Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Eu cred ca mai mare pericol pentru sufletul tuturor este sa incurajam cersitul si cautatul prin gunoaie. Cu cit dam mai mult cu atit se inmulteste numarul lor, si incepi sa observi femei si barbati sanatosi tun, rumeni in obraji care stau cu mina intinsa prin cartierele curate.
Acesti oameni trebuiesc INTEGRATI IN SOCIETATE nu lasati sa cerseasca.
|
Tot vorbim prin idei abstracte gen integrare, incluziune sociala si alti termeni fara finalitate concreta, cand, de fapt, concret tu imi spui: nu mai ajuta oamenii caci facandu-le bine le areti ca viata nu e chiar asa de neagra nici pentru ei.
Spune legea crestina: daruieste din ce ai cui cere? sau Isus, Mantuitorul nostru: Daca ai imbracat pe cineva, pe mine m-ai imbracat, daca ai hranit pe cineva, pe Mine m-ai hranit? Tu crezi ca saracii de pe vremea Mantuitorului erau diferiti de cei de astazi? Nu erau. Tu crezi ca societatea de atunci era diferita de cea de astazi? Nu era... atunci nu faceau milostenie din lacomie, azi nu fac din stigmatizarea celor saraci ca fiind lenesi. Si oamenii normali sunt lenesi doar ca ei nu sunt supusi judecatii sociale, caci ei nu sunt nevoiti sa ceara. Esential e: LASA RATIUNEA SI PUNE-TI SUFLETUL IN ACTIUNE pentru ca niciodata nu poti tu stii totul despre omul din fata ta ca sa-l poti judeca.
Eu, om obisnuit, nu pot integra pe nimeni. Asta face primaria si consiliul. Insa eu, om obisnuit, pot da o conserva sau un leu sau o paine si sa spun: Sa te ajute Dumnezeu!
Spune-mi tu, Andreicozia, daca ar fi sa ne judece Dumnezeu dupa ce meritam, ar mai putea fi cineva mantuit? Daca Dumnezeu e ingaduitor cu noi, sa indraznim noi oare sa nu fim ingaduitori cu semenii? Si eu sunt lenesa, si eu sunt vicleana si a.s.m.d. Cu ce sunt eu mai presus? Sufleteste cu nimic fata de ei doar ca ei sunt judecati aspru caci, sarmanii de ei, trebuie sa ne ceara noua, judecatorilor aspri si rigurosi, noua, fudulilor si ignorantilor, ajutorul.
Sa ne ajute Dumnezeu pe toti!