nu e o melodie satanica; e o melodie simpla, frumos compusa, care presupune la o impacare cu sine. Aici e destul sa spun: ochii diavolesti vad lucruri diavolesti; daca tu vrei sa vezi diavolul din melodie, nu ai decat. Eu vad (aud) o melodie placuta. Al treilea lucru ce il ziceam era doar o curiozitate stiintifica: s-au facut unele studii si teste si s-a descoperit ca... nu exista mesaje subliminale. In al patrulea rand am vb cu tine, andrei, despre "deosebirea duhurilor"; cred ca mi-am expus parerea destul de exhaustiv, desi incalcit: nu exista alb-negru, exista doar o scala gradata de gri. Oamenii nu judeca obiectiv- deci absolut corect; mai degraba judeca subiectiv, si am dat exemplul cu mai multi dumnezei, si cum diferea gravitatea unui pacat de la un om pacatos la altul. Si aici concluzionezi ca e cam incorect sa vina cineva si sa iti spuna: nu asculta rock, pt ca e rau! Poate pentru el intr-adevar e pacat; dar pentru altul poate nu e. Am spus ca nu cred in dependenta de muzica, dar si daca asta exista, am observat cum multi o disconsidera. Eu cred ca una e dependenta si alta e inchinarea la ceva. Eu sunt dependent de bani, sunt dependent de hrana de dulce, sunt dependent de casa mea ca lux, de hainele mele moderne, de citit, invatat etc, dar asta nu inseamna ca ma inchin la toate cele. Vorbeam apoi despre modelul Hristos si cat de mult putem sa rationalizam. As vrea sa iti spun ceva. Un om care se considera inferior unuia mai inteligent decat el va spune: dar tot nu este la fel de sufletist ca mine, eu tot am ceva in plus fata de el; ca sa se simta superior, sa poata supravietui, sa poata concura cu el - instincte. Faptul ca eu am rationalizat un lucru si ti-am spus ca nu vei ajunge Hristos, iar tu imi spui niste filosofii... ca nu ar mai trebui sa rationalizam, ci sa gandim cu inima asta este? ![]() Inca ceva ce tin sa citez pentru ca sunt de acord cu tine: Citat:
Citat:
![]() Off-Topic. redandrei90, ai spus ceva foarte interesant: deoarece liberul arbitru implica multe responsabilitati, de care insa omul prin natura sa fuge. Poti sa dezvolti? edit: melodiile ce le-ai listat... imi plac :D Se vede ca ai un anumit gust si cultura muzica. Iti place blue october - albumul acela cu oceanul?
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 13.01.2010 at 14:20:54. |
|
||||
|
||||
![]()
As vrea sa adaug faptul ca a asculta muzica rock cu versuri satanice este pacat. Este acelasi lucru cu a vedea un documentar la tv care incearca sa iti demonstreze ca Iisus nu a existat sau ca a fost gasit mormantul in care este ingropat alaturi de mama sa si copii acestuia. Toate ispitele acestea incearca sa ne indeparteze de la credinta in mod constient. Daca noi ascultam o melodie, fie ea rock, pop, house, hip-hop, etc si din intamplare nu ne dam seama ca ne transmite ceva satanic nu stiu daca ne indeparteaza de la credinta pe care o avem(cel putin mie nu mi s-a intamplat).
Ca exemplu, eu nu stiam ca melodia "imagine all the people" este satanista. Eu am ascultat-o de cateva ori cu tatal meu in masina, nu prea am fost atent la versuri, nu m-a atras prea mult, dar tatal meu nu prea cunoaste engleza si lui ii placea ca e mai soft. Asta inseamna ca am pacatuit? -Cand am spus ca liberul arbitru implica responsabilitati m-am referit la faptul ca suntem liberi sa facem ce alegere vrem noi in viata, sa ne alegem studiile, cariera, sotia :D etc. Dar facem foarte multe greseli pentru care suntem nevoiti sa raspundem in fata prietenilor, a legii, in fata lui Dumnezeu. Poate daca am fi fost robotii lui Dumnezeu am fi deja mantuiti, lumea ar fi mai buna, El ne-ar fi ghidat spre credinta mai mare, spre mantuire... -Nu cunosc albumul:D Last edited by redandrei90; 13.01.2010 at 15:14:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 12:35:30 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 00:38:55 |
|