![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
SPUN INCA O DATA, NU CONDAMN OMUL CONDAMN FAPTELE Dumnezeu sa ne dea fiecaruia/fiecareia o inima curata si sa gandim numai ce este drept si sa traim cum se cuvine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exod 21/22-23 22. De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. 23. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet, 24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior, Si tot Biblia zice ca Adam a fost considerat fiinta umana CAND I-A DAT SUFLARE DE VIATA |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa tot sacrificiul care il face o mama pentru un copil si apoi sa auda un raspuns ca al tau cred ca mai bine te avorta!!!! Tu ce ai face in locul unei femei cu sarcina extrauterina sau pur si simplu nu doreste acel copil ca a fost violata sau sotul o ameninta cu divortul ea fiind insarcinata, sau nu au bani suficienti sa supravietuiasca! Stiu o prietena a nascut in chinuri groaznice in cele din urma facandu-i cezariana si avand apoi complicatii, si doua care au inceput ravaliul in acelasi timp cu ea, una a murit in timpul nasterii si altei-a i-a scos copilul cu uter cu tot...si apoi ca sotul in timp sa divorteze de ea ca nu ii mai poate oferi placeri sexuale. Aici se discuta doar povesti dar relatiatea e mult mai crunta. Aud spunand peste tot ca avortul e o crima (uciderea unei potentiale persoane) dar s-a mediatizat ce reprezinta o nastere???? si cate probleme apar dupa? Si apoi acel copil sa te scuipe in fata sau sa isi blesteme zilele ca l-ai nascut cum a facut chiar dragii nostri profeti Isaia, Iov daca nu ma insel. Dar ce ziceti de avorturile spontane..tot femeia este pedepsita cu canoane de Biserica cu toate ca nu a fost vina ei. Dar este vreu barbat pedepsit de Biseric ca si-a indemnat sotia sau prietena sa faca avort???? Dar ce ziceti de avorturile spontane de care nici femeia insasi nu banuieste comportandu-se ca o menstruatie intarziata iar embrionul se duce in wc o data cu tamponul. Cand nu e fundul vostru la bataie va permite-ti sa filozofati |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu iti pasa prea mult de viata sotiei tale...Afla ca eu nu vreau sa fiu martira sunt si alte cai care duc la mantuire. Daca ai avea tu in burta un embrion care ti-ar pune viata in pericol ce ai face? Nu e vina mea ca D-zeu mi-a dat si instinctul de conservare. VREAU SA TRAIESC! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand barbatii care isi tot arata muschii in Biblie si in societate ca is responsabili etc vor demonstra intradevar ca sunt responsabili si se vor casatori ori vor practica abstinenta pana la casatorie probabil se vor termina si aceste semicrime-avorturile. Femeia deja isi ispaseste pacatul adulterului sau faptul ca nu a facut o buna alegere in fata altarului la casatorie prin durerea care o sufera in timpul avortului si trauma psihica (caci D-zeu i-a sadit in ea o data cu implantarea vietii in ea si sentimentul maternitatii)...Nu mai zic de barbati,la unii diavolul le-a extirpat cred aceste sentimente...au devenit deja animale doar sex sex sex. Asta e egoismul avortului!!!sex fara sa te gandesti la consecinte |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
dillema ia o pauza si respira adanc. De ce iti versi tu naduful pe unii barbati aici? Topicul este destul de clar si se refera la PACATUL avortului. Daca vrei scuze, te rog discuta personal cu Hristos si spune-I ca din motivul asta si astalalt nu poti tine sarcina. Sunt barbat si am si eu un avort pe constiinta de pe vremea cand habar nu aveam de Dumnezeu, si nici macar atunci in prostia mea nu l-am dorit. Legatura trupeasca nu este lipsita si de placere ca altfel nu ar mai fi avut loc, totul este sa nu se transforme interior (in sufletul nostru) in desfrau. Personal am simtit ca desi prin fire suntem legati spre nevoia de a avea aceasta legatura fireasca in casnicie, se intampla ca abandonandu-ti constiinta, chiar pe pentru aceste scurte perioade, sufletul se departeaza de Dumnezeu. De aceea orice abuz strica echilibrul sufletesc si ne amorteste trezvia mintii.
O fi placerea si ea buna, dar mantuirea e si mai buna. O mama care moare nascand se mantuieste. Eu cred ca acesta e scopul vietii, mantuirea. De murit vom muri oricum dar daca o femeie avorteaza ca sa-si "salveze" viata, are sanse bune sa o piarda pe cealalta, cu o astfel de gandire. Liviu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar stim ce vrem? Eu, spre exemplu, vreau să trăiesc cât mai bine aici, ca să trăiesc lângă Bunul Dumnezeu în Împărătia Lui gătită pentru noi. Nu mă interesează cât timp voi trăi aici, câte suferinte vor fi, câte sunt, de ce este asa, mă interesează doar ca în viata asta să fac cât pot de mult, să mă lupt ca să urmez poruncile Domnului: iubeste pe aproapele ca pe tine însuti. Parintele Arsenie spune: "Nu veti intra în împărătia în care nu ati intrat aici, în viata aceasta", asa că mă lupt pentru orice clipă ca să trăiesc Împărătia lui Dumnezeu aici, pe pământ, că viata ce ne va da Domnul va fi în acelasi timp si continuarea vietii noastre de aici si răsplată pentru faptele noastre. Este greu să fac voia Lui, dar adevărat este ceea ce spune Părintele, si ne vom lua toti răsplata, fără ca vreunul să scape. Mai direct legat de subiect, am citit mai demult Jurnalul unui copil nenăscut: [size=2]5 octombrie: De astăzi începe viata mea. Părintii mei nu stiu încă acest lucru, sunt mai micută decât semintele unui măr, dar totusi trăiesc. Voi fi o fetită cu părul blond si cu ochii albastri. În mine sunt deja înscrise trăsăturile de mai târziu, chiar si faptul că o să-mi placă florile. 19 octombrie: Sunt unii care spun că nu sunt o persoană reală, că doar mama mea există. Dar sunt o persoană reală, asa cum o fărâmitură de pâine este tot pâine. Eu si mămica suntem două persoane reale. 23 octombrie: Astăzi am deschis pentru prima oara gurita. Ei bine, cam peste un an pe fata mea se va asterne zâmbetul. Si mai târziu voi putea să vorbesc… Si stiu că primul meu cuvânt va fi: MAMA. 25 octombrie: Inima mea a început să bată de astăzi. Până la sfârsitul vietii, în orice clipă se va auzi usor ritmul ei. După multi ani ea va obosi, se va opri si voi muri. 2 noiembrie: Cresc în fiecare zi câte putin. Mânutele si piciorusele mele au început să se contureze. Dar va trebui să mai astept mult timp până când mă vor ajuta să ajung în bratele mamei, până când voi putea să vin cu buchetelul de flori în mânute si să-l îmbrătisez pe tata. 12 noiembrie: La mâini au început să-mi apară degetele grăsute. Sunt grozav de caraghioase asa mici! O s-o trag pe mama de păr cu ele! 20 noiembrie: De-abia astăzi medicul i-a spus mamei că va avea un copil. Ce fericită trebuie sa fie! Te bucuri, mămico? 25 noiembrie: Cred că mama si tata îmi caută acum un nume. Dar ei nici măcar nu stiu că sunt fetită. As vrea să mă cheme Maria. Sunt deja măricică acum. 10 decembrie: Mi-au apărut primele firisoare de păr, moi si aurii. Mă întreb ce fel de păr are mămica mea. 13 decembrie: Văd! Este totul întunecat în jurul meu, dar când mama mă va aduce pe lume vor fi numai raze de soare si flori, dar mai mult decât orice as vrea s-o văd pe mămica… Cum arăti, mămico? 24 decembrie: Oare mămica aude soapta inimii mele? Unii copii se nasc putin bolnavi. Dar inimioara mea este puternică si sănătoasă. Bate mereu: tam-tam, tam-tam. O să ai o fetită sănătoasă, mămico! 28 decembrie: Astăzi mama m-a ucis. [/size] Doamne ajută! Ionut |
|
|||
|
|||
![]()
hai serios, dupa 2 luni embrionul are par ? :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avortul- canon de pocainta | annajanette | Generalitati | 192 | 11.12.2013 21:45:32 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
|