Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2010, 23:10:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IvanFK Vezi mesajul
Ce anume incepem? Ati mai avut discutia asta pe forum?
Daca da, as vrea un link. Chiar sint curios cum raspundeti la problema raului din lume.
A T E N T I E : PROBLEMA RAULUI A FOST DISCUTATA SI PARADISCUTATA , dar aici nu se pune problema UNEI DISCUTII IN POLEMICA , deci : TREZESTE-TE ! ! ! . . .
Vechi 13.01.2010, 23:18:32
Ioan-Victor
Guest

Implicit

Haitienii primesc lovituri din toate partile...E cea mai saraca tara din America, a mai trecut si prin razboaie civile, au mai avut de indurat si uragane si inundatii, iar acum cea mai grea lovitura dintre toate...S-ar putea spune ca il slavesc pe Satan prin practicile lor vodou si ca de asta sunt pedepsiti asa de tare de Dumnezeu...
Reply With Quote
Vechi 13.01.2010, 23:22:22
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
A T E N T I E : PROBLEMA RAULUI A FOST DISCUTATA SI PARADISCUTATA
Nu e nevoie de majuscule, ma simt ca si cum ati tipa la mine.

Poate nu v-ati dat seama ca abia am intrat pe acest forum si ca mi-e practic imposibil sa stiu tot ce s-a discutat aici de-a lungul timpului. De aceea am si scris ce-am scris in postarea pe care o citati. Daca problema a fost discutata nu era mai simplu sa dati curs rugamintii mele si sa-mi aratati unde?

Citat:
aici nu se pune problema UNEI DISCUTII IN POLEMICA
Ce sa inteleg de aici? Ca intrebarile mele nu sunt legitime? Deranjeaza pe cineva? Prezenta mea nu e binevenita?
Am spus-o si pe alt topic, e suficient sa mi-o spuneti si am plecat.

Citat:
TREZESTE-TE ! ! ! . . .
Multumesc pentru grija, nu consum bauturi alcoolice.
Si nici somnambul nu sint.
Vechi 13.01.2010, 23:29:58
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan-Victor Vezi mesajul
Haitienii primesc lovituri din toate partile...E cea mai saraca tara din America, a mai trecut si prin razboaie civile, au mai avut de indurat si uragane si inundatii, iar acum cea mai grea lovitura dintre toate...S-ar putea spune ca il slavesc pe Satan prin practicile lor vodou si ca de asta sunt pedepsiti asa de tare de Dumnezeu...

Daca s-ar fi darimat numai casele celor care practica voodoo, as fi inteles. Dar cu siguranta exista si crestini intre victime, si poate s-au darimat si biserici. De cind loveste pedeapsa lui Dumnezeu fara deosebire, vinovati si nevinovati?

Si, daca nu ma insel, Iisus dezaproba o explicatie similara (cum ca ar fi mai pacatosi) in cazul celor peste care se prabusise turnul din Siloam.
Vechi 13.01.2010, 23:32:48
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

IvanFK
Acea mica gresla a lui Adam si Eva a adus in lume pacatul si moartea
Nu Dumnezeu a gresit ci ei,fiind primii ,dupa satan,care au incalcat leegea ascultarrii de Dumnezeu . Dumnezeu nu intamplator le-a zis sa nu manance din acel pom,caci stia ce urmeaza,stia ca cunoasterea,fara viata vesnica ,provoaca mandria si moartea
Dar acest pacat si rau din lume,a fost indreptata in chip mai frumos decat a intrat in lume,printr-un act la fel de dur,prin moartea,prin rastignirea,a insusi Copilului lui Dumnezeu.
Deci acel act al lui Adam a fost anulat
Nu exista rau,decat prin neprimirea lui Histos.
Citeste Evanghelia de azi
'Daca credinta ati avea cat bobul de mustar,ati zice muntelui sa se arunce in mare,si s-ar face'
Deci fenomenele naturale nu reprezinta nimic,ci doar lipsa credintei
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 00:03:46
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Ivan, bine ai venit pe acest forum. Ce pot sa-ti spun este ca Dumnezeu nu face pauze de iubire. Prezenta cutremurelor si a victimelor in urma acestora, nu inseamna ca Dumnezeu a incetat sa mai iubeasca. Sigur, poti spune ca suferinta nevinovatilor constituie un dosar impovarator in care tacerea lui Dumnezeu si lipsa interventiei Sale devin proba unui esec. Dar nu-i asa. E adevarat ca omul experimenteaza suferinta ca pe un rau, ca pe o degradare a fiintei, dar aceasta conditie istorica a suferintei se dovedeste a fi o sansa fiintiala pentru om tocmai pentru ca ea nu este numai urmarea unui accident in fiinta ci, prin intelepciunea lui Dumnezeu poate fi redirectionata spre refacerea fiintiala.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 00:05:50
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Citeste Evanghelia de azi
'Daca credinta ati avea cat bobul de mustar,ati zice muntelui sa se arunce in mare,si s-ar face'
Deci fenomenele naturale nu reprezinta nimic,ci doar lipsa credintei
, Exact, Ivan, si asa cum nimeni la ora actuala nu are credinta in el nici cit bobul de mazare,fiind cu totii de-a valma pacatosi, nu putem opri aceste fenomene naturale. Deci nu exista nimeni care poate sa spuna cutremurului: bai, ia nu te mai cutremura! ...si ca raspuns cutremurul sa-l asculte!
Acum intelegi?
..si bine-ai venit pe la noi!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 00:08:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IvanFK Vezi mesajul
Dar cu siguranta exista si crestini intre victime, si poate s-au darimat si biserici. .
Tocmai citeam ca a murit Arhiepiscopul de Haiti!
Dumnezeu sa-l ierte!...saracul!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 00:11:12
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
IvanFK
Nu exista rau,decat prin neprimirea lui Histos.
Si totusi raul loveste si pe cei care L-au primit.
Vechi 14.01.2010, 00:16:12
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Ivan, bine ai venit pe acest forum. Ce pot sa-ti spun este ca Dumnezeu nu face pauze de iubire. Prezenta cutremurelor si a victimelor in urma acestora, nu inseamna ca Dumnezeu a incetat sa mai iubeasca. Sigur, poti spune ca suferinta nevinovatilor constituie un dosar impovarator in care tacerea lui Dumnezeu si lipsa interventiei Sale devin proba unui esec. Dar nu-i asa. E adevarat ca omul experimenteaza suferinta ca pe un rau, ca pe o degradare a fiintei, dar aceasta conditie istorica a suferintei se dovedeste a fi o sansa fiintiala pentru om tocmai pentru ca ea nu este numai urmarea unui accident in fiinta ci, prin intelepciunea lui Dumnezeu poate fi redirectionata spre refacerea fiintiala.
Multumesc, bine v-am gasit.
Eu nu caut sa-I intocmesc un rechizitoriu lui Dumnezeu, dar vreau sa inteleg. Pentru mine nu e destul ca in fata unei asemenea tragedii sa declar senin "Dumnezeu este iubire" si sa-L rog sa ajute victimele. Daca exista vreo noima pentru atita suferinta, vreau sa inteleg si eu care e aceea. Si da, daca in ce priveste originea suferintei sintem destul de creativi (pacatul originar, pacatele noastre, satana, fortele naturii, etc) in ce priveste tacerea si neimplicarea lui Dumnezeu nu prea stim ce sa spunem.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dezastru in tabara de copii a Parintelui Tanase ! << sursa "Gandul info" >> cristiboss56 Generalitati 40 28.12.2011 15:57:47
dezastru Hartford Generalitati 5 18.11.2011 02:20:10