Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
Draguta analogie problema e urmatoarea, ce va face sa credeti ca voi aveti drepturi exclusive la viata de dupa moarte? Eu unul cred in suflet si viata dupa moarte, dar Dzeu, Biblia si orice religii mi se par niste aberatii. Problema nu e ca exista sau nu viata dupa moarte, problema e ca voi va declarati cunoscatorii acestui fenomen cand defapt sunteti la fel de mult in intuneric ca orice alta religie sau ca si ateii. Faza e ca ateii pur si simplu zic ori ca nu stiu ori ca nu exista si nu impun nimica prin cunostinta asta. Voi imediat impuneti un still de viata si gandeire ce face viata miserabila pentru multi oameni iar scuza voastra e ca o sa fie mai bine dupa maorte, vedeti asta ca motivul principal pentru o viata umpluta de chin fara rost.
Deci mai buna analogie ar fi daca embrionul credincios sar chinui in toate existenta sa, si si-ar impune limite absurde, cand embrionul necredincious oricum nu crede si nui pasa, deci isi traieste liber existenta, si cand are loc nasterea, oricum sunt amandoi egali si na-re nici unul avantaj asupra celuilalt. Problema e ca cel credincios a venit pe lume acrit, chinuit si-si da seama ca sia petrecut toata existenta de dinainte pierzandusi timpul cu cele mai absurde lucruri.
Iar restul problemelor tipice, se aplica oricarei religii si descrierea lui Dzeu na-re nimic deaface cu tiranul din biblie ci e pur si simplu o personificare a tot cei bine in mintea credinciosului.
|
eu nu cred ca esti asa de rau cum vrei sa pari, dar ar trebui sa respecti credinta celor care au ales sa creada in Dumnezeu. Fara dragoste, totul e doar un balci al desertaciunilor, iar Dumnezeu este, in primul rand dragostea care uneste totul si in care nu exista moarte. Dumnezeu are multe vii si multi lucratori, cam asa cred ca ar trebui privite religiile. Si mai cred ca fiecare om ar trebui sa se ingrijeasca de "via sa". Si mai cred ca aceia care fac razboi, in numele lui Dumnezeu, nu merg cu Dumnezeu. Si mai cred ca nici un om nu poate fi complet cu adevarat, pana cand nu va sti ca este, in interiorul lui si barbat si femeie si ca adevaratul rost pt care lumea exista sunt copiii. Credinta mea este asta.