![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu siguranta ai niste intrebari cinstite si bune pe care si eu la randul meu mi le pun pentru a gasi adevarul. Nici eu nu inteleg de ce sunt violati copiii fara vina chiar si luandu-ne dupa Sfanta Scriptura unde spune ca vor fi pedepsiti pana la al patrulea neam cei pacatosi... Eu am explicat ca nu am toate resursele spirituale si nu sunt un crestin neaparat de luat ca exemplu(asta simt in sufletul meu), de aceea Dumnezeu ne-a lasat preotii veritabili, nu despre cei ce cunosc Legea si atat vorbesc, ci despre cei cu har si nu sunt putini. Eu pana sa ajung sa am un duhovnic prin care eu sa-l percep pe Dumnezeu material am cautat ani de zile...dar am cautat sincer, nu impiedicandu-ma de preoti care fac tot felul de lucruri necuviincioase... Acest preot ma face sa plang sau sa ma rusinez in momentul in care merg sa ma spovedesc prin "simpla" lui prezenta.. vorbesc despre parintele Jinga Constantin din Timisoara... Probabil ca nu mai sunt chiar asa de multi oameni printre noi care sa ne faca sa ne rusinam prin sfintenia lor ... Stii...de multe ori incerc sa-mi explic dragostea fata de parinti, fata de sot/iubit (vorbesc in general), fata de cei dragi, fata de cei pe care ii stimam si mai ales cea fata de Dumnezeu si nu pot, exista pur si simplu si-mi vine sa urlu de fericire ca iubesc tot ce am detaliat mai sus...ma inalta! Imi pare rau daca fara sa vreau lezez pe cineva! Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Ce anume te face sa negi Dumnezeul ortodox?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu inteleg de ce sunt violati copiii fara vina chiar si luandu-ne dupa Sfanta Scriptura unde spune ca vor fi pedepsiti pana la al patrulea neam cei pacatosi...ajungem la o concluzie cred eu gresita: ni pare nedrept sa fie pedepsiti noi pentru ce au facut parintii nostrii.
Eu inca mai am multe intrebari, dar in urma cu un an aveam si mai multe, in urma cu doi mult mai multe s.a.m.d...dar L-am rugat pe Dumnezeu prin umila mea prezenta duminica la Sf.Liturghie si prin Sf.Spovedanie si Sf. Impartasanie(pe care n-o merit de multe ori) si rugaciunile zilnice sa ma ajute sa inteleg si inteleg din ce in ce mai multe. La o conferinta A.S.C.O.R un teolog a spus ca atunci cand te rogi si traiesti o viata crestina primeste harul de a discerne intre ce e bine si ce e rau, nu te mai indoiesti, si asa este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe scurt, un ignostic este o persoana de genul: - Crezi in Dumnezeu? - Ce inseamna Dumnezeu? Defineste cuvantul te rog. - Dumnezeu este creatorul universului. Este o fiinta omnipotenta, omniprezenta etc... - Definitia ta este absurda, nu are nicio coerenta. Daca ceva nu poate fi definit coerent, atunci acel ceva nici macar nu poate fi luat in discutie ca existent. In momentul in care declar ca ceva ilogic nu poate exista, ignosticismul meu se suprapune peste ateism.
|
|||
|
|||
![]()
pe scurt, ratiunea cu tot ce ea implica
de exemplu, si am avut discutii pe tema asta, nu pot accepta afirmatia ca un izvor e tamaduitor numai pentru ca unei persoane i s-a parut ca s-a insanatosit dupa ce a baut din acea apa dar nu vreau sa deschid discutii incheiate mai demult |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu il neg pe Dumnezeu. Asta ar insemna ca eu cred ca El exista, dar nu vreau sa-l accept ca Dumnezeul meu.
Eu neg ca Dumnezeu exista.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ti-as spune sa cauti parinti sfinti in viata si sa incerci sa vorbesti cu ei, sa vezi acolo misticism si daruri de la Dumnezeu, ai face-o pentru tine daca nu pentru Dumnezeu?( parintele Iustin Parvu, calugarul Nicodim (Ploiesti), parintele Arsenie Papacioc... cauta, cauta ....si mare-ti va fi mirarea... Usoara ironie cu "te-ai da jos?" nu o iau in seama :P |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|